Abramovin hankinta oli Jukureille imagollisesti tehopisteitäkin arvokkaampi

LIIGA / Artikkeli
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Jukurien uusin hankinta Vitali Abramov oli erinomainen haku monestakin kulmasta tarkasteltuna. Urheilullisen puolen vahvistamisen lisäksi se kiillottaa myös organisaation kuvaa ulospäin.

Jukurit tiedotti keskiviikkoiltana tehneensä sopimuksen NHL-seura Ottawa Senatorsin hyökkääjä Vitali Abramovin kanssa. Kyseinen sopimus oli nappisuoritus mikkeliläisseuralta kaikilta kanteilta katsottuna. Sopimus kattaa tulevan kauden, mutta Ottawalla on oikeus ottaa Abramov takaisin miehistöönsä niin halutessaan kesken kontrahdin.

Viime kaudella 41 tehopistettä AHL:ssä viimeistellyt venäläispeluri on lähtökohdiltaan sen tason pelaaja, josta Liigan pienimpiin seuroihin lukeutuvassa mikkeliläisjoukkueessa on pystytty aiemmin vain haaveilemaan. Seuran urheilutoimenjohtaja Jukka Holtarin kuvailujen mukaan luistin liikkuu vauhdilla, kädet käyvät ja tilastoista pystyy lukemaan, että tulostakin syntyy. Hän tuo joukkueeseen juuri niitä ominaisuuksia, joita on kaivattu.

Tehopisteitä ja kaukalossa nähtäviä suorituksia isompi merkitys Jukureille Abramovin hankinnassa on kuitenkin imagollinen. Sarjan häntäpäässä liigataipaleensa tähän saakka pääosin majaillut seura on leimautunut suuren yleisön silmissä keskinkertaisuuksien ja ylijäämätavaran kierrätyspisteeksi, joka on vain mukana osallistumassa. Abramovin kanssa tehty sopimus on yksi osoitus, että nyt joukkueella on halu olla jotain muutakin.

Jukurijohto olisi voinut pelata varman päälle ja hankkia jo pidemmän aikaa liigakaukaloita kiertäneen, muualla toisen tai kolmannen ketjun roolissa pelanneen hyökkääjän kärkiosastoonsa ja voinut olla varma, että mies pysyy koko kauden joukkueessa.

Nyt tuli pienellä riskillä Suomen kaukaloihin jopa poikkeuksellisen kova pelimies ja samalla näytettiin maksavan yleisön suuntaan, että hei mekin yritetään tosissaan. Voi olla, että ilo Abramovista jää lyhytaikaiseksi, mutta hankinta itsessään oli jo hyvää PR:ää seuralle ja saattaapa se tuoda pistepussiin useampia tärkeitä sarjapisteitäkin syksyn otteluissa.

Muutoinkin Holtarin harrastama pelaajapolitiikka on ollut sen suuntaista, mitä sen olisi pitänyt olla liigataipaleen alusta alkaen: joukkue on koottu sekä tätä päivää että huomista silmällä pitäen.

Holtarin puikkoihin tulon jälkeen joukkueeseen on hankittu runsaasti potentiaalisia pelaajia, jotka ovat vasta matkalla kohti uransa huippua, kuten Axel Rindell, Aleksandr Jakovenko, Otto Mäkinen tai Simon Stransky. Listaa voisi jatkaa useammilla muillakin nimillä. Nyt nuorten pelaajien rinnalle on saatu myös iso määrä johtajuutta Anssi Löfmanin ja Joachim Rohdinin muodossa, mikä viime kaudella jäi ehkä hieman puuttumaan.

Tämä hankintalinja toivottavasti pysyy myös tulevaisuudessa, eikä paluuta vanhaan, keskinkertaisuuteen, enää ole. Vain sillä tavoin Jukurit pystyy pikkuhiljaa pääsemään eroon vanhoista leimoistaan yleisön silmissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle