Colorado Avalanchen yhteistyöseura voitti mestaruuden − piti pokaalin itsellään

NHL / Artikkeli
Colorado Eaglesin maalivahti Pavel Francouz kuuluu Avalanchen tulevaisuuden suunnitelmiin.
Kuva © Getty Images
Colorado Eaglesin pelaajat nostivat kauden 2017−18 päätteeksi Kelly Cup -pokaalia. Hallitsevat ECHL-sarjan mestarit eivät kuitenkaan koskaan palauttaneet palkintopystiään liigalle.

Colorado Avalanchen yhteistyöseura Colorado Eagles jätti ECHL-liigan viime kauden päätteeksi. Liigan komissaarin Patrick J. Kellyn mukaan seura ei koskaan palauttanut voittamaansa mestaruuspokaalia liigalle vaan halusi pitää sen muistona.

− En tiedä, pitäisikö minun kertoa tätä, mutta joukkue piti pokaalin. He voittivat mestaruuden kahdesti peräkkäin ja heidän omistajansa päättivät vain pitää palkintopystin, Kelly lausui ESPN:n mukaan aiemmin tällä viikolla.

Kelly Cup -pokaali on jaettu sarjan mestarijoukkueelle vuodesta 1997 lähtien, ja käytännön mukaan seura saa pitää sen hallussaan seuraavan kauden pudotuspelien alkuun saakka.

Eaglesin omistaja Martin Lind julkaisi lausunnon viime perjantaina vastatakseen ECHL-komissaarille. Lind toteaa lausunnossaan seuran yrittäneen palauttaa pokaalin liigalle, mutta liiga ei ollut vastannut heidän yrityksiinsä.

Sittemmin pokaalista on tehty kopio, johon on kiinnitetty myös laatta mestaruuden voittaneista pelaajista. Kellyn mukaan ECHL ei aio käräjöidä asian tiimoilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle