Elisa Holopainen ratkaisi oikea-aikaisuudellaan Naisten Liigan kärkikamppailun − "Osasin aavistaa, että voisi olla syötönkatkon paikka"

Naisten Liiga / Artikkeli
Elisa Holopainen kiitti HIFK-puolustuksen harhailusta voittomaalin kohdalla.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Helsingin Pirkkolassa oli lauantaina ohjelmassa kutkuttava Naisten Liigan kärkikamppailu HIFK:n ja KalPan välillä. Kuopiolaisten johtomarginaali sarjataulukossa oli ennen ottelua viisi pistettä, eikä joukkue ollut kertaakaan poistunut kaukalosta tappio niskassaan.

Tasainen vääntö ratkesi vasta kolmannessa erässä, kun KalPan ja koko Naisten Liigan supertähti Elisa Holopainen iski kahdesti ja kiitti myös osittain vastustajien harhasyötöistä. Voittomaaliksi jäänyt 3−1-osuma oli todellinen aikainen joululahja.

− Vastustajan pakki lähti nostamaan kiekkoa maalin takaa. Osasin aavistaa, että voisi olla syötönkatkon paikka. Sain syötön katki ja laitettua kiekon sisään, ei siinä sen kummempaa, tuumi Holopainen yhtä tyynenä kuin maalin tehtyään, jolloin hän hädin tuskin tuuletti.

Kaiken takana on maalivahti

Kärkikamppailu oli kauttaaltaan tasainen, eikä virheisiin ollut varaa. Kumpikin joukkue pelasi nousujohteisen ottelun, sillä alussa molemmilla osapuolilla kiekko poltteli lavassa ja ratkaisut karkasivat pitkiksi kiekoiksi. Molemmat maalivahdit pelasivat alusta lähtien mainiosti ja erityisesti HIFK:n Kiia Lahtinen venytti ottelussa useisiin hienoihin torjuntoihin.

Kiia Lahtinen pelais HIFK:n maalilla hyvän ottelun.

Maalittoman avauserän jälkeen alkoi tapahtua, kun Julia Liikala rokotti KalPaa Michaela Pejzlován esityöstä. Johtoon päästyään HIFK sortui jäähyilyyn, mutta KalPa ei saanut erikoistilannepelaamistaan kuntoon. Siniviivan pitäminen osoittautui vaikeaksi ja HIFK pääsi purkukiekoille.

Puolin ja toisin kiekko poltteli aika ajoin lavoissa, mikä aiheutti vastustajille ylivoimahyökkäyksiä. Maalivahtien hyvä torjuntavire oli kummankin joukkueen onni.

Läpi ottelun molempien joukkueiden vahvat ykkösketjut saivat paljon vastuuta ja KalPan Holopainen osoitti alati vaarallisuutensa hyökkäyspäässä. Kuopiolaiset toi tasoihin lopulta Jenna Hietala, joka pääsi puttaamaan takatolpalta Vilma Sneckin sinne lähettämän kiekon sisään. HIFK-puolustaja Ilona Palin oli epäonnensoturina välissä ja aiheutti pomppukiekon.

Jenna Hietala iski KalPan avausmaalin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Huippupelaaja nousi ratkaisijaksi

Vaikka kumpikin joukkue ja molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat huippuottelun arvoisella tavalla, ratkesi kamppailu lopulta virheisiin niin kuin jääkiekko-ottelut tapaavat joskus tehdä. Holopainen sai tarvitsemansa tekopaikat eikä jättänyt niitä käyttämättä.

Pejzlová toi vielä HIFK:n maalin päähän ja käynnisti emäntien kovan mylläkän Tiina Ranteen vartioimalla maalilla. Kokenut veskari otti muutaman ison torjunnan ja esti pisteiden lipsumisen pois vieraiden näpeistä.

− Ei ollut ihan paras peli meiltä. Kaksi ensimmäistä erää olivat hankalia, mutta saimme loppurutistuksella voiton kairattua. Nämä pelit ovat aina tiukkaa vääntöä ja näitä on kiva pelata. Tulos voi kallistua milloin tahansa kummalle vain, Holopainen sanoi.

KalPa jatkaa pelejään sunnuntaina Turussa TPS:n vieraana ja HIFK emännöi kotihallissaan Kuortanetta.

− Lähdemme parantamaan peliä tästä päivästä. Perusjutut kuntoon, kuten hyvät syötöt ja liike, Holopainen ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle