Extraliigan kuukausikatsaus: Iin taikurin joukkue pohjamudissa, Kladnossa odotetaan Jágrin paluuta

Muut Sarjat / Artikkeli
Juhamatti Aaltonen jätti Suomen taakseen ja suuntasi Tšekkiin.
Tšekissä pelaa tällä kaudella useampikin suomalaispelaaja, ja sarja kerää koko ajan enemmän suosiota. Jatkoaika kävi läpi suomalaisten otteet sekä muut merkittävät Extraliigan tapahtumat viimeisen kuukauden ajalta.

Tšekin Extraliigan kausi on pyörähtänyt käyntiin. Joukkueet ovat tahkonneet tähän mennessä noin 16 ottelua. Suomalaisten näkökulmasta sarja sai nimekkäitä pelimiehiä, jotka ovat myös Suomessa jääkiekkoa seuraaville tuttuja, kun muun muassa Juhamatti Aaltonen, Iikka Kangasniemi ja Jani Lajunen saapuivat Extraliigaan täksi kaudeksi.

Mláda Boleslav jumiutumassa sarjan hännille – Kangasniemi nyrkkihippasilla

Aaltosen edustama BK Mláda Boleslav on tällä hetkellä koko sarjan viimeisenä, kun joukkue on kerännyt 15 ottelussa vain 11 pistettä. Joukkue kyntää kolmen ottelun tappioputkessa, jossa räikein tappio tuli Bili Tygri Liberecille peräti 8–0-lukemin. Aaltonen johtaa härmäläisten pistepörssiä 11 tehopisteellään.

Kangasniemi puolestaan on uudessa työpaikassaan löytänyt uusia ulottuvuuksia uralleen, kun taiturimainen hyökkääjä sai viiden minuutin rangaistuksen tappelemisesta. Kyllä, luit oikein. Ihme-Iikan joukkueen kausi on lähtenyt käyntiin kahdeksalla voitolla 15 ottelusta. Tehopisteitä 13 ottelussa pelanneella hyökkääjällä on kasassa yhdeksän.

Veljekset kuskaavat Litvinovia kohti sarjan kärkeä – suomalaisten CHL-vastustajat ääripäissä sarjataulukossa

Kauden yllätyksenä voidaan pitää HC Litvinovin alkukautta. Joukkue putosi viime keväänä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, eikä se näin saanut paikkaa puolivälieriin. Tällä kaudella joukkue porskuttaa runkosarjassa kuitenkin peräti toisena. Joukkue on ainoastaan pisteen päässä sarjaa johtavasta HC Dynamo Pardubicestä.

Joukkueen tähtinä tuikkivat ovat veljekset Ondřej ja David Kaše, jotka löytyvät viiden kärjestä sarjan pistepörssissä. Veljeksistä Ondřej on NHL:ää seuraaville tuttu muun muassa Anaheim Ducksista ja Boston Bruinsista. Tšekkihyökkääjä pelasi 258 ottelua NHL:ssä. Loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä palasi täksi kaudeksi kotimaan sarjaan. 15 otteluun tehopisteitä on kertynyt 18 tehopisteen verran.

Ilves kohtaa CHL:n pudotuspeleissä runkosarjaa jälleen johtavan Pardubicen. Viime kauden runkosarjan voittaja on jäänyt 16 pelaamassaan ottelussa ainoastaan kertaalleen ilman sarjapisteitä. Lukáš Radilin tähdittämä joukkue voi olla kova kanto tamperelaisseuran kaskessa.

Pelicansin vastus on puolestaan lahtelaisten tapaan sarjan pohjakerroksessa. HC Vitkovice Rideran otteet ovat olleet odotuksiin nähden heikot, joten molemmat lähtevät identtisistä tilanteista CHL:n pudotuspelejä kohti. Joukkue katkasi juuri tappioputkensa Mladá Boleslavia vastaan jumbo-ottelussa.

Kladnon Plekanecin ura pakettiin - Jágr tulossa pelastamaan jälleen?

Rytiri Kladnon suurimpiin tähtiin kuului Tomáš Plekanec, joka joutui lopettamaan peliuransa terveydellisistä syistä. Pitkän uran NHL:ssä tehnyt hyökkääjä pelasi peräti 1 001 NHL-ottelua, joista melkein kaikki tulivat Montréal Canadiensin riveissä.

Nyt Kladnossa varmasti odotetaan jälleen kaupungin suurimman sankarin eli Jaromir Jágrin paluuta pelikentille. Hyökkääjä ei ole vielä virallisesti paluustaan pelikentille ilmoittanut, mutta lienee ainoastaan ajan kysymys, milloin se tapahtuu. Viime kaudella Jágr saapui kesken kauden joukkueen avuksi.

Viime kaudella Jágr pelasi 26 ottelua Extraliigassa, ja konkari teki 14 tehopistettä. Ei lainkaan huonosti ikinuorelta viisikymppiseltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle