40 000 euroa odottaa suomalaisia Salzburgissa

LIIGA / Artikkeli
Helsingin Jokerit, Oulun Kärpät ja Turun Palloseura selviytyivät European Trophyn lopputurnaukseen, joka pelataan viikonloppuna Salzburgissa. Voittaja palkitaan 40 000 eurolla.

Mukana on turnauksen kahdeksan parasta joukkuetta. Capital-divisioonasta Itävaltaan pääsi Helsingin Jokerit, Central-divisioonasta Oulun Kärpät ja Turun Palloseura.

Pudotuspelikaavalla pelattava lopputurnaus alkaa perjantaina puolivälierillä. Jokerit kohtaa sveitsiläisen SC Bernin, Kärpät ruotsalaisen Färjestads BK:n ja TPS saksalaisen Eisbären Berlinin.

European Trophyn voittaja palkitaan 40 000 eurolla.

Hallitsevan Suomen mestarin TPS:n taistelua rahapotista hankaloittaa kiusallinen loukkaantumistilanne. Sivussa ovat muun muassa veteraanipuolustaja Aki Berg, avainhyökkääjä Michal Birner ja European Trophyn tehokkain puolustaja Markus Nordlund. Turkulaisilta lähtee Itävaltaan vain kuusi puolustajaa, joista kaksi on täydessä pelikunnossa.

– Onneksi [hyökkääjä] Tuomas Suominen tulee takaisin, hän on saanut lääkäriltä peliluvan. [Tomas] Plihal ja [Jarkko] Hattunen tulevat mukaan, mutta he eivät ainakaan kolmea peliä pysty pelaamaan. Yritetään saada perjantain peliin heidät mukaan, TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori sanoi tiistaina.

Keskiviikkona TPS kuitenkin tiedotti, ettei polvivaivainen Plihal pysty osallistumaan lopputurnaukseen.

HIFK karsiutui viime hetkellä

TPS ja Kärpät olivat omassa alkulohkossaan vakuuttavia, sillä ne hävisivät kahdeksasta ottelusta vain kaksi. Kärppien tšekkihyökkääjä Kamil Kreps on koko liigan pistepörssin ykkönen: kahdeksassa ottelussa hän on nakuttanut yksitoista (5+6) tehopistettä.

Jokerit varmisti paikkansa Itävallassa, kun se kukisti Djurgårdenin Tukholmassa viime lauantaina. Voittomaalin laukoi jatkoajalla nuori Teemu Pulkkinen.

– Haemme vain ja ainoastaan voittoa, sanoi Jokerien luotsi Hannu Jortikka torstaina seuran verkkosivuilla ja viittasi perjantain Bern-otteluun.

European Trophyyn osallistuneista viidestä suomalaisseurasta kaksi (HIFK ja Tappara) karsiutui Salzburgin loppuvaiheesta.

HIFK:n menolippu Salzburgiin repeytyi, kun se hävisi viimeisessä lohko-ottelussaan Färjestads BK:lle maalein 6–4.

Tapparan harjoituskausi on ollut tunnetusti mollivoittoinen. Päävalmentaja Petri Mattila luopui tehtävästään European Trophyn tappioiden myötä. Tapparan lopputulos oli yksi voitto kahdeksasta ottelusta ja maaliero -14.

Lopputurnaus televisioidaan suorana lähetyksenä 14 maahan. Suomessa televisioinnista vastaa MTV3:n maksukanava.

European Trophyn lopputurnaus



Puolivälierät

perjantai 3. syyskuuta

Salzburg, Itävalta

Färjestads BK (Ruotsi) - Kärpät klo 18.30 (Suomen aikaa)

EC Red Bull Salzburg (Itävalta) - HV71 (Ruotsi) klo 21.45

Zell am See, Itävalta

Eisbären Berlin (Saksa) - TPS klo 21.45

SC Bern (Sveitsi) - Jokerit klo 18.30

Välierät ja sijoitusottelut pelataan lauantaina, loppuottelut sunnuntaina.

Jatkoaika seuraa lopputurnauksen tuloksia reaaliaikaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle