Analyysi: Rikard Grönborg tuo Tapparaan hyökkäysvoittoisen kulttuurin

LIIGA / Artikkeli
Grönborgin luotsaama Tappara on isojen odotusten äärellä tulevalla kaudella.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Hallitseva CHL- ja Liiga-mestari Tappara lähtee tulevalla kaudella hakemaan uusia mestaruuksia molemmista sarjoista, mutta se vaatii jokaisen sektorin täydellistä onnistumista uuden päävalmentaja Rikard Grönborgin johdolla.

Kirvesrintojen haaste on uusi päävalmentaja 

Tappara lähtee tulevalle kaudelle uuden päävalmentajan johdolla, kun Rikard Grönborg otti Jussi Tapolan tahtipuikon haltuun ja luotsaa joukkuetta kohti menestystä. Pitkä kausi luo osviittaa siitä, millaista pelifilosofiaa ruotsalaisluotsi tuo Tampereelle. Ensimmäiset harjoitus- ja CHL-ottelut ovat olleet erilaista Tapparaa verrattuna siihen mihin Liiga-seurat ovat tottuneet.

Tapolan ja Jukka Rautakorven aikana Tapparalta nähtiin jokseenkin puolustuspainoitteista peliä, jolla tietysti tuli menestystä rutkasti. Alkavan kauden hurlumhei-kiekko voi yllättää rauhalliseen pelityyliin tottuneen Liiga-seuraajan.

Joukkue on pelannut hyökkäysvoittoista peliä, joka on tuonut välillä virheitä puolustuspäässä nuorehkolle puolustukselle. Hyökkäyksessä on kuitenkin tulivoimaa, joka on paikannut puolustuksen mokia. Joukkue voi alkukaudella pelata vaisuhkosti uuden pelityylin vuoksi, mutta kevät näyttää juhlitaanko Tampereella jälleen CHL- ja Liiga-mestaruutta.

Grönborgin alaisuudessa Tappara on pelannut vauhdikasta hyökkäyspeliä.
Kuva © Jarno Hietanen

Tapparan uhka on avainpelaajien loukkaantuminen

Kuten varmasti muillakin Liiga-joukkueilla myös Tapparalla on piilevä pelko avainpelaajiensa loukkaantumisista. Joukkueen kokoonpano pursuaa avainpelaajia, mutta yhdenkin menetys sairastuvalle vaikuttaa joukkueen synergiaan. 

Tälläkin hetkellä joukkueen kapteeni Otto Rauhala on loukkaantuneiden listalla ja hänen kauden avauksensa siirtyy muutamalla viikolla eteenpäin. Tapparan onneksi hyökkäyksen muut avainpelaajat ovat osoittaneet johtajuutta CHL- ja harjoituspeleissä.

Katseet kääntyvätkin maalin suulle ja siellä huippuvireessä torjuvaan Christian Heljankoon. Mikäli Heljanko kauden tärkeimmillä hetkillä loukkaantuisi, olisi Vilho Heikkinen todella suuressa vastuussa joukkueen menestyksen eteen. Jää nähtäväksi, kestääkö nuorten vahtien pää painetta vai joutuuko Tappara siirtorajalla maalivahtikaupoille. 

Tapparan maalinsuulla ei ole ongelmaa, mikäli Heljanko pysyy terveenä läpi kauden.

Laaja runko on joukkueen vahvuus

Tappara tahkoaa Liigaa sekä CHL:aa isoin odotuksin ja täten joukkueella täytyy olla tuloksentekijöitä monissa eri ketjuissa. Uudet vahvistukset Carter Camperin johdolla ovat vakuuttaneet kannattajat harjoitusotteluissa ja CHL-kaukalossa, joten jos he jatkavat samalla tavalla myös runkosarjassa, Tappara on vaarallinen vastus. 

Camper on pelannut varmasti Tapparan hyökkäyksessä.
Kuva © Jarno Hietanen

Nuoret pelaajat ovat joukkueen mahdollisuus

Sanonta nuorissa on tulevaisuus pätee täysin myös Tapparaan, koska joukkueen nuoret pelaajat pääsevät kokeneiden pelaajien siipien suojassa marinoitumaan Liiga-tähdiksi ja seuran soihdun kantajiksi tulevaisuudessa. Viime kaudella nuorisoryhmä Petteri Puhakan johdolla vakuutti, joten samaa trendiä on odotettavissa myös tällä kaudella. 

» Lähetä palautetta toimitukselle