ECL 9 Elite: Linköping HC taisteli mestariksi game sevenin kautta

Muut Sarjat / Artikkeli
Linköpingin finaalisarjan paras pistemies oli Erik "Eki" Tammenpää tehoilla 4+7.
HAVU Gaming ei pystynyt hyödyntämään johtoasemaansa, vaan taipui Linköping HC:lle täyden ottelusarjan jälkeen.

Pitkän odotuksen jälkeen ECL Eliten finaalisarja käynnistyi tiistaina. HAVU Gaming ja Linköping HC (ent. FILADELPHIA) ovat kohdanneet toisensa finaalissa jokaisessa NHLGamerin järjestämässä turnauksessa viimeisen vuoden aikana. HAVU on voittanut näistä kohtaamisista kaikki.

Finaali lähti käyntiin HAVU Gamingin tahdissa ja Linköping HC joutui toden teolla puolustustöihin ensimmäisessä ottelussa, kun HAVU murskasi Linköpingin 4-1.

Ottelun kirkkaimpia tähtiä olivat Havu Gamingin kapteeni Tuukka ''FlyerKungen'' Kuha 2+1 tehoilla sekä joukkueen vasen laitahyökkääjä Ilmari ''Puantso'' Lehkonen 2+2, joka oli selvästi ottelun kirkkain tähti. Linköpingin ainoa maali syntyi Paul ''PleeMaker'' Arontien yksilösuorituksesta vanhanaikaisella.

Tasaiset ottelut antoivat ensimakua tulevasta

Toisessa kohtaamisessa Havu Gaming aloitti rytinällä kun Tuukka ''FlyerKungen'' Kuha teki maalin ajassa 2:58 Ilmari ''Puantso'' Lehkosen ja Risto ''Dominointi'' Järven syötöistä. Tämä herätti Linköpingin pelaajat ja Erik ''Eki'' Tammenpää tasoitti ottelun ylivoimalla joukkueen kapteenin Joonas ''Patzlaf'' Paatialan ja Paul ''PleeMaker'' Arontien syötöistä. Hetkeä myöhemmin Joonas ''Patzlaf'' Paatiala vei Linköpingin johtoon.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt sillä HAVU onnistui tasoittamaan ottelun ja ratkaisi ottelun jatkoajalla. Ottelun kirkkain tähti oli HAVU Gamingin maalivahti Hannes ''Hansulinho'' Kettunen 84,62 torjuntaprosentilla.

Kolmas ottelu oli tasainen sekä maalivahdit loistivat vuorollaan. Vaikka torjuntoja ei kertynyt kummankaan joukkueen maalivahdeille montaa oli torjunnat sitäkin arvokkaampia. Linköpingin vasen puolustaja Joel ''jtorro'' Tourunen avasi ottelun maalihanat Erik ''Eki'' Tammenpään syötöstä. Kolmannessa erässä Erik ''Eki'' Tammenpää kasvatti Linköpingin johtoa 2-0.

Myöhemmin HAVU Gamingin keskushyökkääjä Risto ''Dominointi'' Järvi onnistui kaventamaan ottelun. Tasoitusmaalikin oli lähellä, mutta Linköpingin maalivahti Casper ''Cappe'' Lungren otti upean torjunnan juuri ennen loppusummeria. Ottelun kirkkaimmat tähdet olivat Joel ''jtorro'' Tourunen sekä Erik ''Eki'' Tammenpää 1+1 tehoilla.

Linköping joutui selkä seinää vasten

Torstain otteluissa käsikirjoitus oli pitkälti se, että HAVU Gaming hallitsi peliä ajallisesti enemmän hyökkäysalueella. Otteluiden laukausmäärät ja kenttätapahtumat osoittivat kuitenkin otteluparin tasaisuudesta.

Neljännessä ottelussa HAVU johti Tuukka "FlyerKungen" Kuhan maalilla 1-0 viimeisille minuuteille asti. Joonas ''Patzlaf'' Paatialan tasoituksella Linköping HC oli kuitenkin jälleen mukana pelissä puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä HAVU löi voittomaalin vain kaksi sekuntia ennen summeria. Ilmari ''Puantso'' Lehkonen pääsi ohjaamaan Kristian-Mikael "Nassustelija" Katajiston viivavedon sisään.

Viidennessä ottelussa HAVU johti Risto "Dominointi" Järven maaleilla 0-2 toisen erän loppupuolelle, kunnes Linköping alkoi vyöryä päälle. Kaksi maalia ennen kolmatta erää toi Linköpingin tasoihin. Samalla myös ottelusarjan onnetar näytti kääntävän päätään ruotsalaisjoukkueen suuntaan.

Kolmannessa erässä suomalaisten miehittämä ruotsalaisjoukkue oli noussut jo 4-2 johtoasemaan. HAVU:n kavennus ei auttanut, vaan ottelusarja jatkui kuudenteen otteluun. Viidennen ottelun sankariksi nousi tehot 2+2 ja voittomaalin tehnyt Erik "Eki" Tammenpää.

Jatkoerän taisteluvoitto siivitti Linköpingin mestaruuteen

Illan ensimmäisen ottelun tavoin kuudennessa pelissä ei juhlittu suurilla maalimäärillä. Ottelun ratkaisuun tarvittiin jatkoerää, kun varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 1-1. Paul ''PleeMaker'' Arontie pääsi koittamaan jatkoerässä jopa rangaistuslaukausta, mutta yritys jäi torsoksi Hannes ''Hansulinho'' Kettusen vedettyä yrittäjän nurin.

Myöhemmin pelaaja pääsi kuittaamaan virheensä tehden ottelun voittomaalin lähes nollakulmasta rystylaukauksella. Ratkaisumaalin syöttäjinä olivat Erik "Eki" Tammenpää ja Joonas "Patzlaf" Paatiala. Yhtenä ratkaisutekijänä kuudennessa ottelussa oli Linköpingin ruotsalaismaalivahti Casper "Cappe" Lundgren, joka pelasi häikäisevällä 90,91 torjuntaprosentilla.

Seitsemännessä pelissä Linköping HC näytti menevän menojaan. Toisessa Paul "PleeMaker" Arontien avausmaalilla ja Joonas "Patzlaf" Paatialan kahdella maalilla Linköping oli kolmannessa erässä 3-0 johtoasemassa.

HAVU Gaming sai Risto "Dominointi" Järven johdolla taka-ajon aikaiseksi ja kiri maalin päähän. Varsinaista loppumyllytystä ei kuitenkaan nähty, vaan Linköping sai jopa läpiajon ja kahdella yhtä vastaan hyökkäykset aivan ottelun loppuhetkillä.

3-2 päättyneen ottelun jälkeen Linköping HC kruunattiin yhdeksännen ECL-kauden Elite-divisioonan mestariksi. Entisen Filadelphian mestaruudet mukaan laskettuna tämä oli Linköpingin toinen Elite-mestaruus kolmen vuoden sisällä.

Muokattu Linköpingin Elite-mestaruuksien määräksi kaksi 10.2. klo 12.26.