CHL-pudotuspelien ensimmäinen kierros päätökseen – suomalaisjoukkueilla tukalat paikat ja paljon kirittävää

CHL / Artikkeli
Pardubice kävi voittamassa ensimmäisen ottelun Tampereella.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Champions Hockey Leaguessa on tiistaina ja keskiviikkona edessä ensimmäisen pudotuspelikierroksen ratkaisevat osaottelut. Tiistaina Ilves ja Pelicans lähtevät vieraskaukaloihin jahti päällä.

CHL:n toiselle pudotuspelikierrokselle selviävät joukkueet ratkeavat tiistain ja keskiviikon aikana, kun edessä on ensimmäisen pudotuspelikierroksen toiset osaottelut. Tiistaina vieraskaukaloissa viilettävät Ilves ja Pelicans. Lukko puolestaan taistelee jatkopaikasta keskiviikkona Raumalla.

Ensimmäiset osaottelut eivät Ilveksen ja Pelicansin osalta hurraa-huutoja aiheuttaneet. Ilves hävisi kotonaan tšekkiläiselle Dynamo Pardubicelle maalein 1–3, ja Pelicansille merkittiin 0–3-tappio, kun peliä ei päästy pelaamaan loppuun heikkokuntoisen jään vuoksi. CHL:n pudotuspeleisäs maalierot ratkaisevat, joten kummallakin joukkueella riittää kirittävää.

Ilves hyökkää tutun joukkueen kimppuun revanssi mielessään

Ilves hävisi viime viikolla kotonaan Dynamo Pardubicelle 1–3. Tulos oli täysin sama alkusarjan kohtaamisessa, mutta tuolloin Ilves voitti vieraissa. Voitto on siis mahdollinen, vaikka vastassa on erittäin kova Tšekin Extraliigan tämänhetkinen kärkijoukkue.

– Viime peli oli hyvin tasainen, vastustaja vain oli tehokkaampi maalipaikoissa, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen huomauttaa.

Ilveksellä on allaan kaksi voittoa Liigasta, kun se kaatoi ensin Tapparan ja viikonloppuna SaiPan. Vastustaja on entuudestaan tuttu, alla on hyvä jakso kotimaassa ja rivit ovat ehjät Tšekkiin lähdettäessä. Päävalmentajalla on myös keino siihen, miten Ilves nappaa voiton ja iskee tarvittavat maalit.

– Joukkue on vahva ja isokokoinen. Heidän keskipituutensa taitaa olla yli 187 senttiä ja keskipaino yli 90 kiloa. Meidän pitää pistää heidät liikkeelle ja liikuttaa itse kiekkoa.

Dynamo Pardubicen ja Ilveksen ottelu alkaa Suomen aikaa kello 18.30

Pelicans joutui takaa-ajajaksi ulkopuolisten syiden vuoksi

Pelicansin ja Vítkovice Rideran kohtaaminen viime viikon tiistaina päättyi karusti. Ottelua ehdittiin pelaamaan vain kymmenen minuuttia ennen kuin Lahden jäähallin jää petti. Jäätä ei tauoista huolimatta saatu korjattua ajoissa ja lopulta peli jäi pelaamatta loppuun. Tilanteen johdosta Pelicans tuomittiin hävinneeksi lukemin 0–3.

Tilanne Tšekkiin lähdettäessä on siis hankala takaa-ajoaseman vuoksi, mutta Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä ei anna numeroiden vaikuttaa tunnelmaan.

– Tilanne on mikä on, emme me joukkueena sille voi mitään. Nyt lähdetään kääntämään takaa-ajoasemaa voitoksemme. Meidän pitää vain hyökätä monipuolisesti ja puolustaa tiiviisti.

Lahtelaisten vastustaja on vajonnut omassa sarjassaan pohjille, vaikka alkukauden aikana meno on myös ollut vakuuttavaa. Tämänhetkinen tilanne on kuitenkin hankala, kun Vítkovice on hävinnyt kolme ottelua putkeen ja edelliset seitsemän ottelua ovat tuottaneet vain neljä sarjapistettä.

Niemelän mukaan vastustajasta on hankala antaa arviota kymmenminuuttisen pohjalta, mutta vastustaja on tuttu jo alkusarjasta, joten pieni kutina on. Alkusarjassa Pelicans oli vahvempi numeroin 4–0, joten jos joukkue saa samanlaisen menon aikaiseksi, nousee se jatkoon toiselle pudotuspelikierrokselle.

Ottelu Vitkovicen ja Pelicansin välillä käynnistyy Suomen aikaa kello 19.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle