1B MM: Päivä alkoi yllätyksellä - Romania kaatoi Japanin, Puola murskasi Ukrainan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Japani joutui nielemään katkeraa kalkkia.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
1B divisioonan MM-turnauksen toinen päivä alkoi Romanian yllätysvoitolla Japanista.

Japani kyykkäsi Romanian edessä.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Japani-Romania 2−3

Japanin ja Romanian välinen avauserä ei ollut jääkiekon ylistyslaulua. Kummankin peli oli melko pahaa hakemista. Romanian pelinrakentelu oli kokenut pahan inflaation viime pelistä ja japanilaisten keskittyminen meni pikkusian pelaamiseen. Erän loppupuolelle Japani ryhdistyi kuitenkin Yushi Nakayashikin ja Kohei Saton maaleilla ja meni tauolle johdossa.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Erän puolivälin tienoilla alkoi tapahtua toden teolla. Ensin Japanilta hylättiin maali yhdeksännellä minuutilla ja vain reilua kahta minuuttia myöhemmin Romania pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta. Daniel Trancan yritys oli kuitenkin lähinnä surkuhupaisa.

Romania ei kuitenkaan lannistunut, vaan iski kaksi maalia peräjälkeen reilut kolme minuuttia myöhemmin Tamas Reszeghin ja Gergo Biron onnistuessa maalinteossa. Loppuerä oli yhtälailla Romanialta vahvempaa suorittamista ja päätöserään mentiin todella mielenkiintoisissa tunnelmissa.

Päätöserässä Romanian ote heltyi ensi alkuun ja pelin taso laski. Erän keskiosan molemmin puolin Japani pääsi kahteen kertaan ylivoimalle, mutta hukkasi ne kummatkin.

Peli näytti pitkään menevän jatkoajalle, mutta reilut kolme minuuttia ennen loppua Romania kajautti voittomaalin halvalla tavalla, kun Alpar Sallon lämäri upposi helposti viivasta Japanin maalivahdin Michikazu Hatan taakse. Japanin loppukiri ei riittänyt tasoitukseen ja Romania jatkaa puhtaalla pelillä turnauksen kärjessä.

Damian Kapic johti Puolaa viidellä maalillaan Ukrainan-nöyryytyksessä.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Puola-Ukraina 7−3

Puolan ja Ukrainan ottelusta odotettiin ennalta yhtä turnauksen fyysisimmistä kohtaamisista. Avauserä alkoi kuitenkin tunnustelevasti. Loppua kohden vilskettä alkoi olla enemmän ja viimeiseen neljään minuuttiin nähtiin maalien ilotulitus, kun Puolan Damian Kapica huudatti yleisöä kahdesti ja Ukrainan Vsevolod Tolstushko kerran.

Toisessa erässä kummaltakin joukkueelta hukkuivat suurin osa jääkiekkoilullisista hienouksista sekä puolustuspelaamisen nyansseista. Maaleja mätettiin runsain määrin ja Ukraina oli helisemässä Puolan vyöryn alla. Ensin vuorossa olivat Puolan Adam Domogala ja Kapica, kunnes Ukrainan Vitali Lyalka kavensi 4−2:een.

Tästä ei kulunut kuitenkaan kuin minuutti ja kuusi sekuntia, kun Puola takoi kiekon kahdesti verkkoon Kapican ja Filip Komorskin onnistuessa maalinteossa. Ukraina yritti kasata rivejään aikalisän ja maalivahdin vaihdon avulla, mutta tuloksellisesti niistä ei ainakaan ollut apua toisessa erässä.

Päätöserä muodostui totaaliseksi lässähdykseksi. Puola ei enää tyytynyt kuin pelaamaan erän pois ja Ukrainan turhautuminen esti uroteot. Kapica ja Sergi Babynets kaunistelivat vielä lukemia Puolalle ja Ukrainalle, mutta lopputulos 7−3 oli hyvin totuudenmukainen.

Viro pääsi huudattamaan kotiyleisöään.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Viro-Hollanti 4−1

Viro aloitti Hollanti-ottelun terävästi, kun se alkupainostuksensa päätteeksi pääsi aloittamaan maalinteon avauserän viidennellä minuutilla Aleksei Sibirtsevin maalilla. Pian seurannut ylivoima oli kuitenkin vaatimaton ja erä jatkui senkaltaisena myös hyvän matkaa. Viro pysyi kuskin paikalla kuitenkin hienoisesti.

Kaiken kukkuraksi Hollannin vaihtoaition ovi hajosi pelin tiimellyksessä ja sitä korjailtiin useampaan kohtaan avauserässä.

Hollanti viritteli toisen erän alkuun yllätyksen, kun se nousi tasoihin Joey Oosterveldin kiepautuksella. Viro ei 39 sekuntia kauempaa asiaa taivastellut, vaan Christopher Usov pommitti isäntämaan takaisin johtoon. Viro jatkoi hallintaansa ja iski kolmannen maalinsa erän puolivälissä Jaanus Sorokinin yllättäessä Hollannin maalivahdin Martjin Oosterwjikin halvalla tavalla.

Hollanti sortui erän lopulla jäähyilyyn, mutta virolaisten osumatarkkuus ei ollut enää kohdillaan. Sama teema jatkui myös pitkälti päätöserässä. Viro tyytyi huolehtimaan johdostaan, eikä Hollannin rimpuilu riittänyt. Robert Rooba kaunisteli vielä loppulukemia 4−1:een ja siten Viro nappasi avausvoittonsa kotiturnauksessaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle