Bratislavan lohkossa Sveitsi ja Latvia aloittivat voitoilla - Tšekki teki selvää jälkeä Norjasta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kevin Fiala löi taululle tehot 3+1, kun Sveitsi tuhosi Italian Košicen päiväpelissä.
Tšekki johtaa puhtaalla pelillä B-lohkoa kahden kisapäivän jälkeen.

Sveitsi ja Tšekki selviin voittoihin

Sveitsi avasi turnauksen omalta osaltaan murskajaisilla. Italia jäi päiväpelissä käkikellomaan jalkohin tyrmäävin 9–0-luvuin.

Erityisen liekeissä oli Sveitsin taalakaukaloista koostuva ykkösketju Kevin Fiala-Nico Hischier-Vincent Praplan. Kolmikko nakutti taulululle yhteensä kymmenen tehopistettä. Jotain Sveitsin ylivoimaisuudesta kertoo se, että yhdeksästä päästetystä maalista huolimatta Italian ja Porin Ässien Andreas Bernard oli kiekon edessä peräti 52 kertaa. Sveitsin maalivahdin Reto Berran nollapeli vaati puolestaan 19 koppia.

Iltaottelussa Tšekki antoi puolestaan kyytiä Norjalle. Ottelun tempo oli kaukana edellisillan Ruotsi-ottelusta, mutta Tšekin voitto oli tästäkin huolimatta mallia ylikävely. Tšekki otti toisen voittonsa lopulta maalein 2–7, eikä paremmasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Detroit Red Wingsin puolustaja Filip Hronek ja Calgary Flamesin hyökkääjä Michael Florik tekivät ottelussa kaksi maalia mieheen. Muista edukseen esiintyneistä tšekkipelureista voidaan nostaa pelipäällä ollut Jakub Vrana.

Norjaa käy kahden ensimmäisen kisapäivän jälkeen jopa hieman sääliksi. Se on pelannut ajoittain hyvin, mutta Venäjä ja Tšekki ovat vain olleet sille ylivoimaisia vuoria kiivettäväksi. Norjan seuraava vastus on maanantaina Ruotsi, joten vastus ei ainakaan helpotu.

Peterin taklaus puhutti

Bratislavan lohkon päivän keskimmäisessä ottelussa kohtasivat Latvia ja Itävalta.

Itävallan Patrick Peter sai vähemmän halutun kunnian olla kisojen ensimmäinen ulosajettu pelaaja. Peter taklasi itsensä suihkuun avauserän puolivälissä. Peter tööttäsi olkapää edellä Latvian Roberts Bukartsia suoraan päähän. Latvian viiden minuutin ylivoimasta huolimatta Itävalta aloitti maalinteon Peterin rangaistuksen aikana, kun Michael Raffl pääsi yllättämään Latvian maalivahdin Kristers Gudlevskisin. Rudolfs Balcers toi Latvian kuitenkin vielä tasoihin Peterin pitkän rangaistuksen aikana.

Maalittoman toisen erän jälkeen Latvia karkasi kolmannessa erässä 23 sekunnin kuluessa kokeneen Lauris Darzinsin osumalla johtoon, eikä tuosta johtoasemastaan enää tämän jälkeen luopunut. Raphael Herburgerin 4–2-kavennus toi pientä toivonkipinää vielä itävaltalaisleiriin, mutta Itävalta tappoi itse oman kirinsä jäähyilemällä. Näin Latvia avasi omalta osaltaan turnauksen 5–2-voitolla.