FCL: HAVU Gaming on uusi Suomen mestari!

Muut Sarjat / Artikkeli
HAVU Gaming voitti Finnish Championship Leaguen 6vs6-mestaruuden.
Kuva © Emil Hansson
Lauantaina 3.8. järjestettiin Assembly Summer-tapahtumassa Finnish Championship Leaguen 6vs6-pelimuodon finaalipelit. Päivän pelirupeama alkoi semifinaaleista ja huipentui Suomen mestarin ratkeamiseen.

Toimittajamme saapuivat Helsingin messukeskukseen lauantaina ennen puolta päivää. Assembly Summer 2019 -pelitapahtuma oli ollut käynnissä jo torstaista lähtien ja väkeä oli paikalla paljon. Konsolikiekkoalueen puitteet olivat hienot ja Gigantti oli sponsoroinut pelaajille laadukkaat pelivälineet.

Tunnelma pelien alkaessa oli innostunut ja jännittynyt, kuten urheilutapahtuman kuuluukin.  Yleisössä oli jokaiselle joukkueelle omat kannattajansa. Äärimmäisen jännittävät konsolikiekkopelit kohahduttivat yleisöä jatkuvasti. Suosikkiselostaja Arttu Hämäläinen piti huolen siitä, että katsojat pysyivät nopeatempoisissa peleissä mukana eikä heillä tullut tylsää.

FILADELPHIA - Symphony (2-0)

Ensimmäinen semifinaalipari esitti taidokasta ja tasaista konsolikiekkoa. Ensimmäinen peli alkoi hyvin tasaisesti, maalipaikat olivat vähissä molemmilla, mutta toisessa erässä FILADELPHIA kallisti pelin puolelleen. Ensimmäinen peli päättyi FILADELPHIAn 3-1 voittoon.

G ICappeI

Toinen ja otteluparin viimeinen peli oli todellinen trilleri. Molemmat joukkueet onnistuivat yhden maalin tekemisessä varsinaisella peliajalla. Ratkaisun saamiseksi tarvittiin kuitenkin lisäaikaa, eikä ainoastaan yhtä, vaan peräti neljä jatkoerää. Tämä maalivahtien taisto päättyi FILADELPHIAN hyväksi lukemiin 2-1 ja näin FILADELPHIA varmisti paikkansa finaalissa. Symphonyn matka jatkui pronssipeliin.

Hansulinho

Toisena semifinaaliparina nähtiin HAVU Gaming vastaan Butterfly Effect. Yleisö oli tiiviisti mukana jo pelin ensihetkistä lähtien, kun jo ensimmäinen HAVU Gamingin maalin yritys kirvoitti aplodit. HAVU Gaming onnistui ensimmäisessä erässä upottamaan kiekon vastustajan maalivahdin selän taakse. Enempää maaleja ensimmäisessä pelissä ei nähty, joten HAVU avasi pistetilinsä ottelusarjassa.

Roisto999

Toisessa pelissä HAVU Gaming otti 2-1 johtoaseman ensimmäisessä erässä. Butterfly Effect yritti ahnaasti saada aikaan tasoitusmaalia ja oli useaan otteeseen lähellä onnistumista. Jännitys säilyi ottelun viimeiselle minuutille, kunnes HAVU Gaming varmisti voittonsa iskemällä 3-1 lukemat tauluun. Kolmatta peliä ei tarvittu tämänkään otteluparin välillä. HAVU Gaming eteni finaaliin FILADELPHIAA vastaan ja Butterfly Effect jatkoi Symphonya vastaan kisaamaan pronssista.

PRONSSIOTTELU (BO1)

Symphony – Butterfly Effect

Tämäkin ottelu alkoi äärimmäisen tasaisissa merkeissä. Toisessa erässä nähtiin pelin ensimmäinen maali Butterfly Effectin tehohyökkääjä Vilupojan tekemänä rangaistuslaukauksesta. Symphony onnistui tasoittamaan pelin juuri ennen toista erätaukoa.

Kolmanteen erään lähdettäessä peli olisi voinut vielä kääntyä kumman tahansa joukkueen hyväksi, mutta pian Symphony ajautui vakaviin vaikeuksiin. Erän ensimmäisen viiden minuutin aikana Butterfly Effect onnistui muuttamaan lukemat hyväkseen jopa kahdella maalilla. Butterfly Effect pääsi vielä pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Tästä Symphony selviytyi, mutta ei onnistunut enää maalinteossa. Butterfly Effect voitti siis pronssia lukemin 3-1.

FINAALI (BO5)

HAVU Gaming - FILADELPHIA (3-0)

Finaaliparin ei voi sanoa olevan yllätys, sillä HAVU Gaming ja myös FILADELPHIA ovat koko turnauksen ajan olleet ennakkosuosikkien asemassa. Molemmissa joukkueissa nähdään aivan huikeaa osaamista ja kokoonpanot koostuvat Suomen, Euroopan ja ehkä koko maailman parhaista konsolikiekon pelaajista. FILADELPHIA voitti viime vuonna Suomen mestaruuden saaden tässä turnauksessa suoran kutsun pudotuspeleihin. HAVU Gaming entisellä nimellään Written In The Stars puolestaan voitti keväällä Euroopan mestaruuden.

Ensimmäinen ottelu oli odotusten mukaisesti äärimmäisen tasainen. Tästä kertoo vähäiset maalipaikat sekä todella pieni yhteenlaskettu hyökkäysalueaika. Ottelun viimeisten 10 minuutin aikana alkoi tapahtua, kun FILADELPHIA iski ottelun ensimmäisen maalin, joka kuitenkin hylättiin. Seuraavaa maalia saatiin odottaa ottelun viimeiselle minuutille asti. HAVU Gaming pisti kiekon FILADELPHIAN verkkoon – peräti kaksi kertaa. HAVU Gaming otti johtoaseman finaalisarjassa.

Toinen peli alkoi HAVU Gamingilla nihkeästi, kun he saivat viiden minuutin jäähyn ja sen aikana vielä kahden minuutin rangastuksen. Tästä alivoimasta HAVU kuitenkin selvisi ja saman erän aikana nähtiin kaksi HAVUn tekemää maalia. Hyvän johtoaseman turvin oli rentoa pelailla aikaa pois pelikellosta. FILADELPHIA sai toisen erän aikana tehtyä kavennusmaalin, joka jäi ottelun viimeiseksi maaliksi. HAVU Gaming siis oli jälleen askeleen lähempänä kolme voittoa vaativaa Suomen mestaruutta.

Finaalikaksikon viimeiseksi jäänyt peli ei ollut maali-ilottelua. FILADELPHIASTA alkoi huokua lannistus. Ottelun ensimmäistä ja ainoaa maalia saatiin odottaa päätöserään asti. Tämä maali ratkaisi Suomen mestaruuden.

HAVU Gaming on tuore konsolikiekon Suomen mestari!