Hei sinä liigaseuran fani! Haluatko löytää suosikin myös Mestiksestä?

LIIGA, MESTIS / Artikkeli
Kiekko-Espoon kapteeni Toni Kähkönen ja Ketterän kultakypäräinen Elmeri Kaksonen ovat tuttuja myös kaikille liigakatsojille.
Vaikka suurin intohimo kohdistuisikin liigakiekon vahtaamiseen, niin myös Mestiksen suuntaan kannattaa ainakin kurkkia. Sarjasta voi bongata ennestään tuttuja nimiä ja tulevia liigapelaajia.

Valitse alta suosikkiseurasi liigasta, niin Jatkoaika tarjoaa tärpit Mestiksen seuraamiseen juuri sinulle:

HIFK
HPK
Ilves
Jukurit
JYP
KalPa
KooKoo
Kärpät
Lukko
Pelicans
SaiPa
Sport
Tappara
TPS
Ässät

...

HIFK-fani: katse naapuriin päin!

HIFK on kaivannut paikallisvastustajaa jo pitkään, joten Kiekko-Espoon uuteen tulemiseen kannattanee suhtautua positiivisesti. Espoolaisten seuraamiseen, ellei jopa kannattamiseen, löytyy myös muita hyviä syitä.

Kiekko-Espoon päävalmentajana toimii pelaajaurallaan yli 400 ottelua HIFK:ssä pelannut ja seuran kapteeninakin toiminut Kim Hirschovits.

Espoolaisten ykkösvahtina torjuu nuori HIFK-laina Roope Taponen ja kenttäpelaajista Julius Rantaeskola voitti aikoinaan helsinkiläisseurassa niin A- kuin B-junioreidenkin SM-kultaa.

Kiekko-Vantaan kannattamisen HIFK-fanit voivat jättää huoletta jokerikollegoidensa iloksi, sillä naapurikaupunkien seurojen lisäksi Mestiksestä löytyy muitakin mielenkiintoisia seurattavia. Yksi sellainen on Peliitat.

Hannes Hyvönen, jonka monet muistavat vielä HIFK-paidastakin vuosituhannen vaihteesta, aloittelee nyt valmennusuraansa päävalmentajana Heinolassa.

Peliittapelaajista Matias Lentämäki, Ilmari Pieviläinen ja Joonas Sillanpää ovat tuttuja HIFK:n junioripelejä viime vuosina seuranneille kannattajille. Myös HIFK:stä Lahteen siirtynyt Niklas Nordgren on pelannut suurimman osan syksystä Peliitoissa.

Morjensta vaan HIFK-fanit, sanoo Kim Hirschovits.
Kuva © Jarno Hietanen

...

HPK-fani: kantahämäläiset kuuluvat samaan pussauskoppiin

FPS on luonteva ja looginen kakkosseura hämeenlinnalaisille kiekkoihmisille, tekeväthän seuratkin keskenään yhteistyötä. Lisäksi keskimäärin joka toisella tämän kauden FPS-pelaajalla on vähintään jonkinlaista HPK-taustaa.

Mikko Lahtela palasi Mestikseen pelattuaan kaksi viime kautta liigaa HPK:ssa. Oranssipaidoissa nähtiin viime kaudella myös Miska Ronkainen ja Paavo Tyni.

Pelaajavaihtoja ja –lainoja seurojen välillä tapahtuu myös tällä kaudella. HPK:n sopimuspelaajista Jere Jokinen on ollut FPS:ssa yksi alkukauden tehopelaajista ja puolustaja Atso Lehtinenkin isossa roolissa.  

Toiseksi eniten HPK-taustaisia pelaajia nähdään kaikista mahdollisista Mestis-seuroista hieman yllättäen kaukana Kajaanissa.

Viime kaudella HPK:n U20-joukkueessa pelanneet Jiri Parviainen, Kasperi Heinänen ja Joonas Virtanen aloittelevat nyt aikuisuraansa Kainuussa. Myös HPK-kasvatti Janne Jokinen kuuluu Hokin hyökkäyskalustoon.

Mikko Lahtela hassuttelee vastustajaa nyt vihertävässä peliasussa.
Kuva © Timo Savela

...

Ilves-fani: tulevaisuuden tähtiä farmissa

Tampereen kolmosseurasta ei löydy juurikaan sellaisia pelaajia, jotka eivät olisi joko Ilveksen kasvatteja tai vähintään pelanneet tupsukorvien junioreissa. KOOVEEssa nähdään lainalla myös Ilveksen sopimuspelaajia.

