Analyysi: Tobias Salmelainen piti lupauksensa, mikä asettaa valtavat paineet Ville Peltoselle

LIIGA / Artikkeli
Ville Peltosella käynnistyy kolmas kausi HIFK:n pääkäskijänä.
Urheilujohtaja Tobias Salmelainen on kasannut melkoisen tähtisikermän. Ville Peltosella käynnistyy kolmas kausi HIFK:n peräsimessä, joten leijonalegendan on todistettava, että hän kuuluu sarjan eliittivalmentajien joukkoon.

Helsingin IFK:n viime kausi oli sanalla sanoen värikäs. Alkukauden karmaisevat otteet kentällä saivat monet kannattajat raivon partaalle, mutta joulukuussa käynnistynyt kasvojenpesu vei lopulta stadilaiset pronssiotteluun asti.

Viime kauden heikkouksia on pyritty parantamaan

Helsinkiläisseuran urheilujohtaja Tobias Salmelainen vakuutti viime kevään pronssiottelun yhteydessä C Moren haastattelussa, että tulevan kauden HIFK-ryhmä on hänen aikakautensa kovin. Lähes viisi kuukautta myöhemmin on helppo todeta, että urheilujohtaja puhui totta ja nyt paperilla HIFK:n kokoonpano on kovin sitten kauden 2015–16.

Jori Lehterä, Joni Ikonen, Petteri Lindbohm, Leo Komarov, Luke MartinTony Sund, Aron Kiviharju ja Joonas Rask - siinä muutamia mainitakseni.

Lehterän hankinta on pelillisesti ja imagollisesti HIFK:lle megaluokan vahvistus. Viime kaudella HIFK tippui välieräsarjassa Tapparalle. HIFK ei onnistunut välieräsarjassa tuloksenteossa, ja erityisesti luokaton ylivoimapeli käänsi sarjan selkeästi Tapparalle. Lehterästä HIFK saa maailmanluokan ylivoimapelaajan.

Puolustuskalusto on ottanut ainakin paperilla kehitysaskelia. Viime keväänä puolustuksen kiekollisesta pelistä vastasivat Otso Rantakari ja Victor Berglund. Kyseinen kaksikko epäonnistui pahasti, ja HIFK ei saanut puolustajilta tulitukea viisikko- ja ylivoimapeliin.

Puolustukseen on hankittu Luke Martin, Petteri Lindbohm, Tony Sund sekä superlupaus Aron Kiviharju. Harjoituskausi on todistanut, että helsinkiläisten puolustuskalusto on selvästi viime kautta liikkuvampi ja kiekollisempi.

Ville Peltonen ja Roope Taponen suurennuslasin alla

Suurimmat epäilykset HIFK:ssa kohdistuvat pääkäskijä Ville Peltoseen. Kahden aikana Peltonen ei ole todistanut olevansa mikään pelitapanero. HIFK on ollut suurissa vaikeuksissa joukkueita vastaan, jotka puolustavat keskialuetta tiiviisti. Tämän seurauksena helsinkiläisten hyökkäyspeli on ollut hidasta ja pelin pakottaminen on avannut vastustajille useita vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Ilveksestä hankittu Marko Ojanen on jääkiekkopiireissä arvostettu valmentaja, joka ymmärtää paljon viisikkopelistä. On erittäin mielenkiintoista nähdä, että mitä uusia ominaisuuksia Ojanen tuo HIFK:n viisikkopeliin.

Roope Taponen hurmasi viime kaudella koko Liiga-yhteisön, mutta nyt nuorella kassarilla alkaa ensimmäinen virallinen kausi HIFK:n ykkösvahtina. Harjoituskaudella Taposen otteissa on näkynyt ailahtelevuutta, mikä on herättänyt huolta kannattajien keskuudessa. On mielenkiintoista seurata, että miten maalivahdin henkinen kantti kestää isojen paineiden alla.

Historiallisen kova hyökkäys

Helsinkiläisten hyökkäyskalusto on varmasti yksi 2000-luvun vahvimpia. Laajuutta on neljään ketjuun, joten yksittäisen pelaajan loukkaantumiseen HIFK ei kaadu.

Ison maalipotentiaalin omaavat Kristian Vesalainen, Joni Ikonen, Julius Nättinen, Eetu Koivistoinen, Iiro Pakarinen sekä Leevi Teissala.

Elokuun loppupuolella pitkien neuvotteluiden jälkeen sotaratsu Leo Komarov solmi kaksivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa. On helppo sanoa, että jokainen Liiga-seura olisi halunnut hämmentäjän riveihinsä. Komarov tuo väriä joukkueen arkeen ja Helsingin jäähalli saa varmasti itselleen uuden lemmikin.

Yhteiset kokemukset tuovat myös mahdollisuuksia. Viime vuonna HIFK nousi kuoleman porteilta elävien kirjoihin, ja se antaa varmasti voimaa tulevaisuutta silmällä pitäen.

» Lähetä palautetta toimitukselle