Bobrovskille kelpaa vain Stanley Cup: “Haluan ympäröidä itseni voittajilla”

NHL / Artikkeli
Bobrovskin myötä Panthers astui uuteen aikakauteen.
Kuva © Getty Images
Sergei Bobrovskin allekirjoitus oli haluttua tavaraa NHL:n vapaiden pelaajien markkinoilla. Maalivahti valitsi lopulta huhuissa pyörineen Florida Panthersin, ja uskoo joukkueella olevan saumat edetä päätyyn asti lähivuosina.

Floridan auringossa ei laiskoteltu heinäkuun koittaessa — siitä kertovat neljä laadukasta hankintaa heti vapaiden pelaajien tullessa saataville. Panthersiin siirtyivät puolustaja Anton Strålman, hyökkääjät Brett Connolly ja Noel Acciari sekä tietenkin maalivahti Sergei Bobrovski. Aktiivisuus pelaajamarkkinoilla ei ollut ilmaista, mutta teki joukkueesta kertaheitolla aiempaa varteenotettavamman pudotuspelijahtiin.

Bobrovskin ohella merkittävin värväys nähtiin toki jo aiemmin keväällä, kun Chicago Blackhawksissa mainetta niittänyt Joel Quenneville nimitettiin Panthersin uudeksi päävalmentajaksi. Kolme Stanley Cupia tällä vuosikymmenellä ovat kova näyttö "Coach Q:n" taidoista, ja samaa kultaista kosketusta kaipaa nyt myös Panthersin organisaatio.

Tavoite kirkkaana mielessä

Bobrovskin seitsemän vuoden sopimus tuo hänelle muhkeat kymmenen miljoonaa dollaria kaudessa, mutta venäläinen ei anna rahan häikäistä isomman tavoitteen edessä. Miehen kommenteista uutisoi NHL.com.

— Kaikki tähtää Cupiin. Se on päätavoitteeni ja siksi olen nyt täällä. Uskon tähän ryhmään ja kykyymme tehdä täällä jotain erityistä.

— Allekirjoitin seitsemän vuoden sopimuksen. Se on pitkä aika ja haluan ympäröidä itseni voittajilla.

Tulevia voittajia joukkueesta varmasti löytyykin. Aleksander Barkov, Aaron Ekblad, Jonathan Huberdeau ja Vincent Trochek ovat vasta tulossa pelaajan parhaaseen ikään, kun taas muutaman vuoden vanhemmat Jevgeni Dadonov ja Mike Hoffman paukuttavat jo maaleja uransa huipulla. Kenties Quennevillen hankinta oli viimeinen sysäys, jonka Panthers tarvitsi.

Bobrovskin mukaan kaikki ainesosat ovat nyt valmiina.

— Tämä on todella lahjakas, nuori ryhmä, jolla on erinomainen valmentaja. Mielestäni valmentaja on yksi seuran tärkeimmistä henkilöistä, sillä juuri hän luo joukkueeseen oikeanlaisen hengen ja kulttuurin. Hän (Quenneville) voitti hiljattain kolme Cupia ja tuo kokemus on meille valtava asia.

Täsmähoitoa Panthersin heikkouksiin

Panthersin maalin suulle kauden avauksessa luisteleva Bobrovski on joukkueelle juuri sitä, mitä lääkäri määräsi. Viime kaudella tolppien välissä seisoivat vuorotellen Roberto Luongo, James Reimer, Sam Montembeault ja Michael Hutchinson, joista kukin epäonnistui tehtävässään toistaan pahemmin. Luongon lopetettua sekä Reimerin ja Hutchinsonin siirryttyä muihin maisemiin on Bobrovskille tarjolla suurta vastuuta, todennäköisimmin nuoren Montembeaultin aisaparina.

Maalivahtityöskentely heijastui lopulta karulla tavalla Panthersin koko kauteen. Joukkue päästi maaleja neljänneksi eniten koko liigassa ja jäi näin pudotuspelien ulkopuolelle, vaikka maalinteko ja erikoistilanteet olivatkin suorastaan loistavassa kunnossa. Viihdearvoa otteluista ei siis ainakaan puuttunut.

Yleisöryntäystä viihdyttäväkään peli ei ole toistaiseksi BB&T Centeriin tuonut, mistä myös Barkov piikitteli NHL:n palkintogaalassa. Tarvitaan voittoja. Tätä painotti myös valmentaja Quenneville.

— Panthersilla on hyvä juttu menossa. Haluamme tehdä asioita oikein. Uskomme, että kannattajat kyllä tekevät oman osuutensa — meidän on vain voitettava otteluita.

— Uskon tähän alueeseen, mielestäni täällä on paljon jääkiekkofaneja. Meidän täytyy vain pystyä tuomaan menestystä ja yhtäkkiä hallille onkin taas mukava mennä. Tämä on hieno peli, eikä ole parempaa paikkaa katsoa kiekkoa kuin Florida.

» Lähetä palautetta toimitukselle