ECL 10 Elite: Runkosarja loppusuoralla, kulisseissa kuohuntaa

Muut Sarjat / Artikkeli
Kuva © Samuli Seila / NHLGamer

Jatkoaika raportoi Euroopan suurimman konsolikiekkosarjan European Championship Leaguen tapahtumista joka maanantai. Jatkoaika valitsee aina myös viikon parhaan pelaajan eli Viikon konsolitähden.

HAVU Gamingin viikko alkoi tiukoilla otteluilla Linköping HC:ta vastaan. Molemmat ottelut etenivät jatkoajalle, joista HAVU voitti toisen. Jaossa olleet pisteet siis jakautuivat tasan joukkueiden kesken. Otteluiden selkeäksi tähdeksi nousi Risto ''Dominointi'' Järvi, joka ratkaisi ensimmäisen ottelun jatkoajalla HAVUn voittoon ja toisessa kohtaamisessa hän teki tehot 1+1. HAVU pelasi myöhemmin viikolla GHETTO FIREBIRDSia sekä KOVA Esportsia vastaan ottaen molemmista täydet pisteet. 

JYP Jyväskylällä oli kahdeksan ottelun viikko. He voittivat otteluista kuusi, joka nosti heidät sarjataulukon sijalle kaksi. Oskari ''Sibelius'' Grönroos torjui viime viikolla kolme nollapeliä. JYPin oikea puolustaja Aaro ''xDoumi'' Ruuhinen oli hyvässä syöttelyvireessä viime viikolla. Hän teki kahdeksaan otteluun tehot 0+14 ja on nyt puolustajien pistepörssin sijalla kolme. 

Linköping HC otti viime viikolla neljästä ottelustaan kolme voittoa. Linköpingin uusi hankinta Sebastian ''SebbeLarsen86'' Larsen teki näyttävän debyyttinsä SJ Gamingia vastaan iskemällä tehot 3+2. 

Unlucky Boys HC nousi neljännelle sijalle, kun he ottivat kuudesta ottelusta viisi voittoa. Vasen laitahyökkääjä Joona ''jm98II'' Muona oli kaukalossa tehokas ja teki kuuteen otteluun tehot 13+2. 

Helsinki Reds otteli viime viikolla JYPiä sekä Luleå Hockeya vastaan. JYPiä vastaan hRedsillä oli vaikeuksia eivätkä he onnistuneet maalinteossa. Luleå Hockeya vastaan pelatut ottelut olivat hieman helpompia ja he voittivat molemmat ottelut runsain 5-1 ja 4-1 lukemin. 

Rootsilla oli edessään tärkeä viikko ja lopulta he voittivat viisi ottelua kahdeksasta. Roots onnistui saamaan tärkeitä pisteitä peleistä JYPiä vastaan. Ensimmäisen kohtaamisen he voittivat 4-3 ja toinen ottelu eteni jatkoajalle, jonka Roots hävisi 3-2. 

Pudotuspeliviivan tuntumassa käydään kovaa taistelua. BRAYCE Phantoms ja GHETTO FIREBIRDS ovat vain pisteen päässä toisistaan sekä näiden joukkueiden alapuolella olevilla KOVA Esportsilla ja Färjestad BK:lla on edellytykset nousta pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Näiden joukkueiden välillä ei enää keskinäisiä otteluita nähdä, mutta pisteet jokaisesta pelistä ovat näille joukkueille todella tärkeitä, kun lähdetään pelaamaan viimeistä ja ratkaisevaa runkosarjaviikkoa.  

Viidennen viikon sarjataulukko
Kuva © NHLGamer

Kulisseissa kuohuu

Viikonlopun aikana NHLGamerin yhteisöä kuohuttanut Linköping HC:n kapteeni Joonas ''Patzlaf'' Paatiala sai penkkikomennuksen sunnuntain pelien ajaksi sopimattoman kielenkäytön vuoksi Linköping HC:n toimesta. Patzlaf julkaisi sunnuntaina Twitteriin anteeksipyynnön käytöksestään ja Linköping HC ilmoitti toimenpiteistään omalla Twitter-tilillään. NHLGamer ei ole vielä kommentoinut asiaa ja on vielä tutkinnan alla. 

Viikon konsolitähti

Viikon konsolitähdeksi on valittu Antti ''tbnantti'' Kuittinen. Hän oli isossa roolissa JYPin hyökkäyksessä viime viikolla ja teki kahdeksaan otteluun tehot 9+13=21. 

Aiemmat viikon konsolitähdet:

13.4. Eemil ''eKoski'' Koski

20.4. Paul ''PleeMaker'' Arontie

27.4. Oskari ''Sibelius'' Grönroos

4.5. Joel ''jtorro'' Tourunen

» Lähetä palautetta toimitukselle