ECL 9 Elite: Jännitysnäytelmiä ja hattutemppuja Euroopan kovatasoisimman e-kiekkosarjan semifinaaleissa

Muut Sarjat / Artikkeli
Euroopan kovatasoisimman konsolikiekkosarjan ECL Eliten semifinaalit on pelattu ja finaalikaksikko selvillä. Myös Erik ''I_Eki_I'' Tammenpään edustama e-urheiluorganisaatio Team Sampi on julkaissut ison uutisen Twitterissä.

Casper "ICappeI" Lundgren

Ensimmäisen ottelun alkumetreillä Linköping näytti pelin suuntaa ja sai pyörityksen käyntiin nätisti vastustajan alueella. Ensimmäinen osuma syntyi hienon kuvion päätteeksi, kun Erik Tammenpää ja Paul Arontie pelasivat kiekon joukkueen kapteenille Joonas Paatialalle, joka viimeisteli maalin. Luleå pääsi muutaman kerran hyökkäysalueelle, mutta ei onnistunut maalinteossa. Toisessa erässä Luleå kuitenkin paransi hieman otteitaan ja onnistui tasoituksessa, kun Ville Luukkonen teki maalin Connor Martindalen ja Aleksi Aholan syötöistä.

Ville "Supreex" Korhonen

Hieman maalin jälkeen Luleå otti jäähyn, mutta Linköping ei onnistunut käyttämään tilaisuutta hyväkseen. Kolmannessa erässä ottelu oli pitkälti yhtä eli Luleån päätyä. Luleå onnistui myös hyökkäämään, mutta ei päässyt maalipaikoille Linköpingin vahvan puolustuksen läpi. Kolmannen erän puolessa välissä kapteeni Paatiala teki toisen osumansa ja voittomaalin. Ensimmäisessä ottelussa nähtiin loppujen lopuksi todella vähän kunnon maalipaikkoja.

Toinen ottelu alkoi myös maalinteolla, kun Tammenpää sai osuman Arontien ja Paatialan syötöistä. Erä jatkui vauhdikkaana ja Luleå Hockey puolusti sitkeästi Linköpingin hurjaa hyökkäystä vastaan. Toisessa erässä Luleå pääsi yllättämään Linköpingin puolustuksen ja tasoitti ottelun puolustaja Joni Pentin osumalla, johon syöttäjiksi kirjattiin Hampus Duvefelt sekä Aleksi Ahola. Kolmannessa erässä Linköping oli vahva itsensä ja Luleån maalivahti Ville Korhonen oli kovilla yrittäessään pitää joukkuettaan pelissä mukana. Kuitenkin Linköpingin Arontie teki jo erän alussa voittomaaliksi jääneen osuman Tammenpään syötöstä.

Kolmannen ottelun alussa Linköping näytti pelille suuntaa pyörittäen peliä lähes koko erän. Toisessa erässä Paul Arontie avasi ottelun maalihanat ja Linköping siirtyi johtoon. Erik Tammenpää otti jäähyn, mutta Luleå ei onnistunut maalinteossa ylivoimalla. Arontie sen sijaan onnistui toistamiseen maalinteossa alivoiman viimeisillä sekunneilla. Hetkeä myöhemmin Joonas Paatiala siirsi Linköpingin jo 3-0 johtoon.

Kolmannessa erässä Luleå herätteli toivoaan ja onnistui kaventamaan ottelua Connor Martindalen osumalla. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Luleå otti kaksi jäähyä vain reilun minuutin erolla ja Linköpingin puolustaja Joel Tourunen onnistui ylivoimalla. Kolmannen erän lopulla Arontie viimeisteli hattutemppunsa ja vielä hieman ennen loppusummeria Aleksi Loimuvirta teki Linköpingin viimeisen osuman. 6-1 lukemat sopivat hyvin kuvaan, kun vilkaistaan laukauksia kohti maalia: Linköpingillä niitä kertyi ennätykselliset 30 ja Luleålla ainoastaan viisi.

Myöskään neljäs ottelu ei alkanut hyvin altavastaaja Luleån kannalta, kun Aleksi Ahola otti jäähyn ja Linköpingin kapteeni Joonas Paatiala iski joukkueensa johtoon ylivoimalla. Ahola otti myöhemmin toistamiseen jäähyn, mutta tällä kertaa Luleå onnistui tappamaan alivoiman. Erän lopulla Paatiala teki Erik Tammenpään syötöstä kuitenkin toisen osumansa ja siirsi Linköpingin 2-0 johtoon.

Toinen erä alkoi Linköpingin kannalta yhtä sähäkästi kuin edellinenkin, kun Paul Arontie löi 3-0 lukemat tauluun. Hetkeä myöhemmin Ville Luukkonen onnistui kaventamaan ottelua. Linköpingin kapteeni Paatiala kuitenkin naulasi itselleen hattutempun sekä 4-1 johdon joukkueelleen. Kolmannen erän alku oli lähes toisinto edellisestä, kun Arontie teki maalin erän alussa. Luleån toivo alkoi olla mennyttä ja joukkue otti erässä myös kaksi jäähyä. Ylivoimamaaleja ei enää nähty. Kuitenkin myös Paul Arontie onnistui tekemään ottelussa hattutempun ja Linköping voitti tämänkin ottelun lukemin 6-1.

Linköping HC eteni ottelusarjasta selkeänä voittaja finaaliin. Luleå Hockeyn pelit päättyivät ja joukkue kuittasi suorituksellaan pienen 250 euron siivun palkintopotista.

Hannes "Hansulinho" Kettunen

Ottelusarjasta oli odotettavissa tasainen, sillä nämä joukkueet ovat ennenkin pelanneet vastakkain semifinaalisarjoja muissa turnauksissa. Ennakkosuosio kallistui HAVU Gamingin puolelle, mutta Butterfly Effectillä oli myös kaikki edellytykset kaataa mestaruuksia kahminut joukkue.

Ottelusarjan ensimmäinen maalintekijä oli Butterfly Effectin nuori ja erittäin taitava hyökkääjä Niklas Tukiainen. Saman erän aikana kuitenkin tuli vastaisku HAVU Gamingilta, kun Ilmari Lehkonen tasoitti lukemat. Ottelun puolivälin jälkeen Butterfly Effect nappasi johtoaseman toistamiseen Vili Häkkisen viimeistelemällä maalilla. Vaikka Butterfly Effectin maalivahti Oskari Grönroos haali itselleen ison määrän torjuntoja, viimeisessä erässä Lehkonen hoiteli itselleen hattutempun ja HAVU Gamingille voiton lukemin 3-2.

Oskari "Sibelius" Grönroos

Toisen ottelun ensimmäinen maalintekijä oli jälleen Nilklas Tukiainen aivan ensimmäisen erän lopulla. Tiukka peli jatkui ja toisen erän aikana Butterfly Effect onnistui karkaamaan kahden maalin johtoon Vili Häkkisen iskiessä maalin Tukiaisen syötöstä.

Kolmannessa erässä HAVU Gamingin Risto Järvi sai kavennettua ottelun Ilmari Lehkosen ja Tuukka Kuhan syötöstä. Tämän ottelun loppu oli hyvä osoitus Butterfly Effectin maalintekokyvyistä, kun joukkue aloitti kunnon maalikarkelot. HAVU Gamingilta ollaan totuttu näkemään vastaavia monen maalin tykityksiä muutaman minuutin sisään, mutta tällä kertaa sai vihreäpaidat maistaa omaa lääkettään, kun vastustaja teki murskaavat kolme maalia reilussa viidessä minuutissa. Vili Häkkinen teki hattutempun ja ottelu päättyi Butterfly Effectin 5-1 voittoon.

Kolmannessa ottelussa HAVU oli jälleen niskan päällä. Pelin alkuminuutit olivat Butterfly Effectille haastavat, kun ensin Vili Häkkinen hankkii itselleen hyökkäyspään jäähyn ja hetkeä myöhemmin puolustaja Ville-Petteri Särmä hutaisee epäonnekseen kiekon katsomoon. HAVU pääsi painostamaan minuutin verran viidellä kolmea vastaan. Joukkueen kapteeni Tuukka Kuha onnistui maalinteossa samalla sekunnilla, kun ylivoima päättyi.

Butterfly Effectille tarjoutui pelin aikana kahteen kertaan ylivoimamahdollisuus, kun HAVU Gamingin puolustaja Kristian-Mikael Katajisto joutui ensimmäisen ja kolmannen erän aikana jäähyaitioon. Perhosylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Sen sijaan, kun Vili Häkkinen lähti itsumaan kaksiminuuttista, Ilmari Lehkonen iski maalin Risto Järven ja Wille Juntusen syötöistä. HAVU Gaming voitti ottelun ja maalivahti Hannes Kettunen nollasi vastustansa ensimmäisen kerran ottelusarjassa.

Neljännessä ottelussa parin tasainen vääntö jatkui päädystä päätyyn pelinä. Butterfly Effectin hienoisesta painostuksesta huolimatta HAVU Gamingin Tuukka Kuha oli ottelun ensimmäinen maalintekijä. Tästä Butterfly Effect sisuuntui ja näytti, että he olivat vielä pelissä mukana. Toista erää pelattiin pitkälti HAVU Gamingin päädyssä ja lopulta nähtiin Niklas Tukiaisen tasoitusmaali siniviivan tuntumasta. Puolustajat Ville-Petteri Särmä ja Aaro Ruuhinen nappasivat syöttöpisteet tästä maalista.

Vaikka HAVU Gaming yritti kolmannessa erässä tehdä hanakasti maalia, ei se mahtanut mitään, kun vastustajan Vili Häkkinen iski voittomaalin puolustajakaksikon syötöistä. Butterfly Effect oli kovempi ja ottelusarja tasoittui lukemiin 2-2.

Viidennen ottelun alkuminuuteilla Ville-Petteri Särmän syöttö omalla puolustusalueella epäonnistui ja kiekko päätyi Ilmari Lehkosen haltuun, jolloin hän pisti tilanteessa HAVU Gamingin johtoon. Peli kulki vikkelästi päädystä päätyyn. Montaa minuuttia ei ehtinyt kulua, kun HAVU käänsi pelin jälleen pois omasta päädystään ripeästi Butterfly Effectin maalille ja kiekko vilahti tilanteessa Grönroosin selän taakse.

Hyvin pian HAVU Gamingin maalin jälkeen paine siirtyi jälleen kaukalon toiseen päähän. Butterfly Effect haastoi Hannes Kettusta ja lopulta Niklas Tukiainen onnistuikin kavennusmaalissa. Seuraava maali syntyi Risto Järven lavasta HAVU Gamingin pyörittäessä peliä vastustajansa maalilla ottelun puolivälin tienoilla.

Butterfly Effect puolusti taitavasti Aaro Ruuhisen hetkeä myöhemmin ottaman jäähyn ajan. Kolmannessa erässä Risto Järvi otti jäähyn, jonka aikana puolestaan Butterfly Effectillä oli hankaluuksia päästä hyökkäysalueelle. Lopulta erikoistilanteessa alivoimalla HAVU Gaming karkasi kiekon kanssa, Lehkonen onnistui harhauttamaan Butterfly Effectin puolustuksen ja pisti kiekon häkkiin.

Kuudennessa ottelussa Butterfly Effect oli pakkovoiton edessä. Ensimmäisessä erässä kuitenkin nähtiin haparointia ja Jere Jortama sai koukkaamisesta rangaistuksen. Hyvin pian ensimmäisen alivoiman tapettuaan Butterfly Effectin Vili Häkkinen otti hyökkäyspään jäähyn. Tästäkin joukkue selvisi ja otti opikseen, sillä jäähyjä ei enää heille tässä pelissä määrätty. Ensimmäisen erän jälkeen HAVU Gamingilla oli neljä vetoa maalia kohti, kun Butterfly Effect puolestaan onnistui vain yhdessä laukauksessa tolppaan.

Jos ensimmäinen erä oli HAVU Gamingin painostusta, niin kolmannessa erässä Butterfly Effect oli täysin niskan päällä. Maaleja ei nähty varsinaisella peliajalla. Kun kolmatta erää oli jäljellä 23 sekuntia, HAVU Gamingin puolustaja Wille Juntunen joutui jäähylle. Tämä jäähy muodostui HAVU Gamingille kohtalokkaaksi jatkoajalla. Kun ottelun lisäaikaa oli kulunut vain 45 sekuntia Niklas Tukiainen onnistui tekemään ottelun ainoan ja ratkaisevan maalin ylivoimalla.

Ottelusarja eteni ratkaisevaan seitsemänteen peliin. Ensimmäisen erän aikana HAVU tyrehdytti Butterfly Effectin yritykset ennen kuin he pääsivät vetopaikoille ja erän puolessa välissä Tuukka Kuha iski maalin Ilmari Lehkosen hienosta syötöstä.

Oskari Grönroos hoiti tonttiaan maalilla kuin hyvän vahdin kuuluukin, mutta toisessa erässä kapteeni Kuha pääsi jälleen yllättämään ja sujauttamaan kiekon maaliin nollakulmasta. HAVU Gaming jatkoi erittäin vahvaa puolustuspeliään ja 40 otteluminuutin jälkeen Butterfly Effect oli päässyt laukomaan maalia kohti vain kaksi kertaa.

Kolmannessa erässä Butterfly vei aktiivisesti kiekkoa HAVU Gamingin maalille, mutta puolustus piti järkähtämättä ja Kettunen oli maalillaan valppaana. Butterfly Effect sai viimeisen mahdollisuuden loppukiriin HAVU Gamingin puolustaja Katajiston ottaessa jäähyn ottelun viimeisellä minuutilla. Kolme sekuntia jäähyn alkamisesta Häkkinen onnistuikin kaventamaan lukemia, mutta tämä jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

Vahvasta haastamisestaan huolimatta ja harmillisesti Butterfly Effectin kannalta, he eivät pystyneet puskemaan finaaleihin asti tälläkään kerralla. Viime elokuussa Suomen mestaruuskilpailuissa sekä marraskuussa IS Cupissa Butterfly Effect joutui taipumaan juurikin HAVU Gamingille semifinaaleissa. Perhosten pelit on pelattu tältä erää ja he saivat niin ikään 250 euron siivun palkintopotista.

Tällä kertaa finaaleissa nähdään tutut joukkueet HAVU Gaming ja Linköping HC, vaikkakin jälkimmäisenä mainittu on aiemmin esiintynyt nimellä FILADELPHIA.

TEAM SAMPI

Tsekkiläinen Team Sampi on syyskuussa 2018 alkunsa saanut e-urheiluorganisaatio, jonka on perustanut Italian Serie A:ssa jalkapalloa pelaava Jakub Jankto. Nyt Team Sampin Tsekeissä sijaitseva pelitalo on valmistunut, ja maaliskuussa sinne muuttaa myös Erik ''I_Eki_I'' Tammenpää. Maailmanmestaruudenkin e-kiekossa voittanut Tammenpää on edustanut Team Sampia alusta lähtien. Team Sampia on edustanut myös toinen suomalainen konsolikiekkotähti Artuzio.