Johdattaako NikkeDangles HIFK:n runkosarjan voittoon?
Kuva © Telia

HIFK haluaa lyödä epäilijöilleen luun kurkkuun, kun eLiigan runkosarja huipentuu yllättäjän johdossa

Artikkeli
Laatuaan ensimmäinen Telian ja Liigan järjestämä eLiiga huipentuu runkosarjan osalta sunnuntain ja maanantain päätöskierroksilla. Ennakkokaavailuihin peilaten hieman yllättäen sarjaa johtaa HIFK.

Seuraa otteluita Telian ja Maikkarin kanavilla joka sunnuntai 1.11. - 13.12. klo 18 alkaen.

Artikkeli on toteutettu mainosyhteistyössä Telian kanssa.

Sunnuntaina pelataan eLiigan runkosarjan osalta myös viimeiset studiopelit ja paikan päällä nähdään Pelicans, HPK sekä KalPa. Ottelut ovat nähtävissä C Moren, Telia TV:n tai MTV-palvelun taajuuksilla kello 18.

Runkosarjan huipennus eLiigan osilta on käsillä, kun joukkueet pelaavat viimeiset ottelunsa sunnuntaina ja maanantaina. Ennen päätöskierroksia sarjaa johtaa HIFK, joka on sarjassa tasapisteissä Tapparan kanssa. Voittoja 22 ottelusta on 20 kappaletta. Tapparalla voittoja on yksi vähemmän.

HIFK pelaa sunnuntaina tuplaottelun KalPaa vastaan ja maanantaina Ilvestä ja HPK:ta vastaan. Toistaiseksi menestyksellisessä runkosarjassa helsinkiläiset ovat luottaneet vahvaan hyökkäyspelaamiseen.

Niklas "NikkeDangles" Tukiaisen ja Perttu "Beniittto" Kemppaisen parivaljakko ei ollut ennakkokaavailuissa kaikista suurin voittajasuosikki, vaikka menestystä kansallisella tasolla onkin tullut. Sen takia voitot ovat olleet vielä makoisempia, kun epäilijöille on saanut lyödä luuta kurkkuun.

− Menestys ei ole yllättänyt itseäni. Tuntuu, että meitä hieman aliarvioitiin monella taholla, vaikka menestys virallisissa SM-kisoissa oli hyvää, Tukiainen viittaa omaan hopeamitaliinsa ja Kemppaisen kahdeksanteen sijaan.

Kaksikko on tarjoillut katsojille viihdyttäviä otteluita, joista maalit eivät ole jääneet puuttumaan. Tämän viikon aiemmissa otteluissa kaksikon hyökkäysvoiman saivat kokea Ässät, JYP ja Kärpät.

− Itse en ainakaan ole paras puolustamaan yksi vastaan yksi −pelimuodossa, joten hyökkäyspelin on pitänyt sujua. Sitä kautta ei ole yllättänyt, että maaleja on tehty ja päästetty paljon.

eLiiga on ollut hieno kokemus

eLiigaa on pelattu tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Jo keväällä nähdyt virtuaaliset pudotuspelit olivat sarjalle ponnahduslauta. Kokonaisen sarjan aikaiseksi saaminen on ollut kilpapelaamiselle jälleen hieno askel eteenpäin.

Näkyvyyttä sarjalle on saatu entisestään nimekkäällä selostuskaksikolla, kun otteluita ovat tulkinneet Arttu Hämäläinen ja Joonas "Lärvinen" Järvinen.

− On ollut todella mukavaa pelata tätä sarjaa. Todella hieno juttu, että kilpapelaaminen menee eteenpäin ja virallisen Liigan mukaan saaminen oli iso juttu, Tukiainen kiteyttää.

Viimeisellä runkosarjakierroksella HIFK kohtaa KalPan, Ilveksen ja HPK:n. Ottelut voittamalla runkosarjan voitto on taskussa tapahtui muissa ottelussa mitä tahansa.

Ilves lähtee viimeiselle kierrokselle kolmannelta sijalta, kun taas KalPa pyrkii pitämään kiinni neljännestä sijastaan. HPK on sarjassa viimeisenä, mutta haluaa varmasti päättää runkosarjataipaleensa kunniakkaasti.

− Edessä on jälleen kovia pelejä. Pitää pelata todella hyvin, jotta pääsemme tavoitteeseemme ja voitamme runkosarjan, Tukiainen summaa.

− Emme ole "Beniittton" kanssa miettineet, kuka pelaa ketäkin vastaan. On ollut tärkeää, että on voinut luottaa peliparin pystyvän voittamaan kenet tahansa.

Runkosarjan voitto olisi Kemppaisen kanssa olisi Tukiaiselle väliaskel kohti koko sarjan voittoa, joka myönnetään myös tavoitteeksi. Tukiaisen unelmat ovat vielä tätäkin korkeammalla.

− Kilpapelaaminen on koko ajan kehittynyt ja haluaisin tehdä sitä ammatikseni. Sen eteen ainakin mainitun puolustuspelaamisen pitää vielä kehittyä.

Runkosarjan päätöskierroksen ottelut alkavat molempina päivinä kello 18. Pudotuspelit alkavat 6.12. Konsepti on Liigasta tuttu, sillä kuusi parasta menevät suoraan pudotuspeleihin ja sijoille 7.-10. päätyneet joukkueet pelaavat pudotuspelikarsinnan paras kolmesta-formaatilla.

Seuraa otteluita Telian ja Maikkarin kanavilla joka sunnuntai 1.11. - 13.12. klo 18 alkaen.

Artikkeli on toteutettu mainosyhteistyössä Telian kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle