DEL-kuukausikatsaus: Anrei Hakulinen mukana historiallisessa tempussa

Muut Sarjat / Artikkeli
Marraskuu oli Augsburger Pantherin Anrei Hakuliselle todellinen tehokuukausi.
Anrei Hakulinen vastasi joukkueensa toisesta hattutempusta saman ottelun aikana. Hakulinen pyyhälsi marraskuussa myös suomalaisten pistepörssin kärkeen.

Marraskuun maajoukkuetauko pysäytti myös Saksan liigan 11 päivän ajaksi, mutta tapahtumia riitti silti. Suomalaisten pistepörssin ja sarjataulukon kärjet menivät uusiksi sekä pari Suomestakin tuttua nimeä siirtyi DELiin.

Anrei Hakulinen mukana tuplahattutempussa

Anrei Hakulinen oli 24. marraskuuta mukana tekemässä harvinaista DEL-temppua. Hakulinen ja T. J. Trevelyan tekivät mieheen hattutemput, kun Augsburger Panther murskasi RB Münchenin 7−2.

DELin 30-vuotisen historian aikana sarjassa on tehty vain 21 kertaa kaksi hattutemppua samassa ottelussa.

Hakulisella oli marraskuussa muutenkin todellinen lentokeli, sillä hän nousi suomalaisten pistepörssin kärkeen selvällä erolla. Hakusella on tehoja on nyt koossa 9+10=19. Joukkuekaveri Jere Karjalainen on pörssin kakkonen tehoin 8+7=15 ja kolmas on Elis Hede (5+7=12), joka oli vielä viime kuunvaihteessa ykkönen.

Adam Johnsonin entinen DEL-seura piti herkän muistohetken

Lokakuun lopussa koko kiekkomaailmaa järkytti Adam Johnsonin kuolema Ison-Britannian kiekkoliigan EIHL:n ottelussa. Johnson sai ottelussa luistimenviillon kaulan tai niskan alueelle ja menehtyi myöhemmin vammoihinsa.

Yhdysvaltalainen Johnson pelasi viime kaudella Augsburgissa. Johnsonia muistettiin liikuttavalla tavalla Augsburger Pantherin ja Düsseldorfer EG:n välisessä ottelussa, kun joukkueet ryhmittyivät muistohetkeen kaukalon keskiympyrään.

Tuoreeltaan Adam Johnsonin tragedian seuraksena DEL ja sen seurat linjasivat, että DELissä astuu kaulasuojapakko voimaan 1. tammikuuta 2024 alkaen.

Suomalaisille tuttu Doug Shedden palasi Saksaan

HIFK:sta, Jokereista ja Leijonista tuttu Doug Shedden, 62, tuli maajoukkuetauolla sarjajumbo Iserlohn Roostersin päävalmentajaksi. Iserlohn on ehtinyt pelata Sheddenin alaisuudessa neljä ottelua, joista se on kerännyt kuusi pistettä 12:sta. Shedden on valmentanut DELissä aiemmin ERC Ingolstadtia kausina 2017−22.

ERC Ingolstadt vahvistui aiemmin Suomessa pelanneella hyökkääjällä, kun Brandon Kozun siirtyi yläbaijerilaisseuraan. Nyt 33-vuotias Kozun pelasi Jokereissa kaudella 2015−16 ja teki 58 KHL-ottelussa 15+34=49 pistettä. Ennen Ingolstadtiin tuloaan Kozun oli syksyllä NHL-seura Colorado Avalanchen harjoitusleirillä saamatta kuitenkaan sopimusta.

Pikkuseurat kahden parhaan joukossa

DELin kärkipaikat ovat yllättäjien hallussa. Jo monta vuotta erinomaista työtä vaatimattomin resurssein tehnyt Straubing Tigers on sarjakärki ja Pinguins Bremerhaven on puolestaan kakkosena.

Kauden ennakkosuosikeista Eisbären Berlin on kolmas, Toni Söderholmin luotsaama München seitsemäs ja hiljattain päävalmentajansa vaihtanut Adler Mannheim vasta yhdeksäs.

Pudotuspelit uhkaavat jo karata peräpäältä. Sijalla 11 oleva Augsburg on yhdeksän pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Toiseksi viimeiseksi valahtanut Nürnberg Ice Tigers on lohduttomassa yhdeksän tappion putkessa.

DELin pistepörssin kärkipäässä on suomalaisille kaksi tuttua nimeä: Cody Kunyk (Liigassa seuroina SaiPa, HPK, Kärpät) on kolmantena ja Maksim Matushkin (Ässät, Tappara) yhdeksäntenä. Paras suomalainen Anrei Hakulinen on sijalla 21.

» Lähetä palautetta toimitukselle