Ajatusleikki maajoukkueesta: Miltä näyttäisi Leijonien paras mahdollinen kokoonpano? – "Rasmus Ristolainen ei pärjää NHL:ssä kärkiminuuteilla ja sama pätee kansainvälisellä huipputasolla"

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Sebastian Aho olisi Leijonien parhaan mahdollisen joukkueen avainpelaajia.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Oletko miettinyt, että miltä Leijonat näyttäisi parhaassa mahdollisessa kokoonpanossaan? Jatkoaika esittelee kaksi erilaista versiota tästä ajatuksesta.

Odottavan aika on pitkä, ja niin on todennäköisesti pitkä aika myös seuraavaan parhaiden pelaajien kansainväliseen kiekkoturnaukseen. Tällä hetkellä tuon turnauksen ajankohtaa voi vain arvuutella, sillä NHL ei ole lämmennyt olympiaosallistumiselle ja sarjan oma turnauskonsepti World Cup of Hockey on jäissä.

Jatkoajan toimittajat Juha Oinonen ja Riku Isokoski kuitenkin suunnittelivat omat leijonajoukkueensa tähän kuvitteelliseen huipputurnaukseen tämän hetkisen tilanteen perusteella.

Isokosken joukkue

VLH KH OLH
Patrik Laine Aleksander Barkov Joel Armia
Teuvo Teräväinen Sebastian Aho Mikko Rantanen
Joonas Donskoi Roope Hintz Mikael Granlund
Artturi Lehkonen Erik Haula Kasperi Kapanen
Sakari Manninen Juho Lammikko
VP OP
Miro Heiskanen Rasmus Ristolainen
Esa Lindell Sami Vatanen
Mikko Lehtonen Henri Jokiharju
Olli Määttä Markus Nutivaara
  MV
Tuukka Rask
Juuse Saros
Antti Raanta

Kommentit valinnoista: Maalivahtiosastolla suurimman huomion saa Pekka Rinteen puuttuminen, mutta pelaavaan kokoonpanoon Suomella olisi heittää häntä kaksi parempaa torjujaa, eikä konkaria tarvitse raahata kolmosvahdiksikaan.

Puolustuksessa tässä joukkueessa olisivat aika selvästikin tämän hetken kahdeksan parasta suomalaispakkia. Lähimpänä joukkuetta olisivat olleet Jani HakanpääPetteri Lindbohm ja Juuso Riikola. Kaukalon koko vaikuttaisi pakkipareihin siten, että NHL-kaukalossa Olli Määttä ja Mikko Lehtonen vaihtaisivat paikkoja. Parien asettelussa pelaajien kätisyyksiin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Hyökkäykseenkin palikat löytyivät varsin vaivattomasti. Mikko KoivustaValtteri Filppulasta ja Leo Komarovista aika ajoi jo auttamatta ohi, eivätkä Kaapo Kakko ja Jesperi Kotkaniemi ole vielä kypsiä tähän joukkueeseen.

Ketjujen rakentamisessa on vältetty liiallista yksipuolisuutta, ja sen takia esimerkiksi Joel Armia on ykkösketjussa Mikko Rantasen sijaan. Niin, ja Marko Anttilan näytöt eivät yleisön suosiosta huolimatta riitä tähän joukkueeseen.

Miro Heiskanen olisi Suomen puolustuksen johtohahmo.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net

Oinosen joukkue

VLH KH OLH
Patrik Laine Sebastian Aho Teuvo Teräväinen
Mikael Granlund Aleksander Barkov Mikko Rantanen
Roope Hintz Mikko Koivu Kaapo Kakko
Kasperi Kapanen Jesperi Kotkaniemi Joel Armia
Erik Haula Joonas Donskoi
VP OP
Esa Lindell Miro Heiskanen
Markus Nutivaara Rasmus Ristolainen
Olli Määttä Sami Vatanen
Mikko Lehtonen Jani Hakanpää
                                                                          MV
                                                                  Tuukka Rask
                                                                  Antti Raanta
                                                               Joonas Korpisalo

Kommentit valinnoista: Ideaalitilanteessa sijoittaisin Sebastian Ahon laidalle, mutta keskikaista jää ilman Hurricanes-tähteä liian kapeaksi. Patrik Laine ja Aho pelasivat tehokkaasti yhdessä kultajuhliin päättyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016, ja Teuvo Teräväinen on muodostanut Hurricanesissa Ahon kanssa loistavan tutkaparin. Tyytykäämme siis tähän.

Koivu on kieltämättä taantunut dramaattisesti huippuvuosistaan, mutta hän on kokemuksensa ansiosta edelleen käyttökelpoinen johtaja ja mentori myös kaukalossa. Kakko ja Kotkaniemi puolestaan ovat suomalaisen kiekkoilun kultaista tulevaisuutta ja kuuluvat ilman muuta ihannekokoonpanoon.

Puolustuksessa seurakaverit Esa Lindell ja Miro Heiskanen ansaitsevat paikan ykkösparissa. Rasmus Ristolainen ei pärjää NHL:ssä kärkiminuuteilla ja sama pätee kansainvälisellä huipputasolla. Aliarvostettu peruspuolustaja Markus Nutivaara saa tasapainottaa Ristolaisen hyökkäysinnokkuutta. Vastaavan roolituksen vuoksi nosta Hakanpään Henri Jokiharjun edelle.

Maalinsuulla Tuukka Rask on kiistaton ykkönen ja Antti Raanta suoritustasoltaan yhtä selvä kakkonen − näin ajatusleikissä voidaan unohtaa toistuvat loukkaantumiset. Joonas Korpisalo puolestaan on suoriutunut kasvaneesta vastuustaan Juuse Sarosta paremmin ja ansaitsee siksi kolmannen paikan.

» Lähetä palautetta toimitukselle