Hattutempun tehnyt Christian Bull siivitti ensimmäisillä maajoukkuemaaleillaan Norjan huipputärkeään voittoon

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Mathis Olimb näkyi perjantain ottelussa niin jäähy- kuin tehotilastoissa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
B-lohkon iltaottelussa oli Tšekin vuoro löylyttää Italiaa.

Norja avasi pistetilinsä

Ennalta lohkon kovimmat jo kohdannut Norja avasi pistetilinsä Itävallan kustannuksella Bratislavan iltapäiväpelissä. Norjalaisten sankarina toimi puolustaja Christian Bull. Bull sinetöi kypärätemppunsa omasta päästä laidan kautta tyhjään maaliin pelin viimeisellä minuutilla. Bullin osumien siivittämänä Norja voitti A-sarjassa säilymisen kannalta kriittisen Itävalta-pelin lopulta maalein 3–5.

Urallaan ennen perjantaita 38 maaottelua pelannut ja Norjan nuorismaajoukkueitakin kolunnut Bull ei ollut koskaan aikaisemmin onnistunut maalinteossa Norjan paidassa. Ei juniorina eikä aikuisena. Voidaan siis puhua ottelusta, jonka 22-vuotias storhamarilaispuolustaja tulee taatusti muistamaan loppuelämänsä.

Itävalta ajautui tappion myötä tukalaan tilanteeseen. Se on yhä nollakerholainen ja pistepussi huutaa täydennystä A-sarjassa säilymiseksi. Itävalta kohtaa vielä sunnuntaina Tšekin ja maanantaina Italia. Näistä jälkimmäisessä ottelussa tullaan ratkaisemaan paljon.

Tšekin vuoro kurittaa Italiaa

Italian vaikeudet jatkuivat Tšekkiä vastaan. Saapasmaan pelaajat oli piiskattu hyvään iskuun ottelun alkuun ja ensimmäiset minuutit olivat varsin tasaväkistä pelaamista. Ensimmäisen erän päättyessä numerot olivat vain 1–0 selkeälle ennakkosuosikille Tšekille.

Toisen erän alkuun Italia oli jo lähellä tasoitusta ja pystyi uudelleen lähes tasaväkiseen pelaamiseen. Kesken Italian hyvän vaiheen taivas tippui tuohon asti erinomaisesti Italian maalilla torjuneen Marco De Filippon niskaan. Radko Gudas laukoi punaviivan takaa ja De Filippo hörppäsi pomppivan kiekon taaksensa. Hetkeä myöhemmin Italian nelosketjun laituri Ivan Deluca pelattiin huipputontille, mutta Delucan ylänurkkaan kohdistunut laukaus pysähtyi Tšekki-vahti Pavel Francouzin mailan varteen ja Italian maalisarake turnauksessa jäi yhä näyttämään nollaa.

Käytännössä vastaiskusta Tšekki iski Michael Frolikin toimesta 3–0 taululle ja peli oli ohi. Tšekki voitti ottelun lopulta numeroin 8–0.

Italian kisaurakka on ollut tähän mennessä poikkeuksellisen kivikkoinen. Viisi pelattua ottelua, nolla tehtyä maalia ja 38 päästettyä.