Kapealla pelaajaringillä kauteen lähtenyt KOOVEE on kärsinyt loukkaantumisista ja joutunut turvautumaan ennakoitua enemmän laina-apuihin. Niitä se on saanut lähinnä Ilveksen U20-nuorista.

Vasta 17-vuotias Jani Nyman on ollut lainanuorukaisista tehokkain. Ikäluokkansa suurlupauksiin kuuluva Nyman on jo yksistään hyvä syy seurata Mestistä! Lainapelaajista myös puolustaja Karri Aho on isossa roolissa KOOVEEssa ja antaa näyttöjä myös kaksikymppisten MM-kisamiehistöä ajatellen.  

KOOVEEn omista sopimuspelaajista Valtteri Ilomäki on pelannut liiga-Ilveksessä ja Janne Seppänen voitti viitisen vuotta sitten nuorten SM-sarjan pistepörssin Ilves-paidassa.

Sen sijaan Ilveksen kaikkien aikojen tehopelaajiin kuulunutta Vesa Viitakoskea on enää turha yrittää bongata KOOVEEn vaihtoaitiosta. Viitakosken ensimmäinen pesti päävalmentajana päättyi nimittäin jo yllättäviin potkuihin.

Teinisensaatio Jani Nyman on ollut tehokas Mestiksessä.
Kuva © Jarno Hietanen

...

Jukurit-fani: sarvethan ne on pässilläkin päässä

Mikkeliläisille löytyy hyvä ystävä saman maakunnan sisältä. SaPKo saattoi joskus taannoin olla isoveljen asemassa Jukureihin nähden, mutta nyt asetelma on toisinpäin.

Maalivahti Eetu Randelin pelaa SaPKossa lainalla Jukureista ja on isossa roolissa selvänä ykkösvahtina. Mikkelistä lainalla oopperakaupungissa ovat tällä hetkellä myös Jaakko Haarti ja Perttu Kiesilä.

Viime kaudella Jukureiden nuorissa tehokkaasti hyökänneet Miiro Linjala ja Kalle Matikainen kannattaa myös pitää seurannassa. Jukurijunioreista tuttuja nimiä löytyy SaPKon kokoonpanosta lisääkin.

Muiden Mestis-seurojen pelaajista mikkeliläiskannattajia kiinnostaa taatusti myös Heikki Huttusen ja Valtteri Hotakaisen otteet. Jukureiden junioreissa hurjat tehot iskenyt Huttunen ei onnistunut lyömään itseään läpi liigassa, mutta on nyt aloittanut tämän kauden vahvasti Rovaniemellä.

Kolmella liigakaudella Jukureita edustanut Hotakainen palasi puolestaan Saksasta täksi kaudeksi kotikaupunkiinsa ja Hermeksen kapteeniksi. Myös Hermes-puolustaja Samuel Kemppainen on kantanut yllään jukuripaitaa liigassa.

Mikkeliläismolari Eetu Randelin on SaPKossa paljon vartijana.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto

...

JYP-fani: yllättävä ehdokas Turusta

Äkkiseltään voi kuulostaa oudolta, että miksi JYP-kannattajan pitäisi sympata Mestiksen tyvipäässä parhaillaan rämpivää TUTOa, mutta tähän on muutamakin hyvä syy.

TUTOn päävalmentajana toimii nimittäin JYP-legenda Antti Virtanen, joten turkulaisten pelaamisesta voi yrittää bongailla vivahteita keskisuomalaisten kulta-ajalta!

Myös kaukalon puolelta löytyy pari tuttua nimeä. Puolustaja Roni Allen ja hyökkääjä Oskari Kalajanniska siirtyivät nimittäin JYPistä täksi kaudeksi TUTOon ja kuuluvat joukkueen avainpelaajiin.

Jos turkulaisten kannattaminen tuntuu kuitenkin liian radikaalilta vedolta, niin konservatiivisemmille keskisuomalaisille seurattavaksi sopii oman maakunnan yhteistyöseura KeuPa.

Lainamiesten lisäksi KeuPasta löytyy parin kentällisen verran JYP-taustaisia pelaajia. Liigajoukkueen mukana heistä on nähty Olli Aitola, Olli-Petteri Viinikainen, Niko Himmanen, Justus Mikkonen ja Matias Mustonen.

