Analyysi: Raa'an voiman turvin kohti kymmenen parhaan joukkoa − Sportin tulosvastuu lepää pienen ryhmän harteilla

LIIGA / Artikkeli
Edelliskausi oli Sportille toivotun menestyksekäs.
Kuva © Matias Lahtinen
Sport etenee uuteen kauteen tavoitteena pysyä pudotuspelijoukkueena. Viime kausi toi toivottua menestystä, vaikka pudotuspelitaival olikin lyhyt. Nyt Risto Dufvan joukkio lähtee uusimaan kymmenen parhaan joukkoon pääsyä.

'In Pappi we trust'

Sportin maalivahtiosasto koostuu samasta kaksikosta kuin viime kaudellakin. Rasmus Reijola pelasi erittäin vahvan alkukauden, jonka jälkeen ykköstorjujan vastuun kantoi Niko Hovinen, eikä "Papin" tilastot kalpene kollegan alkukaudesta. Hovisen näytteet harjoituskaudella antavat osviittaa konkarin torjumisesta karhunosassa tulevasta runkosarjasta.

Harjoituskaudella Atte Tolvanen on tuurannut Reijolaa loukkaantumisen vuoksi, mutta Tolvasen sopimuksen päättyessä ja Reijolan tervehtyessä ajallaan Pelicansista Sportiin siirtynyt veskari etsii muualta työpaikkaa.

Heshka uusi kukko tunkiolla

Puolustus on kokenut suurimmat muutokset pidemmän tauon aikana. Kotkapaidassa pitkään kiekkoja luutineet Niklas Nevalainen ja Ari Gröndahl lähtivät uusille suunnille sekä viime kaudella säväyttäneet ulkomaalaisvahvistukset Stuart Percy ja Marcin Kolusz.

Ulkomaalaisista vajetta saapuivat paikkaamaan Kärpistä kaapattu Shaun Heshka, ja länsinaapurin pääsarjasta ruotsalaiskokemusta tuova Emil Johansson. Lisäksi Sportin riveissä on try-outilla kanadalaispuolustaja Nicholas Canade, joka on esiintynyt pirteästi kotkapaidassa.

Heshka on meriiteillään ja kokemuksellaan ehdoton Sportin ykköspuolustaja, mutta tulivoima ja tehokkuus ei jää ainoastaan kanadalaiskonkariin. Vaasalaisten alakerrassa jatkaa hyvällä tahdilla pisteitä kerännyt Valtteri Viljanen, joka kantaa varakapteenin kirjainta myös tulevalla kaudella.

Puolustuksen palapelin viimeisenä palana toimii Valtteri Hietanen, joka saapuu Sportiin ulkomaan kokemuksiensa kera. 28-vuotias puolustaja kiekkoili viime vuosina Valko-Venäjän pääsarjassa sekä Japanissa, joissa tehopisteitä kertyi mukavaan tahtiin.

Hyökkäyksessä raakaa voimaa

Sportin pistenikkareiden koostumus koki tauon aikana lähestulkoon täydellisen vaihdoksen. Viime kauden tehoyksilöistä Niclas Lucenius, Janne Keränen, Mika Partanen ja Juho Liuksiala lähtivät kohti uusia haasteita. Sportin onneksi viime kauden tehokkaimmat, ja hyökkäyspelaamisen tärkeimmät pelaajat Sebastian Stålberg ja Michael Keränen jatkavat kotkapaidassa tulevallakin kaudella.

Hyökkäyskalustoon hankittiin lisää lihasvoimaa Ruotsin jäiltä Axel Holmströmin ja Henrik Erikssonin saavuttua joukkueeseen. Joukkue tarvitsee kuitenkin tehokkaita viimeistelijöitä, joita haettiin Teemu Väyrysen ja Joni Nikon muodossa. Väyrynen onkin vastannut tehokkaasti harjoituskaudella, jota Sport tarvitsee myös tosipelien alkaessa.

Hyökkäyksen nuorelta kalustolta on myös odotettavissa tehokasta esiintymistä. Santeri Haarala ja Lari Heikkinen ovat paikka paikoin väläytelleet taidokkuuttaan, mutta johdonmukaista ja tasaista suoritusta hyökkääjälupausten on saatava otteisiinsa.

Alemmat ketjut, eli niin kutsutut haalariketjut ovat Sportilla erinomaisessa kunnossa. Riskan veljekset tukenaan Jonne Virtanen, Aaro Vidgren, Olavi Vauhkonen ja Jesse Paukku kykenevät myös puristamaan irti tehopisteitä tarpeen vaatiessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle