IS Cup 4 sai ratkaisunsa GameXpoilla – HAVU Gaming piti pintansa finaalisarjassa

Muut Sarjat / Artikkeli
IS Cupin voittaja HAVU Gaming
Kuva © Kirsty Meek / NHLGamer
Yksi konsolikiekon vuoden suurimmista turnauksista tuli päätökseensä lauantaina, kun IS Cup 4 huipentui Helsingin Messukeskuksessa. Molemmat välierät venyivät ratkaisevaan viidenteen otteluun ja finaalissakin nähtiin kuuluisa Game 7. Lopulta turnauksen voittajaksi kruunattiin HAVU Gaming.

Viikonloppuna GameXpo -pelimessuilla nähtiin neljä joukkuetta, jotka taistelivat tiensä finaaleihin. Viime vuoden voittaja FILADEPHIA lähti puolustamaan IS Cupin mestaruutta, mutta tällä kertaa kultamitalit vaihtuivat kolmossijaan ja 500 euron palkintoon.

HAVU Gaming on voittanut kolme edellistä LAN-tapahtumassa järjestettyä finaalia:

- Maaliskuussa pelatun ECL 8 -finaalin Tampereella LanTrek -pelitapahtumassa. Tuolloin joukkue kantoi vielä nimeä Written In The Stars.

- Elokuussa Assembly Summer - pelitapahtumassa järjestetyn FCL-finaalin.

- Viime viikonloppuna GameXpo-pelimessuilla järjestetyn IS Cup 4 -finaalin.

Viime vuoden SM-kisoissa pronssia voittanut Butterfly Effect jäi turnauksessa neljänneksi. Yllättäjäjoukkue Delusion väänsi itsensä finaaliin, mutta HAVU Gamingin kokemus vei voiton ja Delusion jätettiin hopesijalle. HAVU Gamingin mestaruusputki jatkuu ja ykkössija takasikin joukkueelle mukavan 3500 euron palkintopotin.

Välierät

FILADELPHIA – DELUSION (2–3)

FILADELPHIAn ja Delusionin ensimmäinen välieräkohtaaminen päättyi FILADELPHIAn niukkaan 1–0-voittoon. Hallitseva mestari vei ottelua kaksi erää, mutta joutui kolmannessa selvästi puolustuskannalle. Paul "PleeMaker" Arontien johtomaali piti kuitenkin loppuun saakka.

Päätöserässä ryhtiliikkeen tehnyt Delusion jatkoi samalla momentumilla myös toiseen otteluun. Aleksi "loimmu" Loimuvirran viiden minuutin rangaistus kostautui, ja Delusion nappasi ylivoimamaaleilla tärkeän 2–1-voiton.

Myös kolmas ottelu kääntyi Delusionille, tällä kertaa lukemin 2–3. Joakim "Joukkiii" Nyholm kuittasi Joonas "Patzlaf" Paatialan iskemät maalit toisessa erässä ja Perttu "Beniittto" Kemppainen täydensi comebackin nopeasti tämän jälkeen.

Raskaat tappiot eivät lannistaneet FILADELPHIAa, joka vei venytti sarjan ratkaisevaan viidenteen otteluun. 3–4-voitosta joukkue saa kiittää maalivahti Mika "FinKonna" Paasikontua, jonka varusteisiin pysähtyi kaksi läpiajoa.

Ratkaisupelistä muodostui todellinen puolustustaistelu. Joukkiiin avauserän maali jäi ottelun ainoaksi, ja näin Delusion eteni turnauksen finaaliin. FILADELPHIAn kaataminen oli altavastaajalta todella komea suoritus.

BUTTERFLY EFFECT – HAVU GAMING (2–3)

Butterfly Effect ja HAVU Gaming aloittivat välieräurakkansa maalikarkeloilla. Butterfly Effect johti avausottelua ensimmäisessä erässä jo 3–0, mutta etumatka suli lopulta 4–6-tappioksi. HAVU Gamingin suurin sankari oli hattutempun taikonut Ilmari "Puantso" Lehkonen.

Myös toisessa ottelussa Butterfly Effect hukkasi johtoaseman harmittavalla tavalla. 1–2-tilanne toisella erätauolla näytti vielä hyvältä, mutta neljä kaksiminuuttista viimeiselle kahdeksalle minuutille olivat liikaa. HAVU Gaming kiitti ja nappasi 3–2-voiton.

Joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa nähtiin dramaattinen ratkaisu. Butterfly Effectin Niklas "NikkeDangles" Tukiainen huudatti yleisöä 15 sekuntia ennen päätössummeria, ja 2–1-lukemat tiesivät vielä ainakin yhtä välieräkamppailua.

Jos Butterfly Effectin kolmas ottelu sai elokuvamaisen päätöksen, samaa voi sanoa myös neljännestä. Tällä kertaa ratkaisu syntyi ajassa 59:32, maalintekijänä Vili "Vilupoika" Häkkinen. 2–3-tuloksen myötä viides ottelu odotti myös tässä sarjassa.

Perinteiseen Game 7 -tyyliin tässäkään ottelussa ei maaleilla mässäilty. Sisuuntunut HAVU Gaming ei antanut ratkaisun avaimia kolmatta kertaa vastustajalleen, ja punnersi itsensä 0–1-jatkoaikavoitolla finaaliin. Ottelun ainokaisesta vastasi Risto "Dominointi" Järvi.

Pronssiottelu

BUTTERFLY EFFECT – FILADELPHIA (1–2)

Butterfly Effectin ja FILADEPHIAn pronssisarjan ensimmäisen ottelun avausmaalia ei tarvinnut odotella kauan, kun FILADELPHIAn Joonas ''Patzlaf'' Paatiala laittoi verkot tötteröille pelin ehtiessä vanheta vain 36 sekuntia. Butterfly Effect hallitsi peliä vahvasti ensimmäisessä erässä, mutta erän lopulla FILADELPHIA pakeni ketterästi paineen alta pois ja onnistui toistamiseen maalinteossa. Butterfly Effect sai tärkeän kavennusmaalin aivan ensimmäisen erän päätöshetkillä ja näin tauolle mentiin 1-2 lukemissa.

Toisessa erässä Butterfly Effect tasoitti ottelun. FILADEPLHIA teki pelin itselleen  vaikeaksi ottamalla erän lopulla kaksi jäähyä, joista se kuitenkin selvisi ilman takaiskuja. Kolmannen erän lopussa Butterfly Effect sai jälleen pyörittää ylivoimaa, mutta ei onnistunut maalinteossa varsinaisella peliajalla. Ylivoima venyi jatkoajan puolelle, jolloin Butterfly Effect viimein käytti tilaisuutensa.

Toisessa osaottelussa ensimmäistä maalia saatiin odottaa toiseen erään, kun FILADELPHIA siirtyi johtoon. Maali jäi lopulta ottelun ainoaksi.

Joukkueiden kolmas ja ratkaiseva ottelu oli erittäin tasainen. Ensimmäisen erän jälkeen taululla komeilivat lukemat 1-1. Butterfly Effect sai toisessa erässä mahdollisuuden siirtyä ylivoimalla johtoon, mutta ei pystynyt yllättämään FILADELPHIAn vahvaa alivoimanelikkoa.

Kolmannessa erässä FILADELPHIA pelasi vakuuttavasti, ja esityksen kruunasi Paul ''Pleemaker'' Arontien iskemä voittomaali erän lopulla. Näin FILADELPHIA voitti pronssia ja nappasi 500 euron siivun palkintopotista.

Finaalit

DELUSION – HAVU GAMING (3–4)

Ensimmäiseen otteluun HAVU Gaming tuli ryminällä ja se tuottikin tulosta joukkueen siirtyessä johtoasemaan. Toisessa erässä HAVU Gaming onnistui kaksi kertaa maalinteossa ja näin kolmanteen erään siirryttiin 3-0 lukemissa. Ottelun loppuhetkillä Wille ''willekunq'' Juntunen kaunisteli vielä voittolukemat 4-0:aan.

Toiseen otteluun mentäessä Delusion paransi peliään selvästi. HAVU Gamingin puolustus haparoi ja tätä seuranneesta rangaistuslaukauksesta Joakim "Joukkiii" Nyholm onnistui maalinteossa.

Toisessa erässä HAVU Gaming pääsi ylivoimalle ja saikin tehtyä maalin, mutta osuma hylättiin lopulta maalivahdin häirinnän vuoksi. Delusion tappoi alivoiman loppuun, mutta Risto ''Dominointi'' Järvi onnistui tasoittamaan ottelun heti jäähyn päätyttyä.

Kolmannessa erässä peli aaltoili päästä päähän, mutta kumpikaan joukkueista ei onnistunut maalinteossa. Delusion yllätti ja teki jatkoajalla maalin tasottaen sarjan lukemiin 1-1.

Kolmas ottelu oli sekin hyvin tasainen ja ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina päätöserään asti. HAVU Gamingin kapteeni Tuukka ''Flyerkungen'' Kuha nappasi pelivälineen hyökkäysalueella ja Ilmari ''Puantso'' Lehkonen viimeisteli ottelun ainoan maalin.

Neljännessä ottelussa sarja jatkui kutkuttavana. Kakkoserässä nähtiin kenties koko turnauksen omituisin maali, kun Delusionin Ilmari ''ilmarii'' Töyrylä heitti lättysyötön siniviivalta suoraan Hannes ''Hansulinho'' Kettusen jalkojen välistä maaliin. Onnekas osuma jäi ottelun ainoaksi ja Delusion tasoitti finaalisarjan.

Viidennessä ottelussa nähtiin jälleen enemmän maaleja ja tällä kertaa HAVU Gaming  hallitsi peliä selvästi. Joukkue onnistui maalinteossa kolme kertaa ennen päätöserää. Viimeisellä 20-minuuttisella HAVU Gaming laittoi vielä lisää tuulta purjeisiin tehden kaksi maalia ennen loppusummeria. Näin HAVU Gaming voitti 5-0 ja lähti seuraavaan otteluun itseluottamusta uhkuen.

Kuudennessa ottelussa Delusion löysi oman pelinsä ja hallitsi tämän myötä kenttätapahtumia. Aivan ensimmäisen erän loppssa Tuukka ''Flyerkungen'' Kuha onnistui maalinteossa. Toisessa erässä Delusion yritti hanakasti tasoittaa pelin ja saikin palkinnon erän loppuhetkillä. Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli paikkoja siirtyä johtoon, mutta myös puolustukset molemmissa päissä olivat kivenkovia. Huippujännittävä kamppailu eteni toiseen jatkoerään, jossa ratkaisijaksi nousi Delusionin Tuukka "KingofApes" Röpelinen.

Seitsemäs ja ratkaiseva ottelu oli puolustustaistelua alusta lähtien. Ensimmäisessä erässä HAVU Gaming maalasi kahdesti. Toiseen erään mentäessä Delusion paransi peliään ja tasoitti lukemat 2-2:een, mutta HAVU Gaming ei antanut armoa. Kristian-Mikael ''Nassustelija'' Katajisto vei joukkueensa uudelleen johtoon vielä ennen toisen erän loppua.

Kolmannessa erässä Delusion teki kaikkensa tasoittaakseen ottelun, mutta otti jäähyn juuri kriittisellä hetkellä. HAVU Gaming ei kauaa odotellut, vaan taiteili ylivoimamaalin komean aloituskuvion päätteeksi. Tästä Delusion ei enää toipunut, ja näin HAVU Gaming voitti IS Cupin mestaruuden.