B-lohkossa Tšekki nujersi hallitsevan maailmanmestarin Ruotsin - Venäjä puolestaan antoi ylivoimaoppitunnin Norjalle

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kokenut Jan Kovar oli tehoilla 1+1 joukkueensa avainpelaajia.
Bratislavan B-lohkossa nähtiin varsin tasokas iltaottelu. Venäjää jäi kaivelemaan Andrei Vasilevskin nollan murtuminen ottelun päätöshetkillä.

Tšekki palkitsi kannattajansa avausvoitolla

Tšekki-fanit ovat saapuneet sankoin joukoin Bratislavaan tukemaan omiaan ja Ondrej Nepela Arenalla olikin täysi karnevaali päällä, kun Tšekki ja hallitseva maailmanmestari Ruotsi avasivat omalta osaltaan turnauksen perjantai-illan ottelussa.

Tšekki sai otteluun unelmalähdön. Jakub Vranan kova laukaus yllätti Henrik Lundqvistin alle kahden minuutin pelin jälkeen. Kiekko lipui lopulta ruotsalaisvahdin haaroista maaliviivan yli. Vranan maali jäi Tšekki-painotteisen avauserän ainokaiseksi.

Tšekkien hyvä ensimmäinen erä huuhtoutui toisessa erässä 24 sekunnissa viemäristä alas. Elias Pettersson ryösti kiekon Jan Kolarilta ja Patric Hornqvist vapautui maalintekoon. Heti Ruotsin tasoituksen jälkeen Tšekin Filip Chytil huitaisi mailalla Jesper Brattia kasvoihin ja joutui istunnolle. Oskar Lindblom ohjasi ylivoimalla Erik Gustafssonin viivavedon ohi MM-debytantti Patrik Bartosakin, ja alakynnessä ollut Ruotsi oli kuronut hetkessä rinnalle ja ohi.

Bartosakilla riitti tämän jälkeen töitä, sillä Tšekki lamaantui Ruotsin johto-osumasta täysin. Jan Kovarin oivallus takatolpalla vapaana olleelle Dominik Kubalikille toi kuitenkin Tšekin tasoihin erän päätöspuolella, tuoden samalla tšekit takaisin peliin.

Jos Ruotsin tulo toiseen erään oli vahva, niin sitä oli myös Tšekin kolmannen erän alku. Päätöserä ehti vanheta vain 33 sekuntia, kun Tšekki meni ottelussa toisen kerran johtoon. Michael Frolikin maalia kelailtiin tovi videolta, koska maassa makaava Dominik Simon röhnötti Henrik Lundqvistin alueella, mutta kiekko vietiin valmentajan haaston jälkeen keskiympyrään.

Toista kertaa Tšekki ei johtoasemaansa enää hukannut, vaan Milos Rihan miehistö onnistui jäädyttämään pelin. Tšekki oli lopulta varsin fyysiseksi muodotustuneen pelin päätteeksi parempi maalein 5–2 ja antoi samalla osoituksen iskukyvystään.

Venäjän ylivoima tappavan tehokasta

B-lohkon päivän ensimmäisessä pelissä Venäjä kaatoi Norjan lukemin 5–2. Päärooliin ottelussa nousi Venäjän tappavan tehokas ylivoimapelaaminen. Norja otti ottelussa neljä jäähyä ja Venäjä heilutti maaliverkkoa kolmen ensimmäisen aikana.

Tampa Bay Lightningissa kovat tehot hurjastellut Nikita Kutšerov oli lähellä maalintekoa jo avausminuuteilla, mutta Kutšerovin ohjuri maalin edessä pysähtyi onnekkaasti Henrik Haukelandin mailan varteen. TPS-vahti sai kuitenkin ensi kertaa antautua kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Venäjä sai ensi kertaa pakkopelinsä pyörimään. Jevgeni Dadonov aloitti maalinteon ja Artjom Anisimov jatkoi pian perään maaliverkon venyttelyä.

Venäjän ylivoimaharjoitukset jatkuivat toisessa erässä ja vihdoin myös Nikita Kutšerov pääsi maalin makuun, kun venäläinen viimeisteli 3–0-osuman seurakaveri Mihail Sergatšjovin esityöstä.

Venäjä karkasi Jevgeni Dadonovin toisella ja Nikita Gusevin kisojen ensimmäisellä maalilla viiden maalin karkumatkalle. Norja ehti kuitenkin vielä pilata lähes täydellisen venäislähdön turnaukselle. Färjestadissa pelaava Alexander Reichenberg heitti loistavan syötön maalin takaa ja Thomas Valkae Olsenin vähintään yhtä komea siirto ylänurkkaan pilasi Andrei Vasilevskin nollan alle neljä minuuttia ennen päätöstä. Jonas Holos kaunisteli vielä loppunumeroiksi 5–2.

Venäjän tähtisikermä kohtaa seuraavaksi sunnuntaina Itävallan, ennen kuin se joutuu maanantaina Tšekki-pelissä ensimmäiseen kunnon testiin. Norjalle varsinkin päätöserä toi uskoa turnaukseen. He ovat seuraavan kerra tulessa jo huomenna lauantaina iltapelissä Tšekkiä vastaan.