IS Cup 4: Top 4 raivasi tiensä GameXpoille — Virtuaalinen kiekko putoaa jäähän Helsingin Messukeskuksessa

Muut Sarjat / Artikkeli
Symphony ja Butterfly Effect tarvitsivat viisi peliä ratkaisun saamiseksi pudotuspelien kolmannella kierroksella.
IS Cup 4 -finaalit lähestyvät. Neljä parasta joukkuetta ottaa mittaa toisistaan GameXpo -pelimessuilla Helsingin Messukeskuksessa 15.-16.11.

Pikakertaus turnauksesta

NHL 20 -pelin IS Cup 4 -turnauksen osallistujamäärä oli ennätyksellinen, kun mukana oli peräti 73 joukkuetta seitsemästä eri maasta. Joukkueet jaettiin kymmeneen lohkoon. Lohkovaiheessa joukkueet pelasivat lohkojensa sisällä kaikkia vastaan kaksi peliä.

Kaikkiaan 32 joukkuetta eteni lohkovaiheesta pudotuspeleihin ja näistä joukkueista neljä taisteli tiensä semifinaaleihin. Pudotuspelikierroksia oli yhteensä kolme ja jokaisella kierroksella karsiutui puolet joukkueista pois. Ottelusarjat pelattiin paras viidestä menetelmällä eli kolme voittoa riitti jatkoon pääsyyn.

Ennakkosuosikkien juhlaa pudotuspelien kolmannella kierroksella

HAVU GAMING - ROOTS (3-0)

HAVU Gamingin ja Rootsin välinen ensimmäinen ottelu oli trilleri. Joukkueet pelasivat tasaväkisesti ensimmäisen erän eikä maaleja nähty. Toisessa erässä HAVU Gamingin vasen laitahyökkääjä Ilmari ''Puantso'' Lehkonen teki johtomaalin. Kolmannessa erässä alkoikin tapahtumaan enemmän, kun altavastaaja Roots onnistui kaappaamaan johtoaseman.

Aivan varsinaisen peliajan lopulla HAVU kuitenkin näytti, ettei ottelu ole vielä ohi ja tasoitti lukemat. Jatkoajalla Puantso löysi joukkueensa kapteenin Tuukka "FlyerKungen" Kuhan, joka laittoi kiekon maaliin ja näin HAVU kiinnitti ensimmäisen pisteen ottelusarjassa.

Toisessa ottelussa nähtiin myös kiivasta kamppailua. Ottelun toisessa erässä HAVU meni johtoon, mutta vain hetkeä myöhemmin Roots haastoi tasoittaen tilanteen. Erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa.

Kolmanteen erään mentäessä tilanne oli tasan. Erän puolessa välissä HAVUn keskushyökkääjä Risto ''Dominointi'' Järvi onnistui tekemään voittomaalin. Puantso varmisti erän lopussa HAVUlle voiton lukemin 4-2.

Rootsin selkäranka oli katkennut ja kolmas ottelu oli alusta loppuun HAVUn hallitsema. Lukemat ottelun päätyttyä olivat 4-0 ja näin HAVU varmisti paikkansa GameXpoilla.

DELUSION - POGGERS (3-0)

Sarjan ensimmäisessä ottelussa Delusion aloitti vahvasti, kun joukkueen vasen laitahyökkääjä Joakim ''Joukkii'' Nyholm teki pelin ensimmäisen maalin. Poggers pääsi ottelussa hyvin maalipaikoille, mutta ei onnistunut viimeistelyssä. Aivan ottelun lopussa Joukkii onnistui uudelleen maalinteossa ja Delusion voitti ottelun 2-0.

Toiseen otteluun Poggers lähti vahvasti mukaan ja sai tehtyä kaksi maalia ensimmäisessä erässä. Delusion kuitenkin kavensi tilannetta ennen erän loppua. Toisessa erässä molemmat joukkueet ottivat jäähyn, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut ylivoimillaan. Viimeiseen erään lähdettäessä tilanne oli 2-1 Poggersin hyväksi. Delusion sai tasoitettua tilanteen, mutta aivan ottelun loppuhetkillä Delusion teki voittomaalin ja ottelu päättyi lukemiin 3-2.

Kolmas ottelu oli erittäin tasainen. Poggers sai tehtyä johtomaalin ensimmäisessä erässä, mutta Delusion sai tasoitettua pelin toisessa erässä. Kolmannessa erässä Joukkii otti taas sankarin viitan harteilleen ja ratkaisi ottelun Delusionin hyväksi 3-2.

SYMPHONY - BUTTERFLY EFFECT (2-3)

Symphonyn ja Butterfly Effectin välinen ottelusarja oli kenties kaikista tasaisin ja jännittävin. Nämä joukkueet kilpailivat Assembly Summer -tapahtumassa suomenmestaruuspronssista ja Butterfly Effect vei silloin voiton.

Ensimmäinen ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun Butterfly Effectin vasen laitahyökkääjä Vili ''vilupoika'' Häkkinen teki maalin. Ottelu oli tasainen, mutta viimeisessä erässä Butterfly Effect teki toisen ja ottelun viimeiseksi jääneen maalin.

Toisessa ottelussa Symphony onnistui tekemään maalin heti ensimmäisessä erässä. Butterfly Effect hallitsi koko ottelun ajan ja sai myös tasoitettua pelin. Ottelu eteni jatkoajalle, jonka Antti ''tbnantti'' Kuittinen ratkaisi Symphonyn eduksi.

Kolmanteen peliin tultaessa Butterfly Effect jatkoi vahvaa pelin hallitsemista, mutta Symphony oli suorituksessaan kuitenkin kliininen ja voitti ottelun 1-0.

Neljännessä ottelussa Symphony alkoi löytämään omaa peliään paremmin. Ensimmäinen erä oli tasainen ja erän lopussa tilanne oli 1-1. Toisessa erässä Symphony onnistui tekemään johtomaalin, mutta vain hetkeä myöhemmin Butterfly Effect tasoitti ottelun. Symphony otti jäähyn toisen erän loppupuolella, josta Butterfly Effect rankaisi tekemällä maalin.

Kolmanteen erään mentiin 3-2 lukemissa Butterfly Effectin johdolla. Joukkue otti lisää karkumatkaa tekemällä neljännen maalin. Hetkeä myöhemmin Symphony sai kuitenkin kavennettua ottelun 4-3 tilanteeseen. Aivan ottelun viimeisillä sekunneilla Butterlfy Effect teki virheen omassa päässä ja Symphony tasoitti ottelun. Jatkoaika oli tasaista vääntöä, mutta lopulta vilupoika ratkaisi ottelun Butterfly Effectin hyväksi.

Ottelusarja ajautui 2-2 tasatilanteen myötä viidenteen ja viimeiseen otteluun. Symphony joutui taipumaan vastustajansa vahvalle hyökkäykselle. Butterfly Effect voitti viimeisen ottelun lukemin 4-1 ja jatkaa matkaansa GameXpoille.

TIKI TALK - FILADELPHIA (0-3)

Edellisen IS Cupin mestari FILADELPHIA kohtasi ECL Eliteen eli 16 Euroopan parhaan joukkueen divisioonaan nousseen TIKI TALKin.

Ensimmäinen ottelu alkoi vahvasti FILADELPHIAn kannalta, kun Erik ''I_Eki_I'' Tammenpää onnistui maalin teossa pelin alkuminuuteilla. Toisessa erässä TIKI TALK pääsi paremmin maalintekopaikoille ja tasoitti ottelun. FILADELPHIA kuitenkin näytti vaarallisuutensa ja teki kaksi maalia toisen erän aikana. TIKI TALK sai hyvin pidettyä FILADELPHIAn kurissa pahoilta maalintekopaikoilta, mutta lopulta Eki sai riistettyä kiekon oman alueen siniviivalta ja karkasi läpiajoon, josta teki ottelun viimeiseksi jääneen 4-1 maalin.

Toisessa ottelussa FILADELPHIA hallitsi jälleen. Eki onnistui maalinteossa kaksi kertaa ennen kolmatta erää. FILADELPHIAn Paul ''Pleemaker'' Arontie otti viiden minuutin rangaistuksen kolmannen erän alussa ja TIKI TALK onnistui kaventamaan ottelun. Pleemaker paikkasi virheensä ja teki maalin Ekin syötöstä. TIKI TALK yritti pysyä taistelussa mukana, mutta toinenkaan kavennus ei riittänyt ja FILADELPHIA voitti ottelun 3-2.

Kolmannessa ottelussa TIKI TALK onnistui pääsemään hyvin maalintekopaikoille, mutta se ei riittänyt. FILADELPHIA oli selvästi parempi ja voitti ottelun 5-2. Tämäkin ottelupari tarvitsi siis vain kolme peliä ja FILADELPHIA on askeleen lähempänä IS Cup -mestaruutensa uusimista.

Turnauksen huipennus GameXpoilla

Turnauksen jännittävä loppuhuipennus järjestetään 15.-16. marraskuuta Helsingin Messukeskuksessa GameXpo -pelimessujen yhteydessä. IS Cupin huipennusta voi seurata messuilla IS Streamcornerissa.

Semifinaalit alkavat perjantaina 15.11. klo 13.30 ja finaaliin pääsevät joukkueet ratkaistaan paras viidestä menetelmällä.

Lauantain 16.11. ohjelma alkaa pronssiottelulla klo 12.00. Semifinaaleissa kaatuneet joukkueet ottavat toisistaan mittaa ja pronssijoukkue selviää paras kolmesta menetelmällä. Finaalipelit pelataan pronssin jälkeen ja voittaakseen turnauksen joukkue tarvitsee neljä voittoa, eli enimmillään nähdään seitsemän ottelun mittainen finaalirupeama.

Jos et pääse paikan päälle, otteluita voi seurata myös verkon välityksellä NHLGamerin Twitch-kanavalta.