Yksilötasolla mielenkiintoisimmat seurattavat taitavat kuitenkin olla Imatralle täksi kaudeksi siirtyneet Jere Vertanen ja Anton Stråka.

JYP-kasvatti Vertanen on tekemässä todellista läpimurtoaan voitosta voittoon kulkevan Ketterän kärkipuolustajana. Kolmella kaudella JYP:n liigajengissä pelannut Stråka puolestaan hakee uutta nostetta uralleen ja tähyilee taatusti takaisin ammattijäille.

Onko Antti Virtasen pelikirjassa JYP-vuosilta tuttuja sivuja?
Kuva © Jarno Hietanen

...

KalPa-fani: kaveri löytyy läheltä

KalPa ja IPK tekevät niin tiivistä yhteistyötä, että myös fanien kannattaa olla kartalla kaveriseuran tekemisistä. KalPan nykyisessä joukkueessa pelaa useita IPK:sta liigaan ponnistaneita pelaajia. Sama polku on edessä osalla nytkin Mestistä tahkoavista pelaajista.

Iisalmessa nähdään myös tällä kaudella monia kuopiolaisia laina-apuja, mutta myös seuran omista sopimuspelaajista löytyy rutkasti KalPa-taustaisia pelaajia. Kimmo Timosen poika Samuel Timonen on aloittanut toisen Mestis-kautensa tehokkaasti.

Kiinnostava nimi on myös KalPan nuorista siirtynyt Pekka Suhonen, joka on ottanut vakiopaikan IPK-hyökkäyksessä heti tulokaskaudellaan.

Sarjan toisiksi kuopiolaisin joukkue löytyy Pohjois-Karjalasta. Joensuun Kiekko-Poikien tulokaspuolustaja Ville Puhakka on KalPan kasvatti. Toivo Pennanen ja Miska Hattunen pelasivat puolestaan kaudella 2017-2018 A-nuorten SM-kultaa voittaneessa KalPan joukkueessa. Myös Jussi Tammela on pelannut KalPan nuorissa.

Muun muassa Hugo Gallet on noussut IPK:sta KalPan liigamiehistöön.

...

KooKoo-fani: Ketterän bandwagonissa matka taittuu mukavasti!

Suurin osa KooKoo-kannattajista muistaa vielä Mestis-seurat niin hyvin, etteivät luultavasti kaipaisi suosituksia suosikkinsa löytämiseksi. Tuttuja pelaajiakin löytyisi varsin monesta joukkueesta, mutta se kaikista luontevin valinta suosikiksi taitaa olla Ketterä.

Imatralaisten kipparina toimii aikoinaan KooKoota liigaan nostamassa ollut Marlo Koponen. KooKoo-kasvatit Olli Korhonen ja Santeri Salmela ovat puolestaan pelilliseltä panokseltaan Ketterän tärkeimpiä pelaajia.

Mestaruuttaan puolustava Ketterä on hyvä valinta myös gloryhunttauksen kannalta. Sarjan suurin suosikki on kulkenut syksyn ajan voitosta voittoon.

KooKoo-taustaisia pelaajia on johtajina myös muissa Mestis-seuroissa. Toni Kähkönen toimii Kiekko-Espoon ja Esa Lehikoinen Kiekko-Poikien kipparina. KooKoossa B-junioriksi asti pelannut Roope Elimäki kuuluu puolestaan Kiekko-Vantaan kapteenistoon. 

Nuoremman kaartin pelaajia voi puolestaan bongata muun muassa Kajaanista, Turusta ja Rovaniemeltä. Viime kaudella muutaman pelin liigassakin pelaamaan päässyt Väinö Liikonen kuuluu nyt Hokin puolustuskalustoon. Kainuussa tulokaskauttaan pelaa myös aikoinaan KooKoon junnuissa hyökännyt Jiri Parviainen.

Manu Räty ja Ilari Vähäuski taistelevat pelipaikasta TUTOn kokoonpanossa ja Sergei Lisov pelaa tulokaskauttaan RoKissa.

Marlo Koponen on juhlinut mestaruuksia sekä Kouvolassa että Imatralla.
Kuva © Topi Lainio

...

Kärpät-fani: kakkosjoukkue Kokkolassa

Oulusta on yleensä katseltu Kajaanin ja Rovaniemen suuntaan, mutta viime vuosina kumppani on löytynyt valtatie 8:n varrelta Kokkolasta. Niin myös nyt: kärppähyökkääjät Ville Heikkala ja Arttu Hyry pelaavat lainalla Hermeksessä. Myös Joel Blomqvist on käynyt torjumassa kiekkoja Mestiksessä.

Kokkolalaisten lukuisista tulokaspelaajista Samu Koskenkorva ja Topias Liljamo pelasivat viime kaudella Kärppien nuorissa. Kärppäkasvatteja ovat myös Samuel Kemppainen, Valtteri Meisaari ja Arttu Nevasaari.

Kärppäkannattajia saattaa kiinnostaa myös Mestiksen mestarisuosikkeihin kuuluvan Kiekko-Espoon otteet. Espoolaisia valmentaa Kim Hirschovits, joka pelasi keväällä 2016 viimeisen liigaottelunsa nimenomaan Kärppien paidassa.

Myös Kiekko-Espoon hyökkäyksestä löytyy oululaisille tuttuja nimiä: konkarit Toni Kähkönen ja Mikko Lehtonen sekä nuori kärppäkasvatti Arttu Tuomaala, jonka on povailtu nousevan nopealla tahdilla liigapelaajaksi.

Kärpissä pelaajaurallaan pari mestaruuttakin voittanut Hannes Hyvönen aloittelee puolestaan valmennusuraansa Heinolan Peliittojen pääkäskyttäjänä.

Ookko nää Oulusta, pelekääkkö nää polliisia?
Kuva © Timo Savela

...

Lukko-fani: mestarijunnut maailmalla

Kausi 2020-2021 oli raumalaisille yhtä juhlaa. Liigamiehistö voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa sitten vuoden 1963, nuorten edellisestä mestaruudesta oli puolestaan ehtinyt kulua jo 63 vuotta.

Liigamestareista Mestiksessä nähdään tuskin ketään, mutta kultanuorista Mestikseen siirtyi täksi kaudeksi peräti viisi pelaajaa. 

Ykkösvahti Alex Mäkelä torjuu Hokissa, Jesse Ruotsi hyökkää Ketterässä ja Leo Ring TUTOssa. Rovaniemelle siirtyivät mestarijoukkueen kapteenistoon kuuluneet Eppu Karuvaara ja Aleksi Kenttämaa.

TUTOn pukukopissa rauman giält saattavat Ringin kanssa puhua myös Joel Lammi, Timi Lehti ja Jesse Leppikoski, jotka kaikki ovat pelanneet Lukon junioreissa.

Lukko-kasvatit Mikko Lahtinen, Jani Siekkinen ja Santeri Suistio ovat puolestaan kuuluneet jo useamman vuoden ajan KeuPan runkokalustoon.

Jesse Ruotsi saattaa juhlia mestaruutta myös tämän kauden päätteeksi..

...

Pelicans-fani: naapuri täynnä tuttuja

Mestiksen seuraamista ei voisi juuri helpommaksi tehdä kuin mitä se Pelicans-faneille on. Mestistä pelataan Heinolassa, vain kivenheiton päässä Lahdesta, ja Peliittojen joukkue on täynnä tuttuja poikia.

Symbioosi hyödyttää molempia seuroja. Ilman Pelicansin apuja Heinolassa ei ehkä olisi mahdollista pelata Mestistä. Lahden juniorimylly puolestaan tuottaa pelaajia sen verran reippaaseen tahtiin, että kaikille olisi hankala löytää sopivaa roolia ilman mahdollisuutta peluuttaa heitä Peliitoissa.

Pelicansin liigajoukkueeseen nousee joka vuosi muutama pelaaja, jotka ovat muhineet ja kasvaneet korkoa Mestiksessä. Tämän kauden Peliitoista kannattaa katsella "sillä silmällä" esimerkiksi Juuso Arolaa, Juuso Heikkilää ja Jerkko Rämöä, joista ainakin osa nähtäneen tulevaisuudessa turkoosissa peliasussa.

Peliitoissa pelaa lisäksi joka ottelussa kentällisen verran lainapelaajia Lahdesta. Alkukauden aikana merkittävimpiä laina-apuja ovat olleet maalivahti Oskari Parviainen sekä tehokkaasti pelanneet hyökkääjät Alexander Forslund ja Niklas Nordgren

Rutkasti tuttuja pelaajia löytyy myös Kiekko-Vantaasta. Mestiksen häntäpäähän jämähtäneen joukkueen valmentajana toimii Mika Niskanen, joka oli aikoinaan pelaajana nostamassa Pelicansia liigaan.

Myös lohipaitojen pelaajistosta löytyy lahtelaistaustaa: pari viime kautta Pelicansissa hyökännyt Miro-Pekka Saarelainen, toissa keväänä Pelicansissa kultakypärää kantanut Roope Elimäki sekä kourallisen liigapelejäkin tililleen saanut puolustaja Aapo Ahola kuuluvat Kiekko-Vantaan profiilipelaajiin.

Oskari Parviaisen maski antaa hyvän vinkin siitä, minkä seuran kanssa Peliitoilla on tiivistä yhteistyötä...
Kuva © Jarno Hietanen

...

SaiPa-fani: kuutostietä ylöspäin

SaiPan kannattajille luontainen suosikkijoukkue Mestiksen puolelta on Imatran Ketterä. Naapuriseurat tekevät tiivistä yhteistyötä ja kävipä Ketterä pelaamassa yhden finaalipelinsäkin Kisapuistossa.

Ketterän päävalmentaja on pitkään SaiPassa vaikuttanut Tuomo Ropo. Pelaajista suurimmalla osalla on vähintään jonkinlaista taustaa SaiPasta: kokeneella Elmeri Kaksosella peräti yli 400 liigaottelun verran.

SaiPa-pelaajista kautensa Mestiksessä aloittivat lainamiehet Zdenek Sedlak, Niko Kautiainen, Viljami Istala ja Leevi Karjalainen. Pelaajaliikennettä suuntaan ja toiseen nähdään myös kauden aikana.

Kaikkien Lappeenrannasta lähteneiden muuttokuormia ei kuitenkaan purettu vielä Imatran kohdilla, vaan kuutostietä jatkettiin vielä pikkaisen pidemmälle pohjoiseen.

Joensuun Kiekko-Poikien valmentajaksi siirtynyt Kari Martikainen otti mukaansa myös SaiPan nuorissa hyökänneen Jani Taskulan. JoKP-pelaajista myös Santeri Koponen ja Aatu Luusuaniemi ovat esiintyneet sputnik-paidoissa liigassa.

Elmeri Kaksonen nakuttelee nyt pisteitä Mestiksessä.
Kuva © Topi Lainio

...

Sport-fani: Heja Hermes!

Kauas on tultu niistä päivistä, kun Sport ja Hermes taistelivat tasapäisesti – ja välillä verisestikin – Mestiksessä. Viime vuosina seurat ovat tehneet yhteistyötä ja Hermeksen riveissä on nähty monia vaasalaispelaajia.

Tällä kaudella seuroilla ei ole ainakaan virallisia virityksiä keskenään, mutta muutaman tutun nimen Sport-kannattajat kuitenkin voivat kokkolalaisten kokoonpanosta bongata.

Sport-junioreissa kovat tehot takonut Heikki Harju aloittaa Hermeksessä toisen kautensa. Myös Veeti Lehmuskallio ja Topias Liljamo ovat pelanneet Sportin junioreissa.

Hermeksen lisäksi vaasalaisille löytyy mielenkiintoisia seurattavaa myös muualta Mestiksestä.

Aikoinaan Vaasassakin valmentanut Pasi Räsänen tarttui täksi kaudeksi Hokin puikkoihin. Kainuulaisjoukkueessa pelaavat myös Sport-kasvatit Patrik Koivisto, Joni Kuoppala ja Christoffer Seppelin.  

Heikki Harju hakee läpimurtoaan Hermeksessä.
Kuva © Timo Savela

...

Tappara-fani: mahdollisia läpimurtopelaajia monessa joukkueessa

Tappara-faneille ei ole ihan helppo homma löytää luontevaa suosikkijoukkuetta Mestiksestä. Tampereen kolmosseuran KOOVEEn tämän kauden joukkueesta löytyy nimittäin suorastaan hämmentävän vähän Tappara-taustaisia pelaajia. KOOVEEn kannattamisen voikin jättää Ilves-fanien iloksi.

Suosikkia on etsittävä siis kauempaa. Yksi ehdokas voisi olla FPS. Aikoinaan Tapparan junnuissa pelannut Karri Forsblom hakee nyt todellista läpimurtoaan FPS:n ykkössentterinä ja Tampereelta siirtynyt Eetu Nieminen janoaa peliaikaa forssalaisten maalilla.

Kirvesrinnoista tuttuja nuoria ja lupaavia pelaajia löytyy monesta muustakin joukkueesta. Esimerkiksi Tappara-kasvatti Leevi Nikkinen torjuu Joensuun Kiekko-Poikien ykkösvahtina. Nuorten liigan pistepörssin viime kaudella voittanut Mikko Perttu pelaa puolestaan Ketterässä tulokaskauttaan.

Muista Tappara-junnujen viime vuosien tehopelaajista Santeri Aalto kiekkoilee nyt Kiekko-Vantaassa ja Aku Kinnari IPK:ssa, jonka pelaajista myös Alex Olkinuoralla, Henry Mäntylällä ja Oskari Lammilla on Tappara-taustaa.

Tapparan liigamiehistöstä tuttuja pelaajia ovat puolestaan Elmeri Kaksonen ja Anton Ollikainen, jotka pelaavat Mestiksen suursuosikkien riveissä: Kaksonen Ketterässä ja Ollikainen Kiekko-Espoossa.

Leevi Nikkinen vartioi JoKP:n maalia.

...

TPS-fani: vierasfanien joukkoon Kupittaalle

Turun kakkosseura TUTO pyrkii tällä kaudella olemaan aiempaa omavaraisempi, eikä esimerkiksi TPS:n kanssa ole käynnissä mitään virallista yhteistyötä. Toki TUTOn joukkueesta löytyy tälläkin kaudella tukku mustavalkoisista tuttuja pelaajia, kuten esimerkiksi kapteenistoon kuuluva Juho Virtanen sekä Larinmaan veljekset Jesper ja Joonas.

TPS-fanit voisivat kuitenkin osoittaa solidaarisuuttaan TUTOn pyrkimyksille oman seuraidentiteettinsä vahvistamiseen ja keskittyä kannustamaan Mestiksessä ennemminkin TUTOn vastustajia. 

Osuva valinta Mestis-suosikiksi voisi olla Kajaanin Hokki, joka vaihtoi TPS:n tavoin valmentajaa täksi kaudeksi ja on pärjännyt sarjassa odotettua paremmin. TPS-kasvateista Oskari Siiki kantaa Kajaanissa kultakypärää päässään ja myös Joonas Savolainen on hyvässä iskussa. 

Monesta muustakin Mestis-joukkueesta löytyy turkulaisille tuttuja pelaajia. Viime kauden TPS-nuorista Arttu Nevasaari pelaa tulokaskauttaan Hermeksessä, jossa joukkuetovereihin kuuluu myös Julius Reini. TPS-kasvatteja ovat myös Jani Kluuskeri (SaPKo) ja Elias Lampi (Peliitat).

Valmentajista turkulaisille tutuin nimi lienee Hannes Hyvönen. Peliittojen tuore pääkäskyttäjä aloitti aikoinaan pelaajana liigauransa TPS:n paidassa.

Hannes Hyvönen voi kysellä menestysvinkkejä esimerkiksi appiukoltaan Kai Suikkaselta.

...

Ässät-fani: porilaisuus leviää myös Pohjanmaalle

Ässät ja Hermes ovat tehneet viime vuosina jonkin verran yhteistyötä. Nuoren Rasmus Korhosen oli tarkoitus totutella miesten peleihin pelaamalla tämä kausi Kokkolassa, mutta loukkaantumiset ovat sotkeneet maalivahtikuvioita

Hermeksen valmentajana jatkaa porilainen Jere Härkälä ja myös pelaajista löytyy useita ässätaustaisia. Juuso Ketola ja Juho Rautiainen ovat Ässien kasvatteja. Myös hyökkääjät Arttu Lausniemi, Ville Sippala ja Eemeli Takala ovat pelanneet porilaisten junioreissa.

Vahva porilaispitoisuus on myös TUTOssa ja Kiekko-Vantaassa. TUTO-puolustaja Kristian Tuohilampi pelasi Ässissä liigaa parin kauden ajan ja Severi Soukka, Manu Räty, Oskari Lahtinen sekä Iivari Miikkulainen ovat kantaneet patapaitaa nuorten peleissä.

Kiekko-Vantaassa entisiä ässäpelaajia ovat viime kaudella liigajoukkueeseen kuuluneet Atte Mäkinen ja Tommi Laakso sekä juniori-ikäisenä jokusen liigapelin pelaamaan päässyt Erik Embrich.

Juuso Ketola on yksi Hermeksen porilaisista.
Kuva © Timo Savela

» Lähetä palautetta toimitukselle