HPK:sta ensimmäinen välieräjoukkue − Júlia Matejková puhuttaneista taklauksista: "Pudotuspeleissä näihin pitää olla valmis"

Naisten Liiga / Artikkeli
Júlia Matejková ja kumppanit etenivät Naisten Liigan välieriin. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Hämeenlinnalaiset kaatoivat kolmannessa puolivälieräottelussa kotikentällään Kuortaneen ja varmistivat näin ensimmäisenä joukkueena paikkansa Naisten Liigan välierissä. HPK:n tähtihyökkääjä Matejková uskoo, että henkinen kantti korostuu tulevissa peleissä. Hän otti myös kantaa joukkueensa otteisiin Kuortanetta vastaan sekä keskiviikkona nähtyihin taklauksiin.

Runkosarjan kolmosella HPK:lla oli keskiviikkona mahdollisuus ottaa kolmas voitto puolivälieräsarjassa Kuortanetta vastaan ja edetä välieriin. Ottelua varjostivat isot taklaustilanteet, joista toisesta tuomittiin ulosajo. Kuortaneen hurjasta taistelusta huolimatta HPK voitti 5−1 ja eteni välieriin voitoin 3−0.

− Tämä oli samanlainen kuin muutkin pelit Kuortanetta vastaan. Ensimmäisen erän pelasimme hyvin ja liikutimme kiekkoa sujuvasti. Toisessa erässä nukahdimme, kuten aikaisemmissakin kohtaamisissa. He painoivat myös kovaa päälle selkä seinää vasten. Kolmannessa erässä pysyimme pelin päällä, Júlia Matejková ruoti taiston tauottua.

Kuortane aloitti pakkovoiton paikassa jämäkästi ja pakotti Kassidy Sauvén ottamaan HPK-maalilla muutaman huippuluokan torjunnan heti kättelyssä. Hämeenlinnalaiset juottivat kuitenkin vierailleen karvasta kalkkia, kun Matejková kiskaisi kahdella yhtä vastaan tulleesta hyökkäyksestä kiekon ohi Emilia Kyrkön, käytännössä ensimmäisestä mahdollisesta HPK-paikasta ottelussa.

Ottelua sävyttivät vaaralliset taklaukset ja niistä kummunneet isot rangaistukset. Kuortaneen Jenniina Kuoppala sai suihkukomennuksen laitataklauksestaan Ines Lukkarilaan ja HPK:n Barbora Juříčková lähetettiin 2+10-minuuttiselle selästä taklaamisesta, joka kohdistui Neea Pelkoseen. Laukaisutilastoa läpi pelin hallinnut Kuortane kavensi Raili Mustosen osumalla toisessa erässä 1−2:een.

− Tietysti sillä on vaikutusta peliin, jos saa viiden minuutin ylivoiman tai joutuu odottamaan tuomarin ratkaisua monta minuuttia. Pudotuspeleissä näihin pitää olla valmis. Mielestäni meidän pelaajaamme kohdistettiin hieman liian paljon voimaa, mutta tällaisiin taklauksiin on totuttava pudotuspeleissä. Taklaajien täytyy kuitenkin aina olla tarkkana, HPK-hyökkääjä Matejková painotti.

Kuortane jatkoi vielä kolmannessakin erässä sinnikästä karvauspelaamistaan, eikä antanut tuumaakaan periksi tukaloituvassa tilanteessa. HPK kuitenkin löi kovan maalin kuusi minuuttia ennen loppua, kun Ella Välikangas nousi hyökkäysalueen keskustaan ja kiskaisi kiekon sisään. Kuortane yritti lopussa vielä ilman maalivahtia lisäosumia, mutta joukkueen kohtaloksi jäi kauden päättyminen puolivälieriin. Heta Seikkula ja Kiti Seikkula puttasivat ottelulle sen loppulukemat tyhjään rysään.

− Jääkiekossa on tehtävä maaleja, ja se on tietysti tärkeintä. Täytyy myös pystyä hyödyntämään mahdollisuutensa. Välierissä myös henkinen kantti korostuu, ja valmistautumista mitataan eri tasolla, Matejková aprikoi.

Torstaina Kiekko-Espoolla ja HIFK:lla on mahdollisuudet katkaista omat puolivälieräsarjansa TPS:ää ja Kärppiä vastaan, sillä ne johtavat 2−0 voitoin. KalPan ja Ilveksen välinen sarja jatkuu lauantaina kuopiolaisten 2−1-etumatkalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle