Anton Lundell on Suomen kirkkain onnistuja − tässä ovat MM-turnauksen viisi parasta leijonaa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Lundellin paikasta tuskin tarvitsee kiistellä.
Kuva © Samuli Huikuri

Ennen alkulohkon päätöspeliä Kanadaa vastaan Leijonat on varmistanut paikkansa puolivälieriin ja hionut peliään koko ajan parempaan kuosiin. Joukkue ei ole suuremmin mättänyt maaleja, mutta oma pää on pysynyt kohtuullisen siistinä.

Jukka Jalosen päävalmentamassa ryhmässä on pelaajia, joilta voi vielä odottaa tasonnostoa. Tärkeintä on kuitenkin, että Leijonista löytyy selviä onnistujia − tässä heistä viisi.

Anton Lundell

Nuori keskushyökkääjä puhkesi kukkaan päästyään omimmalle pelipaikalleen ja Arttu Ruotsalaisen kanssa samaan ketjuun. Kaksikon peli on ollut viime otteluissa ihailtavan näköistä.

Niko Ojamäki täydentää kolmikon työteliäisyydellään, mutta Lundell on omilla aivoituksillaan ja yksilösuorituksillaan ollut leijonapelaajista ehdottomasti kisojen suurin piristysruiske.

Tony Sund

Turnauksessa kaksi maalia pyssyttänyt MM-ensikertalainen on osoittanut vaarallisuutensa hyökkäyspäässä, mutta pelannut myös jämäkästi puolustussuuntaan. Noussut selvästi yhdeksi alakerran profiilipelaajista.

Sund on pelannut hyvin.
Kuva © Samuli Huikuri

Sund ja Oliwer Kaski ovat Suomen hyökkäysvoimaisimmat puolustajat, mutta viimeksi mainitun otteet ovat heitelleet melkoisesti. Sund on pystynyt suorittamaan melko tasaisen hyvin.

Atte Ohtamaa

Kokenut, varma ja rauhallinen. Ohtamaa on paitsi onnistunut maalinteossa, myös pitänyt huolta oman pään toiminnasta. Puolustaja jakelee helppoja avaussyöttöjä hyökkäyksiinlähdöissä ja tekee viisaita valintoja pelin alla.

Ohtamaan merkitys tulee varmasti korostumaan turnauksen kääntyessä kohti huipennustaan.

Saku Mäenalanen

Hannes Björnisen vitjasta olisi voinut nostaa listalle lähes kenet vain, mutta Mäenalanen pääsi edustamaan heitä eniten tulosta tehneenä pelaajana. Myös kapteeni Marko Anttila on tehnyt arvokasta työtä joukkueen eteen.

Hommia paiskiva kolmikko on ollut kokonaisuutena Leijonien paras ketju MM-kisoissa ja se pystyy ajamaan pelin vastustajan päätyyn jokaisessa ottelussa.

Koko ketju, jossa Mäenalanen operoi on pelannut mainiosti.
Kuva © Samuli Huikuri

Jere Innala

Paljon luisteleva Innala on saanut onnistumisia Petri Kontiolan vierellä ja on päässyt nauttimaan viime kauden Liigan pörssikärjen juonikkuudesta. Tulosta on myös tullut ja Innala on pystynyt täyttämään ne arvoitukselliset saappaat, jotka liittyivät hänen valintaansa lopulliseen joukkueeseen.

Neljä tehopistettä kuuteen otteluun kertoo siitä, että Innala on ollut oikeissa paikoissa oikeaan aikaan. Ehtivänä pelaajana hän päätyy vielä otsikoihin turnauksen ratkaisuotteluissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös