Alle 20-vuotiaiden Helsingin-turnauksen avauspäivänä nähtiin kaksi tiukkaa ottelua

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi joutui taipumaan Venäjälle kovasta yrityksestä huolimatta.
Kuva © Emil Hansson
Turnauksen ensimmäisenä päivänä peleinä olivat Suomi-Venäjä ja Tšekki-Ruotsi. Kummassakin ottelussa päädyttiin maalin voittomarginaaliin.

Suomi-Venäjä 1−2

Suomi ja Venäjä kohtasivat turnaukselle poikkeuksellisesti Hartwall Areenassa osana Jääkiekkoliiton Suomi-kiekkopäivää. Paikanpäällä ollut reilut 4000-päinen yleisö sai todistaa vaihtelevantasoista kiekkoilua, joka sisälsi monenlaista draamankaarta.

Avauserässä kumpikin pääsi kokeilemaan kertaalleen ylivoimalla onnistumatta kuitenkaan ylivoimamaalin teossa. Venäjä sen sijaan rankaisi Pikku Leijonien sähellyksen omassa päässä pelatessaan alivoimalla, kun Grigori Denisenko iski avausosuman.

Toiseen erään Suomi sai paremmin tuulta purjeisiin ja otettakin itselleen. Kiekko saatiin kertaalleen maaliinkin, mutta se maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen korkean mailan vuoksi. Suomi tuhlasi myös kaksi ylivoimaa.

Päätöserän alussa kumpikin tuhlasi jälleen yhdet ylivoimat. Lopulta Venäjä karkasi jo kahden maalin päähän, kun Nikita Rožkov rokotti isäntiä. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua Mikko Kokkonen teki Suomen kavennuksen, mutta edes maalivahdin poisotto ja erän lopun ylivoima eivät auttaneet enää ja Venäjä nappasi avausvoiton.

Tšekki-Ruotsi 1−2

Ruotsi aloitti Helsingin Jäähallissa pelatun ottelun todella vahvasti ja hallitsi avauserää mielin määrin vieden laukaukset maalia kohti 13-1. Maalinteossa se ei kuitenkaan onnistunut edes kahdella ylivoimalla.

Toisen erän alussa nähtiin neljä minuuttia erikoistilannepelaamista, kun ensin Tšekki pääsi kokeilemaan ylivoimalla ja sitten pelattiin tasavajaalla nahistelun jälkeen. Ottelun avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa aina erän 14. minuutille saakka, kunnes Ruotsin Nikola Pasic osui. Lisämaaleja ei erä enää tuottanut, vaikka kummatkin pääsivät kertaalleen ylivoimallekin.

Päätöserä ei ehtinyt vanhentua kuin 39 sekuntia kunnes Ruotsin Pasic osui toistamiseen, tällä kertaa ylivoimalla. Tšekkikin pääsi peliin paremmin mukaan, mutta hukkasi yhden ylivoiman ja rangaistuslaukauksenkin. Lopulta reilut viisi minuuttia ennen loppua Karel Plasek avasi keskieurooppalaisten maalihanat. Tšekit ottivat maalivahdinkin vielä pois kahteen otteeseen, mutta Ruotsin johto piti loppuun saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle