ECL 9 Elite: Semifinaaliparit selvinneet — 5000€ palkintopotti odottaa jakoa

Muut Sarjat / Artikkeli
NHL 20-pelin parissa pelattavan European Championship Leaguen yhdeksännen kauden ensimmäinen pudotuspelikierros on pelattu. Suuria yllätyksiä ei nähty ja neljä parasta joukkuetta on nyt selvillä. Toinen kierros pelataan 30.12. - 5.1. välisenä aikana.

Jatkoaika raportoi Euroopan suurimman konsolikiekkosarjan European Championship Leaguen tapahtumista joka maanantai. Tällä viikolla luodaan katsaus pudotuspelien ensimmäiseen kierrokseen. Jatkoaika valitsi myös konsolitähden jokaisesta pudotuspelijoukkueesta. 

Linköping HC — Symphony (4-2)

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella nähtiin vastakkain Linköping HC (entinen FILADELPHIA) ja Symphony. Molemmat joukkueet on totuttu näkemään pudotuspeleissä. 

Symphony lähti pelaamaan ottelusarjaa altavastaajana heikon kauden jälkeen. Otteluparin väliset pelit kuitenkin tarjosivat katsojille rutkasti jännitystä venyen hyvin lähelle seitsemättä peliä.

Jo ensimmäinen ottelu oli tiukkaa kamppailua. Linköping HC meni johtoon ottelun alussa, kun Joonas ''Patzlaf'' Paatiala pääsi avoimeen paikkaan tekemään maalin. Toisessa erässä Symphony onnistui tasoittamaan ottelun, mutta Patzlaf ehti tehdä toisen maalinsa ennen summerin soimista. Kolmannessa erässä Symphony ei antanut periksi. Kun Aleksi ''Loimmu'' Loimuvirta otti jäähyn, Symphony rankaisi. Erän lopulla Symphony onnistui tekemään voittomaalin hienon hyökkäyksen päätteeksi. Symphony voitti ottelun Antti "tbnantti" Kuittisen 3-2 maalilla.

Toisessa ottelussa Linköping hallitsi ottelua ja se toi tulosta ensimmäisessä erässä, kun Erik "Eki" Tammenpää avasi pelin maalitilinsä. Symphony kuitenkin toisessa erässä paransi peliään ja tbnantti pisti kiekon kaksi kertaa Linköpingin maalivahdin Casper "ICappeI" Lundgrenin selän taakse. Kolmanteen erään mentiin 2-1 lukemissa Symphonyn johdolla, mutta Eki onnistui viimeisen erän aikana kaksi kertaa maalinteossa tehden hattutempun ja tasoittaen ottelusarjan. 

Kolmas ottelu ei paljon eronnut edellisestä kahdesta, kun Linköping hallitsi ottelua. Symphony sai nauttia hetken johtoasemasta toisessa erässä, kunnes Paul ''PleeMaker'' Arontie tasoitti tilanteen ja ottelu eteni kolmanteen erään 2-2 tasatilanteessa. Symphony ei onnistunut enää luomaan kunnollisia maalipaikkoja.  PleeMaker sen sijaan onnistui jälleen kolmannessa erässä ja hänen maalillaan Linköping HC voitti ottelun 3-2. 

Neljännessä ottelussa Symphony paransi jälleen peliään. Ottelun alussa Nieppii teki maalin ja joukkueen kapteeni Santeri ''indi969'' Pendolin onnistui hetkeä myöhemmin. Eki sai kavennettua ottelun 2-1 lukemiin, mutta maali jäi Linköpingin ainoaksi tässä ottelussa. Symphony ja tasoitti sarjan numeroihin 2-2. 

Symphony ei antanut Linköping HC:lle jatkopaikkaa helposti.

Viidettä ottelua ehdittiin pelata viimeiselle kympille saakka, kunnes Eki onnistui maalinteossa — kahteen kertaan. Hän oli ottelun ainoa maalintekijä ja ottelusarjan lukemat muuttuivat Linköpingin siirtyessä 3-2 johtoon.

Kuudes peli oli erittäin selvästi Linköpingin hallintaa, vaikkakin ratkaisu venyi jännittävästi jatkoerään asti. Hyökkäysalueaikaa kertyi Linköpingille yli 14 minuuttia, kun Symphonyn lukema puolestaan jäi alle kolmeen minuuttiin. Karulta näytti myös Symphonyn viisi laukausta maalia kohden, kun vastustajalla niitä kertyi 25.

Vielä toisen erän jälkeen tilanne oli 0-0 laukausten ollessa 12-0 Linköpingin hyväksi. Kolmannessa erässä alkoi nopeasti tapahtua Linköpingin ujuttaessa ensimmäisen maalin. Symphony onnistui ottelussa pääsemään kuitenkin johtoon — kaksi kertaa. Ensin 2-1 ja sitten Linköpingin tasoituksen jälkeen uudelleen 3-2 tilanteeseen. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Loimmu tasoitti pelin viimeisen kerran ja kamppailu eteni jatkoajalle. Ottelu päättyi PleeMakerin viimeistelemään voittomaaliin, joka takasi Linköpingille semifinaalipaikan.

Sarjan konsolitähdet:
LHC: Aleksi ''Loimmu'' Loimuvirta, oikea puolustaja
SYM: Lauri " Laurillion" Piipponen, maalivahti

HAVU Gaming — Miracle (4-0)

Miracle lähti ottelusarjaan selvästi altavastaajana. Miracle aloitti hyvällä taisteluasenteella ottelurupeaman HAVU Gamingia vastaan, mutta ei yrityksistä huolimatta onnistunut avaamaan maalitiliään ensimmäisessä pelissä. Sen sijaan todella hyvän kauden pelannut Ilmari ''Puantso'' Lehkonen onnistui maalinteossa ja hetkeä myöhemmin keräsi itselleen syöttöpisteen Wille ''willekunq'' Juntusen tekemään maaliin. HAVU Gaming voitti ensimmäisen ottelun maltillisin lukemin 2-0.

Toisessa ottelussa Miracle oli lähes voimaton HAVU Gamingia vastaan. Ensimmäisessä erässä Miracle otti kaksi jäähyä, mutta niiden aikana ei vastustaja onnistunut tekemään maalia, vaikkakin ottelun toiseen erään mentiin HAVU Gamingin 2-0 johdolla. Toisessa erässä Miraclen ''Artuzio'' onnistui kaventamaan ottelun lukemiin 2-1. Erän lopulla HAVU Gamingin kapteeni Tuukka ''FlyerKungen'' Kuha löi tauluun lukemat 3-1.

Artuzio onnistui kavennuksessa uudelleen, mutta sen enempää maaleja Miracle ei onnistunut tekemään. Kun ottelua oli enää neljä minuuttia jäljellä, Miracle otti kohtalokkaan viiden minuutin rangaistuksen, jonka aikana HAVU sai aikaan jopa kolme ylivoimamaalia. Risto "Dominointi" Järvi lähti kärsimään koukkausrangaistusta ja HAVU Gamingin ylivoima katkesi. Hetkeä myöhemmin kuitenkin Miraclen "Zipplayer" joutui myös jäähyaitioon, ja kun ottelua oli viisi sekuntia jäljellä FlyerKungen teki vielä yhden ylivoimamaalin. HAVU Gaming voitti maali-ilottelun jälkeen ylivoimaisesti 7-2. 

Kolmannessa ottelussa HAVU Gaming jyräsi jälleen Miraclen 7-1 voitolla. Miracle onnistui olemaan hetken johtoasemassa toisessa erässä, mutta sen jälkeen ottelu olikin HAVU Gamingin myllytystä loppusummeriin asti.

Neljännessä ottelussa Miraclella alkoi olla keinot ja tilaisuudet vähissä. HAVU Gaming teki ensimmäiseen erään kolme maalia. Miracle onnistui sinnikkäästi maalinteossa kaksi kertaa toisen erän aikana, mutta se ei kuitenkaan riittänyt. HAVU Gaming viimeisteli 5-2 lukemat kolmannessa erässä ja eteni jatkoon.

Sarjan konsolitähdet:
HAV: Ilmari ''Puantso'' Lehkonen, vasen laitahyökkääjä
MCL: Artuzio, vasen laitahyökkääjä

Butterfly Effect — Unlucky Boys HC (4-1)

Ensimmäinen ottelu oli tasaista vääntöä näiden kahden joukkueen välillä. Unlucky Boysin "JM98II" sai ensimmäisen erän alkuun tehtyä maalin. Butterfly Effectin Niklas ''NikkeDangles'' Tukiainen sai tasoitettua ottelun ylivoimaosumalla ennen toista erää. Seuraavassa erässä Butterfly Effectin kapteeni Jere ''jergelii'' Jortama teki erän ainoan maalin. Kolmannessa erässä NikkeDangles teki toisen osumansa otteluun ja Butterlfy Effect voitti 3-1. 

Toisessa ottelussa Butterfly Effect kellotti tuplasti hyökkäysalueaikaa Unlucky Boysiin nähden, mutta maalien valossa ottelu oli tasainen. Ottelun aikana Butterfly Effectille kertyi jopa viisi jäähyä, joka helpotti vastustajan peliä. Unlucky Boys johti ottelua 3-1 kolmanteen erään mentäessä. Kolmannessa erässä Butterfly Effect kuroi ottelun 4-4 tasalukemiin ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Unlucky Boysin Antti "Anhel_Kuru" Kuru ratkaisi ottelun ensimmäisen jatkoerän lopulla.

Kolmannessa ottelussa Butterlfy Effect hallitsi peliä todella vahvasti. Kolmanteen erään mentäessä Butterfly johti ottelua 3-0. Anhel_Kuru sai kavennettua ottelun lukemiin 3-1 ylivoimaosumalla. Unlcuky Boys ei kuitenkaan keksinyt enää mitään lääkettä Butterflyn puolustusta vastaan ja hävisi ottelun numeroin 5-1. 

Neljännessä ottelussa Unlucky Boys paransi huomattavasti peliään edellisestä ja onnistui pääsemään vetopaikoille, vaikkakin maalisummeri soi heidän edukseen vain kerran. Jergelii teki kaksi maalia Butterfly Effectille. Tämä vähämaalinen peli päättyi jälleen hallitsevamman joukkueen eli Butterfly Effectin voittoon lukemin 2-1.

Viidennessä ottelussa Unlcuky Boys puolusti hyvin ensimmäisessä erässä, eikä Butterfly Effect päässyt vaarallisille maalipaikoille. Vain 0,6 sekuntia ennen erän loppua Vili ''Vilupoika'' Häkkinen huijasi kiekon Unlucky Boysin maalivahdin selän taakse. Toisen erän aikana Unlucky Boys otti peräti viisi jäähyä, mikä selvästi sekoitti heidän pelinsä täysin ja Butterfly Effect pääsi rokottamaan kolme kertaa. Kolmannessa erässä takaa ajo oli Unlcuky Boysille liikaa, eivätkä he pystyneet tasoittamaan peliä. Butterfly Effect voitti ottelun 6-1 ja eteni neljän parhaan joukkoon. 

Sarjan konsolitähdet:
FLY: Vili ''Vilupoika'' Häkkinen, vasen laitahyökkääjä
UB: Antti "Anhel_Kuru" Kuru, keskushyökkääjä

Roots — Luleå Hockey (2-4)

Ensimmäinen kohtaaminen oli hyökkäysalueajan puitteissa tasainen. Kuitenkin laukaukset maalia kohden kallistui vahvasti Rootsin puolelle lukeman ollessa peräti 24, kun Luleålla puolestaan vastaava lukema oli kuusi. Luleån keskushyökkääjä Viktor ''cHIIMEERAa'' Ghamari siirsi joukkueensa johtoon ensimmäisessä erässä. Roots onnistui tasoittamaan ottelun toisen erän aikana. Kolmannessa erässä Luleå otti kaksi jäähyä, mutta Roots ei onnistunut maalinteossa. Jatkoajalla Luleå otti jälleen kaksi jäähyä, eikä Roots tätä tilaisuutta jättänyt enää käyttämättä. Roots voitti ottelun 2-1 toisen jatkoerän lopulla.

Toisen ottelun Luleå aloitti samalla tavalla kuin edellisen, kun cHIIMEERAa siirsi joukkueensa johtoon. Luleå ei kauan ehtinyt olla johdossa, kun Rootsin Lauri "Lamsa" Lämsä onnistui pistämään kiekon kaksi kertaa sisään Luleån Ville ''Supreex'' Korhosen vahtimaan maaliin. Toisessa erässä Rootsin keskushyökkääjä Jim ''SadaPoika'' Leskinen teki erän ainoan maalin. Luleå sai kavennettua ottelua, mutta enempää ei maaleja nähty. Roots voitti ottelun 3-2.

Kolmas ottelu oli tasainen ja pelitapahtumat vähäisiä. Kumpikin joukkue sai rakennettua maalipaikkoja, mutta maalivahdit pitivät joukkueitaan pystyssä. Luleå Hockey kuitenkin oli parempi, kun Connor "MartindalexC" Martindalelle kirjattiin maali jatkoajalla. 

Neljännessä ottelussa Roots ei saanut omaa peliään kasaan saaden aikaan vain neljä laukausta maalia kohden, vaikka kolmannessa erässä he siirtyivätkin hetkeksi johtoon. Johtoasema ei ehtinyt kauan lämmittää, kun Luleå onnistui kaksi kertaa maalinteossa alle kahdessa minuutissa. Roots turhautui ja otti kaksi jäähyä ottelun lopussa, mutta enempää maaleja ei nähty. Luleå Hockey voitti ottelun 2-1.

Viidennessä ottelussa oli jälleen hiljaisempaa kahdessa ensimmäisessä erässä, eikä maalimerkintöjä tullut. Luleå otti kolmannessa erässä jäähyn, josta Roots rankaisi pian ja siirtyi ottelussa johtoon. Roots ei kuitenkaan onnistunut pitämään johtoasemaansa ja Luleå sai tasoitettua ottelun vielä kolmannen erän lopulla. Jatkoajalla Luleå oli selvästi vahvempi, kun joukkueen vasen puolustaja Hampus ''The_Alpha_Furyan'' Duvefelt ratkaisi ottelun joukkueensa hyväksi.

Kuudennessa ottelussa Roots ei enää saanut mitään aikaan, vaikka muutamalle maalipaikalle pääsikin ottelussa. Luleå Hockey osoitti vahvuutensa ja voitti ottelun 3-0 ja eteni neljän parhaan joukkoon.

Sarjan konsolitähdet:
LHF: Ville ''Supreex'' Korhonen, maalivahti
RTS: Lauri "Lamsa" Lämsä, oikea laitahyökkääjä

Semifinaalit

Semifinaalit pelataan ensimmäisen pudotuspelikierroksen tapaan paras seitsemästä -menetelmällä. Pelit pelataan jälkeen 30.12. - 5.1. välillä. Semifinaaleissa selviää kaksi joukkuetta, jotka ottavat toisistaan mittaa finaalissa.

Semifinaalin häviävät joukkueet saavat molemmat 250 euron siivun palkintopotista. Voittajajoukkueelle on luvassa 3500 euroa ja finaalin häviäjälle 1000 euroa.

Otteluparit ovat seuraavanlaiset:

Linköping HC — Luleå Hockey

HAVU Gaming — Butterfly Effect

» Lähetä palautetta toimitukselle