Helsingin U20-turnaus kerää mielenkiintoisen kolmikon haastamaan maailmanmestari-Suomea

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Nuoret Leijonat on valmiina kotiturnaukseen.
Suomen isännöimä neljän maan U20-turnaus Helsingissä siirtää kiekkokansan katseet jo vahvasti kohti vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoja.

Turnaus pelataan Helsingin jäähallissa perjantaista sunnuntaihin. Poikkeuksen pelipaikkaan tekee perjantain Suomi-Venäjä-ottelu, joka pelataan Hartwall Areenassa osana Suomi-kiekkopäivän ohjelmatarjontaa.

Suomella on turnauksessa kasassa puhtaasti kotimaassa pelaavista pelaajista koottu nippu. Mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa Kärpissä vahvasti esiintynyt maalivahti Justus Annunen, Jukureissa isoon rooliin noussut puolustaja Axel Rindell ja Kärppien hyökkäyksessä mellestävät hyökkääjäveljekset Aku Räty ja Aatu Räty.

Ruotsin nippu on koottu myös puhtaasti kotimaassa pelaavista kiekkoilijoista. Mukana ovat muun muassa viime alle 18-vuotiaiden MM-finaalissa hattutempun paukuttanut Lucas Raymond ja vahvan alkukauden SHL:ssä vasta 17-vuotiaana pelannut puolustaja Alexander Holtz.

Tšekin joukkue on kasattu pääosin maan toisella sarjatasolla ja juniorisarjoissa pelaavista nuorista. Mukana on suomalaisillekin tuttuja nimiä, kun maalinsuulla vastuuta kantaa Ilveksen Lukaš Dostal ja puolustuksessa häärii Tapparan Hugo Haš. Hyökkäyksessä puolestaan pelaa Hermeksen toisen polven Suomi-kiekkoilija Zdenek Sedlak.

Venäjällä on turnauksessa ennalta kovin nimetön nippu. Joukkue koostuu puhtaasti maan sarjoissa pelaavista pelaajista ja suurin osa heistä pelaa MHL:ssä tai VHL:ssä, KHL-pelejä tältä kaudelta on vain muun muassa puolustajilla Daniil Misjulilla ja Šakir Mukhamadullinilla sekä hyökkääjä Danila Galenjukilla. Kukaan KHL-pelejä pelanneista pelaajista ei ole noussut kovin kummoiseen rooliin sarjassa.

Turnauksen otteluohjelma löytyy alta. Joukkueiden kokoonpanot löytyvät täältä.

Pe 08.11.

16:30 Suomi-Venäjä Hartwall Areena
17:30 Tšekki-Ruotsi Helsingin Jäähalli

La 09.11.

14:00 Suomi-Tšekki Helsingin Jäähalli
17:30 Ruotsi-Venäjä Helsingin Jäähalli

Su 10.11.

12:00 Venäjä-Tšekki Helsingin Jäähalli
15:00 Suomi-Ruotsi Helsingin Jäähalli

» Lähetä palautetta toimitukselle