Hakametsän pukukoppikäytävän toisella puolella pyyhkii hyvin: Tapparalla on ollut seuran 2010-luvun paras kauden alku

LIIGA / Artikkeli
Tapparan jäätävä seitsemän vuoden menestysputki ei ota laantuakseen.
Kuva © Saana Hakala
Jos ennen liigakautta epäiltiin Tapparan tuloskuntoa, ovat Jukka Rautakorven joukot näyttäneet epäilijöille närhenmunat. Tappara on viiden ottelun jälkeen seuran koko menestyksekkään 2010-luvun parhaassa vireessä.

Tapparan 2010-luku on ollut erittäin menestyksekäs. Seura on ollut mitaleilla seitsemän perättäistä kautta. Mitaliputkeen on mahtunut kahden Suomen mestaruuden lisäksi neljä hopeamitali ja yksi pronssi.

Viime kevään pronssimitaleille luisuneen kauden myötä on jopa epäilty, pysyykö Jukka Rautakorven Tappara-kiekko Liigan pelin kehityksen tahdissa.

Alkukauden ensimmäiset viisi liigaottelua on kuitenkin antanut Rautakorven joukoilta voimakkaan näytteen siitä, että peli kulkee − itse asiassa paremmin kuin koko seuran menestyksekkäällä 2010-luvulla.

Tapparan tämän kauden ensimmäiset viisi ottelua on paras aloitus sitten kauden 2005−2006. Joukkue on nyt voittanut neljä ottelua varsinaisella peliajalla (Ilves, Ässät, Lukko ja SaiPa). JYPiä vastaan Tappara puolestaan voitti jatkoajalla.

Tappara on siis menettänyt koko viiden ottelunsa aikana vain yhden vaivaisen sarjapisteen.

Sarjajohtaja Tappara pääsee ensimmäiseen tositestiin tällä kaudella huomenna, kun se kohtaa ennakkoveikkauksissa ykkösmestarisuosikiksi tituleeratun Kärpät. Oululaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukon toisella sijalla pisteen päässä Tapparasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle