CHL:n suomalaisjoukkueet ovat valmiina menestymään

CHL / Artikkeli
Onko HPK:sta, Kärpistä, Tapparasta tai Pelicansista tämän pokaalin nostelijaksi?
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
CHL:n kaikkien neljän suomalaisjoukkueen päävalmentajat pitävät joukkueensa osallistumista kansainväliseen sarjaan hyvänä asiana. He näkevät, että jääkiekkoileva maailma on kasvanut – ympäri Eurooppaa on laajalti todella hyviä joukkueita.

Tappara – Joka vuonna mukana, mutta menestys on kiertänyt kaukaa

Tappara on osallistunut CHL:ään kaikkina sarjan toimintavuosina – kiitos loistavan Liiga-menestyksensä. Siinä missä mitalit ovat kiiluneet tamperelaisten kaulassa Liigassa, on CHL-taival katkennut jo aikaisessa vaiheessa jokaisena vuonna.

– CHL on meille iso asia. Kohdattavat joukkueet ovat todella kovia – pelaajat ehkä normaalia kokeneempia. Koskaan emme ole päässeet edes puolivälieriin asti, joten nyt haetaan siihen parannusta, näkee päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

– Meillä on todella hyvät mahdollisuudet mennä eteenpäin. Tavoitteet ovat korkealla, mutta keskitymme aina yhteen otteluun kerrallaan, kertoo kapteeni Kristian Kuusela.

Kärpät – "Meille on suuri kunnia päästä edustamaan Suomea"

Kärpät on päässyt kerran CHL-finaaliin asti. Kaudella 2015–2016 oululaiset hävisivät finaalin ruotsalaiselle Frölunda Indiansille niukasti 1-2. Tämän kauden teemana Kärpillä on esiintyä arvokkaasti ja kotiyleisölleen ylpeyden aiheita antaen. Erityisen mielissään he ovat NLA:n SC Bernin saamisesta samaan alkulohkoon. Sveitsiläisseuraa valmentaa kärppälegenda Kari Jalonen ja pelaajistossakin on ex-kärppäpakki Miika Koivisto. Myös länsinaapuri Skellefteån AIK:n kohtaaminen luo kalottimaaottelun tuntua.

– CHL on loistava juttu – varsinkin, kun sinne pääsee vain kilpailullisin perustein. Monelle pelaajalle tulee vastustajien fyysisyys ja kovuus vähän shokkina. Täytyy vain pyrkiä saamaan paras tulos irti itsestä joka ilta. Jos haluaa jatkoon päästä, täytyy pelata hyvin, arvioi päävalmentaja Mikko Manner.

– CHL-pelit ovat hyvä paikka näyttää suomalaista kiekkokulttuuria ja pelillisiä kehitysaskeleitamme. Yhtään ei voi lähteä aliarvioimaan vastustajia, hyökkääjä Jasper Lindsten muistuttaa.

Pelicans – Ensimmäistä kertaa CHL-sarjaan

Lahden Pelicans on jo pitkään tavoitellut kansainvälisiä otteluita, ja nyt ne toteutuvat CHL:n muodossa. Pelicansin markkinointikoneisto on paiskinut töitä, ja Lahdessa odotetaan yleisön löytävän paikalle koviin otteluihin. CHL:n aloittaminen kaksi viikkoa ennen Liigaa koetaan olevan etu niihin Liiga-joukkueisiin nähden, jotka pelaavat samaan aikaan "vain harjoitusotteluita".

– Pelien ja pelaajien erilaisuus kiehtoo. On todella hieno juttu jo pelaajakehityksenkin kannalta päästä pelaamaan täysin uusia joukkueita vastaan – todellisia eurooppalaisia huippujoukkueita. Myös matkailun hetki on mukana, puhkuu päävalmentaja Ville Nieminen.

– Meillä pelaajilla on odottavainen tunnelma – innolla odotetaan kovia pelejä. Näihin peleihin ei paljoa tarvitse motivoida pelaajia, iloitsee hyökkääjä Hannes Björninen.

HPK – Suomen mestari mittaamaan tasoaan muiden mestareiden joukkoon

Keväällä Liiga-mestaruuden napannut HPK lähtee Pelicansin tavoin ensimmäiselle CHL-kaudelleen. Hämeenlinnassa sarjaan pääsy koetaan isona kunnia-asiana ja luonnollisesti myös kovat kansainväliset ottelut kiinnostavat.

– Saamme kovia ja monenlaisia pelejä alle. Vastassa on todella kokeneita joukkueita –  todellisia miesten joukkueita on tulossa vastaan. Näissä peleissä kamppailuvoima ja -kovuus sekä maalinedustapelaaminen ovat isossa roolissa. Myös kyky valmistautua näihin peleihin on tärkeää, päävalmentaja Antti Pennanen korostaa.

– Olen pelannut muutamissa CHL-pudotuspeliotteluissa, ja ne ovat olleet hienoja tapahtumia. Innostusta on selvästi havaittavissa pelaajissa ja koko organisaatiossa. Toivottavasti väki tulee hallille katsomaan, sillä nyt peli on viihdyttävässä kunnossa, mainostaa puolustaja Niklas Friman.

Katso alta maanantaina 26.8.2019 pidetyn avaustilaisuuden haastatteluvideo.

» Lähetä palautetta toimitukselle