Ailahteleva Jokerit 2020-2021 pelaaja pelaajalta: Keskikaista jäi liian autioksi

KHL / Artikkeli
Lauri Marjamäen luotsaaman helsinkiläisryhmän kausi päätyi lyhyeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit pelasi karuun pudotuspeliptettymykseen päättyneen kauden koronaviruspandemian pyörteissä. Jatkoajan KHL-toimitus arvioi helsinkiläisseuran pelaajiston mies mieheltä.

Koronaviruspandemian pyörteissä pelattu KHL-kausi päättyi vaihtelevan kauden pelanneen Jokerien osalta karvaaseen pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Helsinkiläisseura hävisi suoraan neljässä ottelussa Lokomotiv Jaroslavlille. Pelaajiston otteissa näkyi kauden aikana ailahtelevaisuutta, mutta myöskin valonpilkahduksia muutaman pelaajan toimesta. 

Jatkoajan toimittaja Nico Oksanen ja KHL-toimituspäälikkö Matias Lahtinen arvioivat kouluarvosanoin 4-10 Jokereiden kokoonpanon pelaaja pelaajalta.

Maalivahdit

#98
Jānis Kalniņš

Lahtinen 7: Latvialaisvahdin harteille kasattiin isot odotukset, jotka eivät täyttyneet loukkaantumishuolien vuoksi.

Oksanen 7: Kalnins pystyi olemaan terveenä hyvä kakkosmaalivahti Lindbäckille, mutta taso on ollut laskusuunnassa.

#39
Anders Lindbäck

Lahtinen 9: Joukkueen ykkösvahti varmoilla otteilla. Hänenkin kauttaaan synkisti loukkaantuminen, mutta pelaamissaan otteluissa esiintyi totutulla varmuudella.

Oksanen 9: Lindbäckin alkukausi oli vaikea, mutta pitkin kautta kävi ilmi, että isokokoinen ruotsalainen on Jokereissa ykkösmaalivahti ja pelaaja, joka tarjoaa mahdollisuuden menestymiseen.

#35
Samuel Jukuri

Lahtinen 8: Tästä nuoresta vahdista kuulemme vielä. Esiintyi tuurauksissaan varsin hyvin ja sai jalkaansa oven väliin seuran maalivahtihierarkiassa.

Oksanen 8: Jukuri pelasi ennakkoluuluttomasti seitsemän peliä, jotka aloitti Jokereiden maalilla. Vahvaa suorittamista, mutta tulevaisuudessa paikka löytynee Liigasta.

Puolustajat

#3
Niklas Friman

Lahtinen 7: Keväällä 2019 HPK:n kanssa Liigan mestaruuden voittanut puolustaja pelasi vaihtelevan kauden. Joissakin otteluissa hän esiintyi hyvin, mutta joukkoon mahtui myös heikkoja matseja.

Oksanen 8: Friman lähti ensi kertaa urallaan ulkomaalaiseen sarjaan. Alussa meni aikaa tottua kyytiin, mutta jahka pääsi sinuiksi sarjan kanssa, hän meni hyvänä rotaatiopuolustajana kolmosparissa.

#4
Tommi Kivistö

Lahtinen 8: Voi vain todeta, että Kivistö pelasi vahvan kauden. Hänen kokemus toi turvaa joukkueen arkeen. 

Oksanen 8: Kivistö on Jokereissa näkymätön perusluuta, jonka vahvuus on ennen kaikkea puolustuspelissä. Toimii kaudesta toiseen.

#18
Sami Lepistö

Lahtinen 9: Jokerit-legendan saapuessa seuran koppiin kesken kauden puolustusmiehistö alkoi pelata paremmin.

Oksanen 8: Lepistö tuli kesken kauden mukaan ja parhaimmillaan oli erinomainen, mutta liike on alkanut kokeneella pelaajalla laantua.

#36
Jakub Krejčík

Lahtinen 6: Vahvasti Liigassa pelannut tšekkipuolustaja ei pärjännyt KHL:n vauhdin mukana ensimmäisellä kaudellaan.

Oksanen 7: Alkukausi oli vaikea, mutta liike rajoittaa tekemistä KHL-kaukalossa. Kiekollisena parhaimmillaan erittäin hyvä, mutta virheitä tuli liikaa. Ensi kausi varmasti antaa paremman kuvan tšekistä, kun pääsee kesällä vahvistamaan heikkoja ominaisuuksiaan.

#50
Viktor Lööv

Lahtinen 9: Ruotsalaispuolustaja vakuutti tälläkin kaudella. Joukkoon mahtui myös heikkoja otteita. 

Oksanen 7: Lööv pelaa paljon ja on parhaimmillaan erittäin hyvä, mutta tekee liian paljon pelille epäedullisia ratkaisuja ja tuottaa ongelmia viisikkopelin rakenteeseen. Mikäli matka jatkuu toisaalle, ei kannata yllättyä.

#51
Alex Grant

Lahtinen 8: Kanukki pelasi jälleen hyvän kauden, mutta tehot jäivät piippuun. Ylivoimapelote siniviivalla tarkan laukauksensa ansiosta. 

Oksanen 8: Grant pelaa vuosi toisensa perään vahvaa peliä, mutta vammat alkavat painamaan liikaa. Hyvä liikuttamaan kiekkoa ja laukauksensa turvin ase ylivoimassa, jos häntä osataan käyttää oikein,

#64
Jonathan Pudas

Lahtinen 6: Näkymätön puolustaja, joka ei erottunut massasta otteillaan. Hänellä oli harteillaan isot odotukset kauteen lähtiessä, mutta odotukset vaihtuivat isoon pettymykseen. 

Oksanen 7: Isoilla odotuksilla SHL:stä Jokereihin. Odotettiin kiekollista kulmakiveä puolustukseen, mutta Pudas ei pystynyt toteuttamaan rooliaan. Ensi kaudeksi varmasti pääsee paremmin KHL:n kyytiin mukaan ja nostanee tasoaan.

#90
David Sklenička

Lahtinen 8: Jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi. Pelasi vahvasti auttaen puolustuslinjaa.

Oksanen 10: Jokereiden paras puolustaja. Todella monipuolinen ja laadukas pelaaja vasta tulossa parhaaseen ikään.

Hyökkääjät

#6
Jesse Joensuu

Lahtinen 8: Rouhijakentän vahva lenkki, joka meni huolettomasti maalinedustalle ottamaan iskuja vastaan.

Oksanen 7: Joensuu on parhaimmillaan äärettömän hyvä laitahyökkääjä, mutta tulevaisuudessa porilaisen paikka on kahdessa alakentässä.

#10
Jordan Schroeder

Lahtinen 6: Amerikkalaishyökkääjästä odotettiin ykkössentteriä, mutta lopulta tulikin kolmossentteri. Iso pettymys.

Oksanen 7: Schroeder pelasi ajoittain todella hyvin ja pystyi luomaan maalintekopaikkoja laitureilleen, mutta paras jäi piippuun.

#12
Marko Anttila

Lahtinen 8: "Lempäälän jätti" otti kapteenin elkein joukkueen tarvittaessa reppuselkään.

Oksanen 6: Anttilalla alkoi piiputtamaan kevään tullen aika pahasti. Mikäli jalka ei liiku, hän on käyttökelvoton pelaaja KHL:ssä. Ensi kaudella rotaatiossa.

#13
Julius Junttila

Lahtinen 6: Junttila oli avauskaudellaan vaisu, mutta uskon, että hän kehittyy tulevalla kaudella.

Oksanen 7: Alkukausi oli vaikea, mutta loppukautta kohden paransi ja oli parhaimmillaan hyvä kolmoskentän laitahyökkääjä sekä tärkeä palanen alivoimassa.

#19
Veli-Matti Savinainen

Lahtinen 8: Savinainen pelasi vahvan kauden. Koronavirus vaikutti hyökkääjän otteisiin vääjäämättä, mutta nelosketjussa hänen otteet olivat kullanarvoisia. 

Oksanen 6: Kokenut hyökkääjä alkoi piiputtamaan Anttilan tavoin. Ei ollut enää niin monikäyttöinen pelaaja kuin aikaisemmin. Koronalla varmasti syynsä, mutta en näe jatkoa enää Savinaisella Jokereissa.

#21
Brian O'Neill

Lahtinen 10: Yksi sana: taikuri. Amerikkalaishyökkääjä oli joukkueen tukipilari läpi poikkeuksellisen kauden. 

Oksanen 10: Oli Jokereiden paras hyökkääjä ennen loukkaantumistaan ja oli loukkaantumisen jälkeen Jokereiden kannalta edelleen ikävä kyllä paras hyökkääjä. Kolmen vuoden jatkosopimus oli todella tärkeä organisaation kannalta.

#25
Henrik Haapala

Lahtinen 8: Toi taituruutta muutenkin vahvaan hyökkäyskalustoon. Otteet kuitenkin kaipaavat tasaisempaa suorittamista. 

Oksanen 8: Parhaimmillaan todella hyvä, mutta tasaisuutta kaipaa. Parempi versio takavuosien Pekka Jormakasta Jokereissa. 

#33
Markus Hännikäinen

Lahtinen 6: Jokerikasvatti ei vakuuttanut minua kauden otteillaan. Saattoi johtua jännityksestä, sillä hän pelasi uransa ensimmäisen KHL-kauden. 

Oksanen 8: Hännikäinen pelasi pudotuspelejä ja runkosarjaakin todella kovalla ilmeellä. Ihme, että kova yritys ei tarttunut joukkuekavereihin.

#37
John Norman

Lahtinen 8: Ruotsalaishyökkääjä pelasi taatulla laadulla. Hän voitti varmalla otteella aloituksia ja oli helsinkiläisseuran parhaimpia ellei paras sentteri. 

Oksanen 9: Loukkaantumisesta huolimatta Norman oli varmasti Jokereiden paras sentteri tällä kaudella odotuksiin nähden.

#41
Antti Pihlström

Lahtinen 8: Joensuun tavoin meni huoletta vastustajan iskuja vastaanottamaan hyökkäysalueella. 

Oksanen 7: Kuten monien muidenkin kokeneiden hyökkääjien kohdalla alkaa Pihlströmin pelit olla pelattu Euroopan huipulla. Hoitaa pelipaikkansa, mutta ei tuo mitään erityisosaamista enää Jokereihin. 

#48
Henri Ikonen

Lahtinen 6: Ikonen ei tuonut joukkueen hyökkäykseen kaivattua apua. Täyttä kautta hän ei enää kykene pelaamaan. 

Oksanen 7: Pitkäaikainen jokerihyökkääjä on puhdas rotaation palanen. Pystyy parhaimmillaan täyttämään saappaat pelaavassa kokoonpanossa, mutta oikea rooli on pelata neloskentässä 30-40 peliä kaudessa.

#71
Nicklas Jensen

Lahtinen 9: Tanskalaishyökkääjä nautti vastuusta ja kiitoksena pelasi varman sekä vahvan kauden.

Oksanen 8: Jensenillä olisi kaikki avaimet olla yksi KHL:n parhaista maalintekijöistä, mutta tasaisuus ei yksinkertaisesti riitä. Tärkeä jatkosopimus kuitenkin ja iso osa Jokereiden hyökkäystä kahdella tulevallakin kaudella.

#72
Aleksi Halme

Lahtinen 6: Halme pelasi yhdeksän peliä, mutta jalka ei riittänyt vielä nuorella hyökkääjällä KHL-vauhtiin. 

Oksanen 6: Loukkaantuminen syksyllä pilasi kauden eikä päässyt missään vaiheessa peliin kiinni. Kauppa Liigaan olisi pelaajan kannalta paras ratkaisu, sillä sopimus on ensi kaudeksi vielä voimassa Jokereihin.

#80
Saku Mäenalainen

Lahtinen 7: Mäenalainen sai edelliskautta enemmän vastuuta, mutta tehoja ei kuitenkaan syntynyt.

Oksanen 7: Vahvaa kahden suunnan peliä. Alkukausi oli vaikea, mutta pudotuspeleissä nosti tasoaan.

#81
Iiro Pakarinen

Lahtinen 7: Pakarinen pelasi tehojen puolesta näkymättömän, mutta pelillisesti vahvan kauden.

Oksanen 8: Ranne hajosi ennen joulua ja se vaikutti isosti Pakarisen kauteen. Oli parhaimmillaan todella tärkeä palanen Jokereiden hyökkäystä. Parasta ei varmastikaan nähty.

#93
Peter Regin

Lahtinen 9: Reginin saapuessa joukkueen mukaan Jensenin otteet paranivat. Regin oli ulkomaalaishyökkääjistön parhaimmistoa läpi kauden.

Oksanen 7: Vanha kapteeni palasi joukkueen riveihin ja täytti omat saappaansa. Ei enää ykkössentteri, eikä edes kakkossentteri, mutta pystyisi varmasti KHL:ssä pelaamaan vielä puolustavassa roolissa. Haluaako kokenut hyökkääjä sitä, on täysin toinen kysymys. Koronan rasitukset paistoivat kilometrien päähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle