Flyers juhlistaa kapteeninsa 1000. ottelua ja jättää samalla todennäköisesti jäähyväiset seuraikonille

NHL / Artikkeli
Claude Qiroux on edustanut koko NHL-uransa Flyersia.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers juhlistaa ensi yönä kapteeninsa, Claude Giroux'n, 1000. NHL:n runkosarjaottelua. Koko uransa Flyersia edustanut Giroux vaihtaa mitä todennäköisimmin maisemaa ennen maanantain siirtotakarajaa.

Claude Giroux ja Philadelphia Flyersin oranssi pelipaita ovat sopineet yhteen jo 15 kauden ajan.

Ensi yönä Flyersin organisaatio ja sen kannattajat kokoontuvat Etelä-Philadelphiaan, Well Fargo -areenalla, kunnioittamaan kapteeninsa 1000. NHL:n runkosarjaottelua Flyersin jäsenenä. Samaan suoritukseen on aiemmin pystynyt vain yksi pelaaja, Bobby Clarke (1144 ottelua). 

Giroux'sta voidaan hyvällä omantunnolla puhua Flyersin seuralegendana. 999 runkosarjaottelua, 291 maalia ja yhteensä 900 tehopistettä puhuvat puolestaan. Ontariosta kotoisin oleva hyökkääjä on kokenut pitkällä NHL-urallaan sekä onnistumisia että pettymyksiä. 

34-vuotiaalle hyökkääjälle suurin lahja olisi tällä hetkellä kauppa mestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen

Suurin onnistuminen ja samalla varmasti suurin pettymys osuu kevääseen 2010, kun Giroux ja Flyers etenivät aina Stanley Cupin -finaalin asti. Kannua Giroux ei kuitenkaan päässyt nostamaan, sillä Patrick Kane hiljensi philadelphialaisyleisön jatkoaikamaalillaan ja käynnisti Chicago Blackhawksin juhlat. 

Philadelphiassa muistellaan varmasti myös kuumia paikallisotteluita Flyersin ja Pittsburgh Penguinsin välillä. Giroux otti vuosien varrella useasti yhteen muun muassa Penguins-kapteeni Sidney Crosbyn kanssa. Keväällä 2012 Giroux'n johtama Flyers kukisti Penguinsin huikeassa ottelusarjassa, jossa nähtiin yhteensä 56 maalia vain kuudessa ottelussa. 

Viime vuosina Flyers ei ole juhlinut kaukalon puolella, mutta Giroux on hoitanut oman tonttinsa kunnialla ja toiminut esimerkillisenä kapteenina joukkueelleen. Flyers on ilmoittanut palkitsevana torstaina Giroux'n ja hänen perheensä lahjoilla. On kuitenkin sanomattakin selvää, 34-vuotiaalle hyökkääjälle suurin lahja olisi tällä hetkellä kauppa mestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen. 

Giroux on yksi maanantaina sulkeutuvan siirtotakarajan halutuimmista nimistä. Hyökkääjän perässä ovat huhujen mukaan olleet ainakin Colorado Avalanche ja Florida Panthers, jotka ovat molemmat tehneet jo peliliikkeitä hyvissä ajoin ennen takarajan umpeutumista. 

Flyers on organisaationa tilanteessa, jossa mahdollinen menestys odottaa vasta vuosien päässä. Giroux on siinä kohdassa uraansa, että hänen pitää päästä voittajan joukkueen riveihin. Flyers-kannattajat pääsevät torstaina juhlimaan omaa kapteeniaan vielä kerran. 

Kun summeri soi ottelun päätteeksi, on aika jättää jäähyväiset. 

» Lähetä palautetta toimitukselle