Hylätystä maalista pyyhkeitä tuomareille kolmesta suunnasta Hämeenlinnassa: "Katsoivat väärää jalkaa, se kertoo aika paljon"

LIIGA / Artikkeli
Janne Tavin katsottiin häirinneen maalivahtia. Tilanne tuomittiin toisin vasta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Jo toisessa perättäisessä HPK:n ottelussa nähtiin kyseenalainen maali, jonka erotuomarivalmentaja Masi Puolakka olisi tuominnut toisin.

HPK:n ja KalPan välisen ottelussa Markus Nenosen hylätty maali kuohautti tunteita paitsi ottelun aikana, myös sen jälkeen. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen haastoi tilanteen, mutta videotarkistuksen jälkeenkin tuomio pysyi samana.

Tuomareiden ja tilannehuoneen mukaan tilanteessa Eero Kilpeläistä päin kaatuneen Janne Tavin katsottiin häirinneen Kilpeläistä. Nenonen ampui tilanteessa irtokiekon KalPan verkkoon.

Tilanteessa kuumana käynyt Pennanen otti asiaan painavasti kantaa myös ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Tässä varmaan vaikuttaa se Tommi Tikan maali Helsingissä, että tuli ylireagointi tuomareilta. Jos hän ei näe, että Balazs Sebok nostaa Tavin jalkaa ja se aiheuttaa osittain sen osuman, niin minä ihmettelen. Toivon, että tuollaisia maaleja ei aleta hylkäämään Liigassa. Taidan olla oikeassa tässä asiassa?

Pennanen viittasi HPK:n edelliseen otteluun, jonka se voitti kyseenalaisella jatkoaikamaalilla. Maalissa Tikka ajautui päin maalivahtia maalintekotilanteessa. HPK-käskijä osoitti lopussa kysymyksen erotuomarivalmentaja Masi Puolakalle, joka puolsi Pennasen näkemystä tilanteesta.

− Kyseisessä tilanteessa Sebok vaikuttaa Tavin liikkeeseen siten, että maila menee jalan alle, minkä seurauksena Tavi ajautuu kontaktiin maalivahdin kanssa. Tämän jälkeen kiekko lauotaan maaliin. Liigan tulkinnan mukaan maali tulisi hyväksyä, Puolakka totesi.

− Tuomareita puolustan tässä sen verran, että padeilta, joilla tilanteet katsotaan ovat teknisistä syistä kuvanlaadultaan sellaisia, että kuva nykii ja sen pohjalta on vaikea nähdä.

Hylätyssä maalissa konnan rooliin ajautunut Tavi ei myöskään sulattanut tuomareiden päätöstä. Oliko tilanteessa hänen mielestään rike?

− Oli. En viitsi sen enempää kommentoida, muuta kuin, että kävin kysymässä tuomareilta ja he olivat katsoneet aivan väärää jalkaa. Se kertoo aika paljon, Tavi tuhahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle