HIFK ja Kiekko-Espoo latoivat hirmulukemia, Kuortane yllätti KalPan − kymmenen pistettä iskenyt Clara Rozier odottaa vesi kielellä runkosarjan huipennusta

Naisten Liiga / Artikkeli
Clara Rozier paukutti TPS:n verkkoon hurjat tehot 5+5=10.
Sunnuntain naisten liigakierroksella Kuortane vastasi suurimmasta yllätyksestä. HIFK ja Kiekko-Espoo murjoivat vastustajansa jäänrakoon siinä, missä Kuortaneella ja Tampereella vääntö oli huomattavasti tasaisempaa. Stadin Gimmojen Clara Rozier paukutti hurjat kymmenen tehopistettä.

Naisten Liigan runkosarja lähestyy kovaa vauhtia loppuaan, eikä joukkueilla ole jäljellä enää kuin muutamia otteluita. Sunnuntaina pelattiin täysi neljän ottelun kierros ja HPK oli sarjassa ainoa, joka ei viikon päätteeksi askissa ollut.

Ilves−Kärpät 4−3

Ilves sai kamppailuun terävän lähdön, kun Kiia Narinen puttasi maalinedustalta kiekon ohi Kati Asikaisen. Jasmine Ylitalon iskemä Kärppien 3−4-kavennusmaali toi kamppailun loppuhetkille vielä ylimääräistä värinää. Kärppätasoituskin oli todella lähellä, kun kiekko kilpistyi viimeisellä sekunnilla rautoihin.

− Olimme kaksi erää hyvin niskan päällä, mutta emme onnistuneet paketoimaan peliä sillä tavalla kuin tässä kevään jatkuessa haluamme. Nöyrässä pelaamisessa on parantamista, Ilves-kippari Helen Puputti virkkoi.

Helen Puputti peräänkuulutti Ilvekseltä nöyryyttä pelaamiseen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Vieraat olivat ottelun alkupuolella täysin vastaantulijoita, kun Ilves rummutti hyökkäyksiä toisensa perään ja pyöritti peliä. Tamperelaiset pystyivät jopa pistämään syöttöjä kentän päästä päähän omille pelaajille kärppäviisikon läpi. Oululaiset saivat kuitenkin etenkin ykköshyökkääjiensä avulla pelin myös kohti Melisa Mörösen Ilves-veräjää. Emma Ekoluoma vastasikin tasoituksesta vielä ennen erätaukoa. Tauolle lähdettiin kuitenkin Ilves-johdossa, kun Puputti ohjasi kiekon rysään. Päätuomari Tiina Saarimäki tarkisti tilanteen vielä videolta.

Kärpät sortui toisessakin erässä jäähyihin ja yhden kampitustilanteen seurauksena lupaava Ilves-hyökkääjä Julia Kuusisto loukkasi itseään. Hänet jouduttiin taluttamaan kentältä, mutta paluu kaukaloon tapahtui vain hetkeä myöhemmin.  Eristä keskimmäinen oli niin ikään molemmin puolin kolttosten sävyttämä, eikä tasaviisikoin pelattu paljoakaan. Ilves laittoi lisää mettä hyllyyn, kun Johanna Siira löysi Noora Myllärin maalinedustalta. Peli oli 4−2, kun ottelun kääntyi kohti kolmatta kaksikymppistään, sillä Inna Korpi-Halkola iski Kärpille osuman ajassa 39.44.

− Kärpät tekee kovasti töitä ja karvaa hyvin. Heitä vastaan pitää aina laittaa kiekko nopeasti liikkeelle, eikä jäädä ihmettelemään sen kanssa. Yksinkertaisuus helpottaa pelaamista, Puputti sanaili.

Tärkeän toisen maalin oululaisille tehnyt keskushyökkääjä Korpi-Halkola näki, että Kärpät antoi koko ajan hyvän paineen vastustajalle ja pyrki saamaan karvauksen kautta maalipaikat.

− Onhan siinä huippulaitahyökkääjät, niin olihan tämä kokemuksena mahtava. He ovat taitavia pelaajia. Olen itse luisteleva ja periksiantamaton pelaaja, joka tekee töitä loppuun asti. Koetan antaa hyvää ja positiivista asennetta koppiin.

Inna Korpi-Halkola pyrkii tuomaan energiaa Kärppien peliin ja pukukoppiin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ilves joutui heti kolmannen erän alkuun selvittämään alivoimapelin. Puolustaja Siira osoitti uhrautumista joukkueen eteen blokkaamalla ison kärppälaukauksen. Loppujen lopuksi vieraiden erikoistilanne tyrehtyi joukkueen omaan jäähyyn. Tupsukorville avautui kolmella nollaa vastaan -hyökkäys, josta pelin olisi voinut käytännössä naulata, mutta kuvio kuivui kokoon.

Molemmissa päissä nähtiin läheltä piti -tilanteita, kun kello tikitti kohti 60 minuutin täyttymistä. Ylitalon sivaltama rannekuti piti huolen siitä, että pelin viimeiset minuutit olivat jännittävät. Tupsukorvat pystyivät kuitenkin puolustamaan kiekollisena sen verran hyvin, ettei kärppälauma enää saanut kiekkoa Mörösen ohi.

− Peli täytyy saada niin hyvään muottiin kuin mahdollista pudotuspelejä varten ja saada onnistumisia. Tänään puhuimme kopissa, että kunhan pelaamme rohkeasti ja omilla vahvuuksillamme, niin kyllä niitä onnistumisia tulee. Hyvä fiilis pudotuspeleissä on se, mikä yleensä vie pisimmälle. Hyvällä joukkuehengellä pystyy tekemään paljon asioita keväällä, Puputti tiesi.

Kärpät kamppailee loppuun asti runkosarjan sijoista kuusi, seitsemän ja kahdeksan yhdessä Kuortaneen ja TPS:n kanssa. Kärppähyökkääjä Korpi-Halkolan mukaan sillä on merkitystä, miten loput pelit sujuvat. Myös puolivälierävastustajaksi löytyy pieni toive.

− Haluamme pisteitä. Kovalla taistelulla voittoja. Itse toivoisin ehkä HPK:ta vastaan. Joka tapauksessa kovat pelit on edessä. Runkosarjan loput pelit valmistavat hyvin niihin.

Kuortane−KalPa 3−2

Kuortaneella pelattiin pitkään maalittomassa tasatilanteessa, kunnes kamppailun puolivälissä kotijoukkue aloitti maalinteon. KalPa hiipi lähietäisyydelle, mutta kotijoukkueen loppuhetkien uhrautuvuus ja sisukas vääntäminen toivat lopulta kolme pistettä.

− Oli hyvä matsi, mentiin päästä päähän ja oli vauhtia tilanteissa. Puhdas taistelutahto toi voiton meille tänään. Luotimme siihen, että pidämme johdon loppuun asti, Kuortaneen Heidi Kokora tuumi.

Heidi Kokora kiitteli omiensa taistelua.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Nella Korpela ja Tuuli Tallinen iskivät kumpikin kertaalleen avauserässä. Tyttöleijonien tammikuun MM-kapteeni Tallisen kihaus syntyi ylivoiman puitteissa. Myös kotijoukkueen kolmas kaappi oli erikoistilannekäsialaa, kun pitkänhuiskea Kokora onnistui ohittamaan KalPa-vahti Tiina Ranteen. Kahteen ensimmäiseen erään vieraat vastasivat kaikista kamppailun rangaistuksista, mikä vaikeutti osaltaan Kuortaneen kintereillä pysymistä.

Toisessa erässä myös KalPa sai maalihanansa auki, kun vähemmän yllättäen kyseessä oli Elisa Holopainen, joka napautti pikkumustan ohi hyvin torjuneen Lilia Huovisen. Sama liukasliikkeinen hyökkääjä oli asialla kolmannessa erässä, kun KalPa pelasi ylivoimaa. Kuopiolaiset punoivat vielä aikalisällä juonet viimeisiksi hetkiksi. Kovan taistelun kautta pisteet jäivät Kuortaneelle.

− Lähdemme taistelemaan pisteistä. Toivottavasti tulee vauhdikkaita pelejä vielä lisää, voittomaalin itselleen kirjauttanut Kokora summasi ajatuksensa runkosarjan huipennuksesta.

HIFK−TPS 12−1

Hallitseva mestari laittoi heti ensimmäisessä erässä kolme maalia taululle ja piti huolen siitä, että kolme pistettä jäävät Helsinkiin. Athéna Locatellin, Ilona Palinin ja Sanni Vanhasen täysosumien myötä HIFK nappasi pelin tukevasti haltuunsa. Lopulta taululla komeilivat päiväselvät lukemat.

Toisen erän alussa turkulaisten osumaa ehdittiin tarkistella videoltakin, mutta päätuomari Reetta-Kaisa Lusi päätyi siihen, että maalia ei ollut syntynyt. Vain hetkeä myöhemmin Michaela Pejzlová laittoi taululle HIFK:n neljännen osuman. Vierasleiriin lohtua toi nuoren Vilma Nurmiston kavennusmaali, joka toi TPS:lle pienen ruiskeen energiaa lisää, kun ottelu kääntyi kohti kolmatta eräänsä.

Ylivoimalla syntynyt Pejzlován pelin toinen maali palautti tapahtumien kulun sarjataulukon mukaiseen, ennakoituun suuntaan. Clara Rozier onnistui välissä kahdesti, kunnes Erica Jaskari tuli maalinsuulle Olivia Lastin tilalle viimeisiksi minuuteiksi TPS-maalille. Hänkin joutui antautumaan kertaalleen, kun Mikaela Saukkonen maalasi. Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan Rozier iski neljäntensä. Yhteensä ranskalainen keräsi lopulta hurjat 5+5=10 tehopistettä, kun HIFK ehti iskeä 12 osumaa.

− Pelasimme tänään ketjuni kanssa hyvin ja onnistuimme tekemään muutamia maaleja. En ole koskaan elämässäni tehnyt näin paljon pisteitä, enkä olisi pystynyt tähänkään ilman ketjukavereitani, Rozier kiitteli pelin jälkeen.

− Meillä on kaksi peliä jäljellä ja meidän on otettava niistä voitot, jotta voimme olla sarjakärjessä runkosarjan päättyessä. Pelit ovat vieläpä Kiekko-Espoota ja HPK:ta vastaan. Odotamme niitä innolla, sillä olemme nyt päässeet takaisin omalle tasollemme, ranskalaispyssy hehkutti.

Kiekko-Espoo−RoKi 12−1

Lauantaina Tampereella Ilvestä vastaan ulkojääottelun pelannut Kiekko-Espoo osoitti sunnuntaina, ettei se ole unohtanut sisällä pelaamisen saloja. Emma Nuutisen, Lisette Täksin ja Zaida Holmströmin osumat pakottivat RoKi-valmennuksen reagoimaan aikalisällä avauserässä. Espoolaiset mättivät kuitenkin vielä ennen erätaukoa kaksi kaappia, kun Tinja Haukijärvi ja Nuutinen toistamiseen osuivat.

Emma Nuutinen löysi sunnuntaina maaliverkon.
Kuva © Aleksi Koskinen

Ottelu ehti juuri ja juuri ylittää puolivälinsä, kun Tea Villilä rokotti ylivoimalla. Osuma oli yhteensä Kiekko-Espoon viides, mutta vasta ensimmäinen ylivoimalla sunnuntain mittelössä. Vielä ennen toisen erän päättymistä huippuhyökkääjä Nuutinen täydensi hattutemppunsa pelin kolmannella kaapillaan.

Päätöserä oli korkeampaa kosmetiikkaa, mutta Kiekko-Espoo latoi lisää maaleja. Julia Schalin, Täks ja Nuutinen venyttivät verkkoja kukin vuorollaan. Moona Keskisarja tempaisi RoKin ainokaisen ja pilasi Tiia Pajarisen nollapelin. 60 minuutin jälkeen taululla olivat tylyt lukemat. Loppuen lopuksi espoolaiset latoivat HIFK:n tavoin 12 kihausta tilastoihin. Sinipaitojen tehokkaimpana hääri hyökkääjä Nuutinen tehoillaan 4+2=6.

» Lähetä palautetta toimitukselle