B-lohkossa tapahtumarikas lauantai: Sveitsi sortui tehottomuuteen viime kevään finaalin uusinnassa, Venäjän taklaukset puhuttivat, Italia teki maalin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Roman Josi alusti soolollaan Sveitsin 2-2-tasoituksen.
Bratislavan lohkon päähuomio keskittyi lauantaina viime kevään MM-finaalin uusintaan.

Ruotsi vei viime kevään finaalin uusinnan

Sveitsi sai otteluun hienon alun, kun Sven Andrighetto vei käkikellomaan johtoon vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Hieno avauserä meni kuitenkin sveitsiläisittäin piloille aivan sen päätöshetkillä. Simon Moser pelasi huolimattomasti hyökkäyspäässä ottaen rangaistuksen korkeasta mailasta. Bernin hyökkääjä ehti istua kakkostaan ainoastaan kolme sekuntia kunnes heilahti. Alexander Wennberg jatkoi taidokkaasti John Klinbergin vedon ohi Reto Berran.

Ruotsi eteni toisessa erässä ensi kertaa ottelussa johtoon. Patric Hornqvist pääsi kokeilemaan maalin edestä ratkaisua, Berra venyi eteen, mutta William Nylander seurasi karan sisään. Pitkään Tre Kronorin johto ei kuitenkaan kestänyt. Puolustaja Roman Josi purjehti läpi vasemmalta laidalta ja hyökkäyksen kärjeksi noussut toinen puolustaja Joel Genazzi jatkoi Josin hyökkäyksen Henrik Lundqvistin selän taakse. Puoli minuuttia tästä soi taas ja tällä kertaa Sveitsin päädyssä. Erik Gustafsson muutti ensimmäisellä turnausmaalillaan William Nylanderin namupassista lukemiksi 3–2. Sveitsillä oli useampi loistava paikka tasoittaa ottelu, mutta hurjan intesiteetin erä ei enää lisämaaleja tarjonnut.

Sveitsin kiekollinen pelaaminen jatkui hyvänä ja se pystyi luomaan tasaiseen tahtiin maalipaikkoja. Lopulta se tasoitti tilanteeksi 3–3 samalla hetkellä, kun Anton Lander hyppäsi kaukaloon jäähyaitioista. Ruotsalaiset protestoivat voimakkaasti Gaetan Haasin maalia, koska John Klinbergin maila oli hetkeä aikaisemmin huidottu pois tämän kädestä. Ruotsi otti johtonsa kuitenkin välittömästi takaisin Oliver Ekman-Larssonin maalilla.

Loppunumerot viime kevään MM-finaalin uusinnassa olivat Ruotsille 4–3. Sveitsillä oli Bratislavan lauantai-illassa kaikki avaimet Ruotsin kaatoon. Se pystyi luomaan riittävän määrän maalipaikkoja, mutta se kompastui ratkaisuhetkillä tehottomuuteen. Lisäksi Sveitsi hukkasi ottelussa kuusi ylivoimaa. Tre Kronorin alivoimaprosentti onkin viiden ottelun jälkeen yhä täysi 100.

Venäläiset voittivat ja taklasivat latvialaisia sairastuvalle

B-lohkon päiväpelissä Latvia laittoi tosissaan Venäjälle hanttiin. Venäjän hallinnasta huolimatta Oskars Cibulskis vei Latvian johtoon pelikellon näyttäessä aikaa 10.28. Latvian johto kesti aina erätaukoon asti.

Dmitri Orlov toi Venäjän kuitenkin tasoihin toisessa erässä jo 27 sekunnin pelin jälkeen. Kun Nikita Kutšerov vei Venäjän 12 minuuttia myöhemmin jo 1–3-johtoon vaikutti peli ratkenneelta. Heti seuraavassa vaihdossa alkoi tapahtua. Avausmaalin tehnyt Dmitri Orlov tööttäsi Latvian Oskars Batnaa kyynerpäällä päähän ja jäähän tippunut Batna talutettiin tilanteen jälkeen pukukopin puolelle. Orlov ei saanut tilanteesta minkäänlaista rangaistusta. Kun vielä hetkeä myöhemmin puolustaja Nikita Zadorov taklasi maalintakana Latvian Rihards Bukartsia kasvoihin, alkoi Latvian penkillä sappi kiehua. Zadorov sentään sai taklauksestaan 2+10 minuuttia. Bukarts puolestaan liittyi Batnan seuraksi pukukoppiin.

Venäjän ottaessa jäähyjä Latvia siirtyi kuskin paikalle. Latvia oli päätöserässä aktiivisempi osapuoli varsin passiivisesti pelannutta venäläisryhmää vastaan, mutta maaleiksi asti hallinta ei koskaan konkretisoitunut. 1–3 jäi lopputulokseksi.

Italia avasi maalitilinsä

Vihdoin se sitten tapahtui! Italia sai hyväksytyn maalin aikaiseksi Slovakin MM-turnauksessa. Italia ehti pelata kisoissa 342 minuuttia ja kolme sekuntia, kunnes Bolzanon hyökkääjä Angelo Miceli räjäytti Bratislavan hallin suoraan huutoon saapasmaan kuparisen rikkouduttua.

Micelin maali oli 1–2-kavennus Norjaa vastaan kolmannen erän alussa. Ottelu noudatti Italian peleistä tuttua kaavaa. Italia roikkui pari erää mukana, mutta sitten repesi. Tälläkin kertaa loppulukemat olivat Norjalle 1–7.