Christian Heljangon nappipeli takasi Tapparan kotivoiton, ranskalainen visiitti poiki Skellefteålle tylyn tappion

CHL / Artikkeli
Kiekkosade tai nälkäiset mailat eivät horjuttaneet vakuuttavasti torjunutta Heljankoa.
Kuva © Jarno Hietanen

Kolmannen kierroksen ennalta mielenkiintoisin kamppailu pelattiin Tampereella, jossa Tappara isännöi Markus Hännikäisen ja Jyrki Jokipakan edustamaa Adler Mannheimia. Tappara voitti vauhdikkaan ja vaiheikkaan ottelun lopulta voittomaalikilpailuissa maalein 2−1.

Ottelun maalintekijät, Petteri Puhakka ja Korbinian Holzer, jäivät tällä kertaa statisteiksi, sillä molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat erinomaisen ottelun. Christian Heljangon torjui kiekot 98 prosentin varmuudella ja hänen GSAx-lukemansa oli lopulta varsin mallikas 2,11. Mannheimin Arno Tiefensee ei jäänyt vertailussa pekkaa pahemmaksi luvuilla 96 prosenttia ja 1,75.

Maalivahtien hallinta korostui ottelun ratkaisseessa voittomaalikilpailussa, jossa Nick Baptiste oli ainoa onnistuja kymmenestä yrittäjästä.

Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg oli ottelun jälkeen tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

− Tuntuu, että toistan itseäni, mutta oli taas kova ottelu. Mannheim on isokokoinen ja kokenut joukkue, mutta meidän nuoret pelaajat vastasivat haasteeseen hienosti. Christian (Heljanko) tietenkin pelasi erinomaisesti maalissa, Grönborg myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen.

Tapparan CHL-kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla ärsytettyä Skellefteåta vastaan.

Lukon rehvakka ensimmäinen erä vierasvoiton takuuna

Kierroksen toinen kotimainen joukkue Lukko edusti Liigaa Sveitsissä Rapperswil Jona-Lakersin vieraana. Raumalaiset ottivat lopulta väkevän 5−2-voiton kotijoukkueestaan.

Kotijoukkueen tähdet Roman Červenka ja Jordan Schroeder pysyivät raumalaisten nuhteessa, ja vieraat pääsivät jo ensimmäisessä erässä kolmen maalin johtoasemaan Sebastian Revon, Gabriel Fontainen ja Jami Krannilan maaleilla. Toisessa erässä myös Harri Kainulainen onnistui maalinteossa.

Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä oli syystäkin tyytyväinen joukkueen ensimmäiseen erään.

− Kova vastus. Paljon taitoa ja luisteluvoimaa, mutta se oli meillä tiedossa. Pelasimme ensimmäisen erän erinomaista kiekkoa. Tulimme valmiina peliin ja uskalsimme pelata kiekollisina ja oman pelin elementtien mukaisesti. Ensimmäisen 20 minuutin aikana saimme hyviä onnistumisia.

Tyrmäävän alun jälkeen kotijoukkue pääsi peliin mukaan nimellisesti. Kotijoukkueen reipastunut peliote poiki maaliyrityksiä, mutta vakuuttavasti CHL-kautensa aloittanut Daniel Lebedeff torjui vieraiden yritykset aina ottelun loppuun asti.

− Sitten, kun oli tuollainen johtoasema, niin se pelin virtaus usein muuttuu. Puolustimme kuitenkin hyvin ja pelasimme fiksusti saaden vastustajalta parhaan terän pois. Kolmannen erän lopussa sitten jäähyjen myötä he saivat pienen hetken, mutta meidän viimeinen maali oli todella tärkeä ja vapautti meitä lopullisesti, Lämsä kertasi ottelun kulkua.

Lopussa Maxim Noreau ja Victor Rask kavensivat vieraiden johdon. Riemu oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä myös Tarmo Reunanen kuittasi vielä vieraiden viidennen maalin ottelun lopussa.

Ensimmäistä kauttaan Raumalla pelaava Lebedeff on torjunut kolmesta CHL-ottelusta yhtä monta voittoa.

Lukko kohtaa sunnuntaina Tapparaa vastaan pelanneen Adler Mannheimin.

Ranskalainen visiitti poiki Skellefteålle tylyn tappion

Kierroksen suurin yllätys nähtiin Skellefteån kotikaukalossa. Edeltävällä kierroksella Pelicansin höykyttämä Rouen Dragons pisti ruotsalaisen menestysseuran polvilleen. Dragons onnistui ottelussa ainoastaan kertaalleen maalinteossa, mutta voittoon ei vaadittu enempää, sillä kotijoukkue jäi maaleitta.

Vähämaalisen ottelun ratkaisijoiksi nousi maalivahdit. Nollapelin urakoinut Matija Pintarič torjui 31 laukausta ja esti yhteensä 3,1 maaliodottaman edestä maaliyrityksiä. Ainoastaan Francis Perronin laukauksen edessä nöyrtynyt kotijoukkueen David Rautio torjui hänkin kiitettävällä 95 prosentin tehokkuudella.

Ottelu sujui visusti kotijoukkueen hallussa muutamia vieraiden hallintajaksoa lukuun ottamatta. Virkamiessuoritus ei tällä kertaa kuitenkaan riittänyt kotivoittoon, joten ranskalaiset pääsivät juhlimaan vierasvoittoa lajin mahtimaan huippuseuraa vastaan.

ERC Ingolstadt nappasi niukalla voitolla pisteet Salzburgista 

RB Salzburgin suomalaisvahti Atte Tolvasen 21 torjuntaa eivät riittäneet, kun Ingostadtin Andrew Rowe tykitti toisen erän loppupuolella kaksi maalia reiluun kahteen minuuttiin. 

Lukemiin 2−1 päättyneessä ottelussa kumpikin maalivahti pelasi hyvin, kotijoukkueesta vain Chay Genoway onnistui saamaan pikkumustan maaliviivan ylitse. Puolustaja teki osumansa alivoimalla, joten hän uusien sääntöjen puitteissa vapautti samalla jäähyltä Adam Payerlin viisi sekuntia ennen kahden minuutin täyttymistä.

Vieraiden ykkösketjussa viiletti Tapparasta Saksaan siirtynyt Patrik Virta. Hyökkääjä jäi illan ottelussa pisteittä, mutta on kirjannut kolmeen ensimmäiseen otteluun yhden maalin.

Päivän otteluiden lopputulokset

Tappara−Adler Mannheim 2−1
HC Dynamo Pardubice−Stavanger Oilers 5−1
Skellefteå AIK−Rouen Dragons 0−1
HC Innsbruck−Belfast Giants 2−1
Genève-Servette HC−Bolzano Foxes 6−1
Rapperswil-Jona Lakers−Lukko 2−5
RB Salzburg−ERC Ingolstadt 1−2

» Lähetä palautetta toimitukselle