Analyysi: Jukureissa nuorille ja ulkomaalaisvahvistuksille on tarjolla vastuuta

LIIGA / Artikkeli
Kristian Tanukselle on tarjolla vastuuta nuorentuneessa jukurijoukkueessa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Jukurien viime kausi päättyi jälleen kerran pettymykseen, kun pudotuspelit jäivät vain haaveeksi. Tulevalla kaudella tavoitteena olevaa pudotuspelipaikkaa lähdetään tavoittelemaan pelaajistoltaan melko vähän, mutta ilmeeltään jonkin verran uudistuneella ryhmällä.

Jukurit jatkaa tutussa valmennuksessa, kun joukkueen valmennusryhmän muodostavat Pekka Kangasalusta, Juuso Hahl, Teemu Suokas ja Mika Tarvainen.

Pelaajistossa muutoksia on tullut sitten sitäkin enemmän. Mikkeliläisryhmän runko säilyi hyvin pitkälti entisellään, mutta ryhmää on vahvistettu useammalla ulkomaalaispelaajalla sekä nuoremmilla tulevaisuuden nimillä.

Maalinsuulla Jukurit luottaa kahdelta edelliskaudelta tuttuun kaksikkoon Sami Rajaniemi-Juhana Aho. Rajaniemi on kantanut päävastuun tolppien välissä, mutta Ahokin on osoittanut olevansa parhaimmillaan pätevä kirittäjä. Viime kausi oli Aholle vaikea syksyllä tulleen loukkaantumisen vuoksi, mutta harjoituskaudella on nähty viitteitä paremmasta.

Puolustuksessa nuorten esiinmarssia

Puolustuspäässä merkittävimmät poistumat tulivat jo keväällä siirtorajalla, kun Teemu Suhonen siirtyi Tapparaan ja Aleksi Salonen TPS:ään. Heidän lisäkseen vakiokokoonpanon puolustajista mikkeliläisryhmästä poistui ainoastaan Valtteri Hietanen.

Viime kaudella läpimurtonsa tehnyt Mikko Kokkonen, Samuli Piipponen ja Ville Hyvärinen jatkavat joukkueessa ja kuuluvat alakerran tukipilareihin. Kokkonen on joutunut olemaan kuitenkin harjoituskauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, mikä on takaisku jukuripuolustukselle.

Uudet tulokkaat Jakub Galvas ja Aleksandr Jakovenko tuovat alakertaan paljon kiekollista osaamista ja paikkaavat siltä osin Suhosen sekä Salosen jättämiä aukkoja. 20-vuotias Galvas on pelannut viimeiset kolme kautta Tsekin pääsarjassa ja tehnyt debyyttinsä myös Tsekin A-maajoukkueessa. 21-vuotias Jakovenko siirtyi jukuripaitaan puolestaan USHL-juniorisarjasta, jossa iski viime kaudella 56 ottelussa 52 tehopistettä.

Viimeisistä pelipaikoista tiukasti kilpailevat Jimi Jalosen ja Antti Jaatisen kanssa nuoret Aku Alho, Axel Rindell ja Samuel Kemppainen. Harjoituskaudella Jukurit on peluuttanut kaikkia puolustajiaan melko tasaisesti ja varmasti pitkän kauden aikanakin vastuu jakaantuu. 

Puolustuksessa on paljon potentiaalisia nuoria, mutta puhkeaako se kaikkien kohdalla esiin jo alkavalla kaudella. Kaiken osuessa kohdilleen Jukureilla on käsissään hyvinkin yllätysvalmis pakkikalusto, mutta lähtökohtaisesti tämän osa-alueen päällä ovat suurimmat kysymysmerkit.

Pelaajakartta Jukureiden pelaajakartta

VLH

Mika Partanen
Kristian Tanus
Ville Leskinen
Janne Ritamäki
Joonas Kalliola

KH

Fredric Weigel
Charlie Sarault
Henri Nikkanen
Teemu Henritius
Julius Vähätalo

OLH

Vadim Pereskokov
Miika Roine
Jesper Piitulainen
Valtteri Hotakainen
Heikki Huttunen

P

Mikko Kokkonen
Jakub Galvas
Samuli Piipponen
Aleksandr Jakovenko
Ville Hyvärinen
Jimi Jalonen
Axel Rindell
Samuel Kemppainen
Aku Alho

MV

Sami Rajaniemi
Juhana Aho

Valmentaja

Pekka Kangasalusta

Hyökkäyksen kärjessä ulkomaalaista väriä

Jukureiden hyökkäyksestä lähtijälistan isoimmat nimet olivat kokeneet keskushyökkääjät Turo Asplund ja Markku Flinck, joiden mukana miehistöstä lähti runsaasti kokemusta ja johtajuutta.

Asplundin ykkössentterin paikalle jättämää aukkoa täyttämään mikkeliläisryhmään hankittiin ruotsalainen Fredric Weigel. Allsvenskanissa vahvan kauden pelannut hyökkääjä on harjoituskaudella väläytellyt jo syöttötaitojaan Mika Partasen rinnalla.

Toinen Jukurien kesän hyökkäyksen ulkomaalaishankinnoista, kanadalainen Charlie Sarault on harjoituskaudella pelannut enemmän laitahyökkääjänä, mutta pystyy myös pelaamaan keskellä. Nähtäväksi jää millä paikalla kanadalaishyökkääjä tosipelien alkaessa pelaa.

Laitahyökkääjäosasto Jukureilla säilyi hyvin viime kauden kaltaisena. Partasen lisäksi isoa roolia on tarjolla venäläistaituri Vadim Pereskokoville, kapteeni Miika Roineelle sekä Tapparasta lainalle tulleelle Kristian Tanukselle, joka on harjoitusotteluissa esiintynyt edukseen.

Yksi hyökkäyksen jokerikorteista on hyökkääjälupaus Henri Nikkanen. Viime kausi meni piloille loukkaantumisen vuoksi, mutta nuori hyökkääjän esitti pelaamissaan otteluissa lupaavia otteita. Nyt lahjakas keskushyökkääjä hamuaa varmasti peliaikaa ja tuo siten kilpailua kärkiketjuihinkin.

Hyökkäyskalusto Jukureilla on aivan riittävä. Kärkiketjujen takaakin ryhmästä löytyy vielä muun muassa harjoituskaudella vahvassa iskussa ollut Ville Leskinen, kokenut Jesper Piitulainen sekä viime kaudella 11 osumaa iskenyt Julius Vähätalo, joten taustatultakin on jonkin verran tarjolla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle