CHL:n ensimmäinen pudotuspelikierros paketoidaan keskiviikkona – Lukko pyrkii pelastamaan Liiga-joukkueiden maineen

CHL / Artikkeli
Brayden Burke on ollut hyvässä pistetahdissa CHL:ssä. Viime ottelussa HC Innsbruckia vastaan hyökkääjä iski tehot 1+1.
Kuva © Jenna Westerlund
Suomalaisjoukkueista viimeisenä ensimmäisellä pudotuspelikierroksella esiintyy Lukko, joka saa vieraakseen HC Innsbruckin. Ensimmäinen osaottelu päättyi 2–2, mutta Lukon odotetaan voittavan Raumalla, sillä jo aiemmin joukkueiden tasoerot tulivat selkeästi ilmi tuloksesta huolimatta.

Champions Hockey League on suomalaisittain ollut tähän saakka melkoinen pannukakku. Tappara putosi jo alkusarjassa ja Ilveksen sekä Pelicansin matka tuli päätökseensä tiistaina. Ilves hävisi yhteismaalein 3–5 Pardubicelle ja Pelicans Vitkovicelle 4–1. 

Lukonkaan ensimmäinen osaottelu ei sujunut toivotunlaisesti, kun joukkue menetti kahden maalin johtonsa Itävallassa. Ottelu päättyi kuitenkin tasan 2–2. Lukon odotetaan voittavan ottelunsa Raumalla, sillä HC Innsbruckin ja raumalaisnipun tasoerot kuitenkin näkyivät ottelussa selkeästi. 

Itävallassa Sebastian Repo ja Brayden Burke iskivät tehot 1+1, ja ykkösketju oli muutenkin vahvassa vireessä. Myös Innsbruckin ykkösketju loisti, sillä Brady Shaw neppasi tuolloin molemmat isäntien maalit. Maalilla viime viikon ottelussa torjui Daniel Lebedeff, joka ei ole vielä kertaakaan hävinnyt CHL-ottelua tällä kaudella. 

Joukkueen kokoonpano otteluun on vielä epäselvä, sillä joukkueessa on muutamia loukkaantumismurheita. Mukana eivät ole ainakaan Samuli Piipponen tai Harri Kainulainen. Viime viikon ottelut perheenlisäyksen vuoksi väliin jättäneen Samuel Harveyn tilanne on niin ikään auki.

Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä luotsaa kuitenkin joukkonsa luottavaisesti kohti ratkaisevaa ottelua.

– Onhan tämä poikkeuksellinen tilanne, kun kahden ottelun yhteistulos ratkaisee jatkoon menijän. Vastustaja oli viimeksi sellainen kuin odotimme, hyvin puolustava ryhmä, joka on vaarallinen vastaiskuissa.

Vaikka Lukko onkin Liigan puolella suorittanut heikosti kotikaukalossaan, on Lämsä kuitenkin luottavainen sen suhteen, että tällä kertaa joukkue pystyy iskemään tarvittavat maalit taululle.

– Neljällä kentällä kun jaksamme jauhaa, niin uskon, että 60 minuutin jälkeen on hyvä tulos taululla.

Ottelu Lukon ja HC Innsbruckin välillä käynnistyy keskiviikkona kello 18.30

» Lähetä palautetta toimitukselle