ECL Elite pudotuspelit: Finaalipari ratkeaa ja kahden matka katkeaa

Muut Sarjat / Artikkeli
Euroopan parhaimman tittelistä ja 10 000 euron palkintopotista kilpailee enää neljä kivenkovaa konsolikiekkojoukkuetta. Seuraavan kierroksen päätteeksi selviää, mitkä kaksi joukkuetta ottavat mittaa toisistaan finaalikamppailussa 1.3. LanTrek-tapahtumassa Tampereella.

ECL Eliten parin kuukauden turnaus huipentuu maaliskuun ensimmäinen päivä pelattavaan finaalisarjaan LanTrek-tapahtumassa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Pudotuspelien semifinaalikierros alkaa tänä iltana.

10 000 euron palkintopotti jakautuu neljän jäljellä olevan joukkueen kesken. Finaalin voittajalle on luvassa 7000 euroa ja hopeajoukkueelle 2000 euroa ja semifinaaliseissa putoavat joukkueet saavat kumpainenkin 500 euroa.

Jatkoaika perehtyy ottelupareihin tarkemmin ja antaa arvionsa jatkoon menijästä.

Written In The Stars - Rusty Blades

Written In The Stars pelasi tiensä jatkoon neljällä voitolla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Ruotsalaisjoukkue Northern Stars ei onnistunut haalimaan voittoa yhdestäkään ottelusta. Näin Written In The Stars on jälleen asekeleen lähempänä ensimmäistä kultaansa. 

Written In The Starsin peli on kaunista katseltavaa. Joukkueen hyökkäyspeli pyörii sulavasti ja syötöt napsuvat lapaan tarkoituksenmukaisesti. Runkosarjastakin tuttu tiivis viisikkopuolustus teki tehtävänsä ja maalivahti Hannes "Hansulinho" Kettunen joutui torjuntatöihin neljässä ottelussa vain 19 kertaa. Kiekko livahti kolmesti maalivahdin selän taakse.

Written In The Starsilla on riveissään pudotuspelien vaarallisin keskushyökkääjä Risto "Dominointi" Järvi, jonka aloitusprosentti pudotuspeleissä on 64,1 ja peräti seitsemän kymmenestä laukaisusta kohti maalia on laittanut maalisummerin huutamaan.

Rusty Bladesin ja Symphonyn välisestä sarjasta oli uumoiltu tasaista ja sitä se olikin. Symphony ei saanut peliään pudotuspeleissä kunnolla käyntiin ja heidän menestyksensä ei yltänyt toiselle kierrokselle. Kahdeksan tehtyä maalia kuuteen peliin oli aivan liian vähän ja näin Rusty Blades sai ansaitun jatkopaikkansa toiselle kierrokselle voitoin 4-2.

Rusty Bladesin vasen laitahyökkääjä André "Foppatofflan" Liljegren oli ratkaisijan asemassa Symphonyn kaadossa. Connor "MartindalexC" Martindale taas on ensimmäisen kierroksen tehokkain Rusty Blades-hyökkääjä.

Rusty Bladesin maalivahti "Supreex" pelasi ensimmäisen kierroksen äärimmäisen hyvin. Symphony ei ollut täysin saamaton paikkojen suhteen ja Supreex mahdollisti hyvällä maalivahtityöskentelyllään Rusty Bladesin jatkoon pääsyn. Veskari torjui kahdessa pelissä jokaisen kohti tulleen yrityksen ja lopulta torjuntaprosentiksi muodostui 84,31 ja päästettyjä maaleja peliä kohden kertyi ainoastaan 1,33. 

Rusty Blades lähtee sarjaan altavastaajana, mutta joukkue on näyttänyt jo kyntensä pudottaessaan Symphonyn. Finaalipaikan nappaaminen Written In The Starsilta ei tunnu todennäköiseltä, mutta se ei ole missään nimessä mahdottomuus.

Written In The Stars etenee finaaliin voitoin 4-1.

FILADELPHIA - Dynasty

Ennakkosuosikin viittaa kantanut Filadelphia kaatoi Butterfly Effectin ensimmäisellä kierroksella odotusten mukaisesti voitoin 4-1.

Dynastyn ja Deadly Phantoms HC:n välinen ottelusarja oli myös odotusten mukainen ja päättyi Dynastyn voittoon 4-3. Sarja oli todella tasainen ja ainoa, joka jatkui seitsemänteen peliin saakka. Kaksikon välisissä kohtaamisissa nähtiin myös maratonottelu, joka jatkui aina kuudennelle jatkoajalle asti.

Ottelusarja oli varsinaista maalivahtien taistoa ja Dynastyn  Santeri "Sandr0hh" Reijasalo päihitti tällä kertaa upeasti pelanneen kilpakumppaninsa  Patrick "RPH_31" Braunin. Sandr0hh piti nollat taulussa jokaisessa Dynastyn voittamassa ottelussa. Pudotuspelien tämänhetkisen ykkösmaalivahdin torjuntaprosentti ensimmäisen kierroksen jälkeen on komea 91,35 ja päästettyjä maaleja ottelua kohden muodostui tasan yksi.

Runkosarjan kahdesta Dynastyn ja Filadelphian keskinäisestä pelistä onnistui kumpikin joukkue saamaan voiton tililleen. 

Filadelphian hyökkäyskolmikko Erik "|_Eki_|" Tammenpää, Paul "PleeMaker" Arontie ja Joonas "Patzlaf" Paatiala ovat ottaneet haltuunsa pistepörssin kolme ensimmäistä sijaa. Dynastyn vahvuudet ovat enemmän puolustuspelissä, josta saattaisi löytyä avaimet Filadelphian voittamiseen.

Filadelphia etenee finaaliin voitoin 4-2.

Juttua muokattu klo 16.45: lisätty tieto palkintopotin jakautumisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle