European Championship League - Konsolikiekon Euroopan mestaruus

Muut Sarjat / Artikkeli
Kuva © NHLGamer.com
ECL eli European Championship League on alkanut. Pari kuukautta kestävän turnauksen päätteeksi selviää, mikä joukkueista voittaa Euroopan mestaruuden. ECL:ää pelataan kolmessa divisioonassa ja Jatkoaika seuraa 16 Elite-joukkueen etenemistä turnauksen aikana.

Tammikuun 7. päivä alkanut European Championship Leaguen kahdeksas kausi kerää taas yhteen Euroopan innokkaat konsolikiekon pelaajat kilpailemaan NHL-19-pelin parissa. Euroopan mestaruudesta pelataan joukkueilla 6 vastaan 6 pelityylillä, eli jokaisen kiekkoilijan takana on ihmispelaaja.

Suuri osa ECL-pelaajista on suomalaisia, mutta joukkoon mahtuu myös runsaasti ruotsalaisia pelaajia. Muualta Euroopasta tulevat konsolikiekkoilijat ovat selkeästi vähemmistönä.

ECL-turnausta voi seurata tuttuun tapaan Twitch-palvelusta NHLGamerin kanavalta, josta on kuultavissa englanninkieliset selostukset ja lähetykset ovat nähtävissä myös kokonaan ilman selostuksia.

Yhteistyökumppanuuden ansiosta pelejä on myös nähtävissä ensimmäistä kertaa Elisa Viihteen kautta sekä Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalta. Näissä lähetyksissä kuullaan SM-liigasta ja IS Cupista tutun Arttu Hämäläisen suomenkieliset selostukset, jotka helpottavat pelien seuraamista.

Divisioonat

ECL:ää pelataan kolmessa divisioonassa taitotason mukaan jaettuna ja kokonaisuudessaan tällä kaudella joukkueita on mukana jopa 129, joka on kuusi enemmän kuin viime kaudella.

Alimmalle ECL Lite-tasolle ei ole rajoituksia, joten kuka tahansa voi ilmoittaa joukkueensa mukaan. Litessä parhaiten menestyneet joukkueet valitaan ECL Pro -divisioonaan, jossa pelaa 32 joukkuetta.

ECL Pro on edistyneemmille pelaajille ja divisioonasta voi saada ylennyksen ECL Eliteen, jossa pelaa 16 Euroopan parasta joukkuetta. ECL Pron voittajajoukkue saa pääsylipun suoraan Eliteen ja sijoituksilla 2-4 joukkueilla on mahdollisuus päästä karsinnan kautta ylempään divisoonaan.

Vapaana agenttina ilman joukkuetta on mahdollista hakea mihin tahansa divisioonaan.

ECL Elite

ECL Eliten joukkueet pelaavat runkosarjan aikana kaksi kertaa jokaista oman divisioonan joukkuetta vastaan eli jokaiselle joukkueelle kertyy yhteensä 30 runkosarjapeliä. Näistä peleistä muodostuvinen tulosten perusteella pudotuspeleihin etenee kahdeksan parasta joukkuetta.

Eliten finaalit järjestetään livetapahtumana 1.3. Tampereella LanTrek-tapahtumassa, jolloin selviää myös palkintopotin kohtalo. Turnauksen voittajajoukkue saa 7000 euroa, hopeajoukkue 2000 euroa ja kolmannelta sekä neljänneltä sijalta joukkueet voittavat 500 euroa. Palkintopotti on siis yhteensä 10 000 euroa ja sponsorina toimii Dr.Oetker.

Eliten oletuspelipäivät ovat maanantai, keskiviikko ja torstai, mutta näissä voi olla tapauskohtaisia muutoksia.

Hieman ennen kauden alkua ruotsin suunnalta kantautui isoja uutisia. Elitessä useammalta kaudelta kokemusta kerännyt joukkue Sjukstugan aloitti yhteistyön ruotsalaisen urheiluseura AIK:n kanssa ja tästä syntyi AIK Hockey, joka pelaa tällä kaudella Elitessä Sjukstuganin tilalla.

AIK on yksi Euroopan seuratuimmista urheiluseuroista ja näin ollen kyseessä huomattavan iso juttu ECL:ssä sekä yleisestikin konsolikiekkomaailmassa.

ECL Eliten joukkueet:

Muokattu klo 9.00: ECL Prosta etenee Eliteen vain voittajajoukkue, ei molemmat finalistit. Tarkennettu, mistä pelit on nähtävissä ja miten selostettuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle