IS Cup 4: Pudotuspelitaival kohti GameXpo-huipennusta alkaa

Muut Sarjat / Artikkeli
Neljännessä IS Cupissa on mukana ennätysmäärä joukkueita. Kuvassa Butterfly Effect vastaan Riven Johdolla.
Kuva © Twitch
NHLGamer ja Ilta-Sanomat järjestävät yhteistyössä neljättä kertaa IS Cupin, jossa kilpaillaan NHL -konsolipelin mestaruudesta. Lohkovaihe on takana ja pudotuspeleihin etenijät tiedossa. Pudotuspelit pelataan 28.10.- 6.11. välisenä aikana.

IS Cupin lohkovaihe pelattiin päätökseen sunnuntaina 20.10. Lohkovaihe oli pelitahdiltaan tiukka, sillä pelien pelaamiseen oli aikaa vain viikko.

Seuraavaksi edetään pudotuspeleihin, jotka alkavat 28.10. ja ne pitää olla pelattuna 6.11. mennessä. Pudotuspelit pelataan kolmella kierroksella, kunnes jäljellä on enää neljä parasta joukkuetta, jotka pääsevät osallistumaan 15.-16.11 järjestettäviin finaalitaisteluihin GameXpo-messuille.

Turnaukseen osallistuneet 73 joukkuetta jaettiin kymmeneen lohkoon. Jokainen joukkue pelasi oman lohkonsa vastustajia vastaan kaksi peliä. Jokaisesta lohkosta kolme parasta joukkuetta pääsi pudotuspeleihin. Lisäksi jatkoon eteni kaksi joukkuetta näiden lisäksi.

Lohko 1

Ensimmäisen lohkon voittaja Delusion voitti kaikki ottelunsa ja näin varmisti lohkovoittonsa. Delusionissa pelaa vanha veteraani Janne ''Janzuh'' Nyqvist, joka siirtyi joukkueeseen viime turnauksen jälkeen FILADELPHIAsta. Maalivahtiosastosta löytyy yksi parhaimmista 6vs6-pelimuodon maalivahdeista Casper ''Cappe'' Lundgren, joka pelasi aikaisemmin Symphonyssa.

Maalivahdit TOP-5

1. Laurilion, Sym

2. a_pantera, ESA

3. Viltzub, UB

4. Supreex, NOR

5. Hassu85, PoG

Checkmate sijoittui lohkossa toiseksi. Lohkon kolmanneksi pääsi täpärästi hieman tuntemattomampi joukkue HC SKULL TOWN.

Lohko 2

Symphony oli voittamaton toisessa lohkossa ja näin ollen otti lohkovoiton. Symphonyn maalivahti Lauri ''Laurilion'' Piipponen näytti selkeästi, että ykkösmaalivahdin paikka sopii hänelle. Lauri pelasi kaikki Symphonyn ottelut ja torjui viisi nollapeliä.

Puolustajat TOP-5

1. eKoskii, RAR

1. The_Alpha_Furyan, NOR

3. Kozeehh, NM

4. Supremski, SYN

5. willekunq, HAV

Raccoon Rampage päätti runkosarjan lohkonsa toisena. Joukkueen nuori puolustaja Eemil ''eKoskii'' Koski voitti puolustajien pistepörssin jaetusti Northern Ascendancyn ''The_Alpha_Furyanin'' kanssa.

Ruotsalainen joukkue Nordic Lightning oli tasapisteissä Raccoon Rampagen kanssa ja pääsivät lohkonsa kolmantena joukkueena pudotuspeleihin.

Lohko 3

TIKI TALK, joka nousi juuri ECL Eliteen, voitti lohkonsa kärsien vain yhden tappion. TIKI TALKin kapteeni ''itspardytime'' voitti pistepörssin ja joukkueen muutkin hyökkääjät ovat edustettuna TOP-5 listalla.

Hyökkääjät TOP-5

1. itspardytime, ESA

2. Beniitto, Del

3. thewix_1, ESA

4. Kusimaakari, ESA

5. Joukkii, Del

Ruotsalainen Northern Ascendancy jäi pisteen päähän TIKI TALKISTA ja tuli lohkossa toiseksi. Nightmare (ent. Supernatural) sijoittui kolmanneksi.

Lohko 4

ECL Elitestäkin tuttu Dynasty otti lohkovoiton ja hävisi vain kaksi kertaa lohkovaiheen aikana.

Hetken taukoa kiekkoilusta pitänyt Cowabunga Hockey on näyttänyt, että joukkueen tarina ei ole vielä luettu ja he menivät jatkoon lohkonsa toiselta sijalta.

Tamperelainen nouseva YMCA esportsin joukkue GHETTO FIREBIRDS sijoittui kolmanneksi lohkossaan. 

Lohko 5

Edellisen IS Cupin voittaja FILADELPHIA voitti oman lohkonsa. Tuttu tehokas hyökkäyskolmikko Paul ''PleeMaker'' Arontie, Joonas ''Patzlaf'' Paatiala ja Erik ''I_Eki_I'' Tammenpää takoi joukkuuensa pudotuspeleihin. 

Toiseksi tullut Sandstorm oli ainoa, joka tässä lohkossa onnistui ottamaan voiton FILADELPHIASTA.

Lohkon kolmannelle sijalle ylsi Miracle, jonka riveissä pelaa striimaaja ''Artuzio''.

Lohko 6

Ruotsalainen joukkue Synergy Hockey voitti lohkonsa ja toiseksi sijoittui suomalainen Almost Famous. 

Ruotsalaiset joukkueet etenivät enemmistönä jatkoon kuudennesta lohkosta, sillä lohkon kolmanneksi kipusi Vaxjo Lakers HC varmistaen näin paikkansa pudotuspeleissä. Joukkueen takana on Ruotsin SHL-sarjassa pelaava Växjö Lakers hockey -organisaatio, joka on siirtynyt mukaan e-urheilun maailmaan. 

Lohko 7

Joukkueensa hyökkäysosastoa uusinut ruotsalainen Bucketeers nappasi itselleen selkeän lohkovoiton. 

Suomalainen joukkue Black Horse ja saksalainen BRAYCE Phantoms taistelivat tiensä pudotuspeleihin. BRAYCE Phantoms tunnettiin aiemmin nimellä Deathly Phantoms HC ja joukkue nähtiin myös mukana viimeisimmällä ECL-kaudella.

Lohko 8

Pronssia suomenmestaruusturnauksesta (FCL) voittaneen Butterfly Effectin kapteeni Jere ''Jergelii'' Jortama johdatti joukkueensa lohkovoittoon. 

Ruotsalainen Vesa Pompa HC kävi varastamassa Butterfly Effectiltä 2 pistettä, mutta se ei riittänyt lohkovoittoon ja näin ollen joukkue tuli toiseksi lohkossaan. 

Reality Check jäi pisteen päähän Vesa Pompasta ja sijoittui näin kolmanneksi.

Lohko 9

POGGERS ja Roots olivat tasapisteissä lohkovaiheen loputtua. Keskinäisissä peleissään Roots voitti jatkoajalla ensimmäisen pelin. Toinen peli oli tasainen ja päättyi varsinaisella peliajalla 4-5 POGGERSin voittoon. POGGERS siis nappasi näistä peleistä kolme pistettä ja Roots kaksi. Tämä ratkaisi lohkosijoituksen POGGERSin hyväksi.

Kolmantena lohkosta pudotuspeleihin etenee Oton Letkutemppu.

Lohko 10

HAVU Gaming on yksi menestyneimmistä suomalaisista konsolikiekkojoukkueista ja heidän voittoputkensa sen kuin jatkuu. Joukkue eteni lohkovaiheesta jatkoon tappioitta ja sijoittui ensimmäiseksi lohkossaan.

Unlucky Boys HC oli omassa lohkossaan ylivoimainen ja teki myös pelit HAVU Gamingille vaikeaksi, mutta joutui kuitenkin taipumaan parhaalle pelien viimeisillä minuuteilla.  

Myös Venäjä on edustettuna pudotuspeleissä, sillä venäläinen joukkue Alliance HT oli lohkonsa kolmas jatkoonpääsijä.

Eikä siinä vielä kaikki

Jokaisesta lohkosta jatkoon on sijoitusten perusteella edennyt kolme joukkuetta. Lohkojen parhaiden lisäksi jäljellä olevista joukkueista pääsi jatkoon kaksi joukkuetta. 

Jatkopaikat olivat hyvin pienestä kiinni. Ensisijainen kriteeri jatkoonpääsijöiden ratkaisemiseksi oli pisteet peliä kohden. Tämä ratkaisi sen, että saksalainen Shooting Stars joukkue eteni pudotuspeleihin kerättyään 1,33 pistettä peliä kohden. 

Viimeisen jatkopaikan osalta jouduttiin tilastoja tutkailemaan vielä tarkemmin, kun kolme joukkuetta oli haalinut 1,25 pistettä peliä kohden. Näistä kolmesta jatkoonmenijäksi ratkaistiin maalieron perusteella suomalainen We Kings.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit:

HAVU Gaming (1)  We Kings (32)
Delusion (2)  Shooting Stars (31)
Symphony (3)  Alliance HT (30)
 TIKI TALK (4)  HC SKULL TOWN (29)
 FILADELPHIA (5)  Oton Letkutemppu (28)
 Butterfly Effect (6)  GHETTO FIREBIRDS (27)
 Bucketeers (7)  Miracle (26)
 POGGERS (8)  BRAYCE Phantoms (25)
 Synergy Hockey (9)  Vaxjo Lakers HC (24)
 Dynasty (10)  Reality Check (23)
 Northern Ascendancy (11)  Nordic Lightning (22)
 Roots (12)  Nightmare (21)
 Unlucky Boys HC (13)  Sandstorm (20)
 Vesa Pompa HC (14)  Black Horse (19)
 Raccoon Rampage (15)  Checkmate (18)
 Cowabunga Hockey (16)  Almost Famous (17)

Pudotuspelejä voit seurata NHLGamerin Twitch-kanavalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle