HIFK jäähyili, mutta tehoton Ilves jäi kiusaajan rooliin Naisten Liigassa − "Emme välittäneet kyseenalaisistakaan jäähyistä"

Naisten Liiga / Artikkeli
Sanni Vanhanen oli tyytyväinen HIFK:n alivoimapeliin.
Helsinkiläiset istuivat läpi ottelun jäähyllä, mutta kotijoukkueen ruuti oli ylivoimalla märkää. HIFK:n Sanni Vanhanen ja Ilveksen Anniina Kaitala puivat pelin tapahtumia tuoreeltaan. Kaksikko pohti myös Naisten Liigan tasoeroja ja tiukkojen pelien merkitystä pelaajille.

HIFK oli Naisten Liigan lauantain kierroksen päiväottelussa Ilvestä vahvempi maalein 3−0. Siiri Yrjölä avasi helsinkiläisten maalihanat jo avauserän alussa. Tamperelaiset roikkuivat maalin takaa-ajoasemassa kolmanteen erään asti, mutta lopulta HIFK kampesi voiton.

− Aika tasainen peli, kuten muutkin tähän asti. Pääsimme pelaamaan aika paljon hyökkäysalueella, mutta tulosta pitäisi saada tehtyä tehokkaammin, HIFK:n nuori tähtihyökkääjä Sanni Vanhanen summasi pelin.

HIFK istui ottelun aikana neljä kaksiminuuttista, jotka kaikki tulivat toisen erän aikana. Ilves ei kuitenkaan saanut kiekkoa ohi Kiia Lahtisen.

− Alivoima meni hyvin. Emme välittäneet kyseenalaisistakaan jäähyistä ja saimme hoidettua ne. Ilves puolusti hyvin keskustaa ja pitivät meidät kulmissa sekä vaarallisilta paikoilta poissa, Vanhanen ruoti.

Ilves-leiristä hyökkääjä Anniina Kaitalan kasvoilta paistoi ottelun jälkeen turhautuminen.

− Pelasimme ihan hyvää kiekkoa oikeastaan 50 minuuttia ja sitten tuli ne pari maalia HIFK:lle. Pystyimme kuitenkin tosi hyvin haastamaan kärkijoukkuetta.

Anniina Kaitala kaipasi Ilveksen ylivoimalle tehokkuutta.

Erikoistilannepelaamiseen ja erityisesti ylivoimaan Kaitala toivoi joukkueeltaan pikaista parannusta.

− En tiedä, naurahti Kaitala ja totesi, että ylivoimaan on kiinnitettävä jatkossa enemmän huomiota.

− Täytyy tehdä jotain uusia kuvioita ja miettiä jotain siihen. Tänään varsinkin saimme ylivoimaa tosi paljon. Pitäisi saada hyödynnettyä paremmin.

Tasaiset pelit ovat pelaajien mieleen

Viime kaudella Naisten Liigassa HIFK:n ohella mestaruuden lopulta pokannut Kiekko-Espoo dominoivat pelejä läpikotaisin. Tällä kaudella muut joukkueet näyttävät kirineen tasoeroa hieman kiinni.

− Eihän se ole kuin positiivinen asia. On kivempi lähteä peliin kun tietää, että siitä tulee tiukka. Se kehittää myös meitä pelaajia, HIFK:n Vanhanen virkkoi.

Naisten Liiga jatkuu jo huomenna sunnuntaina, kun Ilves matkaa Team Kuortaneen vieraaksi ja IHFK emännöi RoKia.

− On ollut positiivista, että pystymme haastamaan ennakkoon kärkipään joukkueita. Se luo meille uskoa, että pärjäämme, kunhan jaksamme uskoa omaan tekemiseemme. Sama työmäärä ja lisäämme vähän vauhtia. Huomenna pistämme kiekot maaliin saakka, ennakoi Kaitala tulevaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle