1B MM: Päivä alkoi Ukrainan murskavoitolla - Viro kyykkäsi Japanille, Romania jatkoi yllätyksiään

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ukrainalaistuuletuksia nähtiin kahdeksaan kertaan.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Keskiviikon avauspelissä Ukraina murskasi Hollannin suurinumeroisesti.

Ukraina kellisti Hollannin.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Hollanti-Ukraina 1-8

Hollanti ja Ukraina olivat aloittaneet kumpikin turnauksensa todella vaisusti ja edessä oli kummallekin todellinen kuoleman ottelu. Peli alkoi todella vaisusti, mutta Ukraina alkoi saada otetta pikkuhiljaa ja myös maalipaikkoja. Ensimmäistä ylivoimaansa se ei vielä hyödyntänyt, mutta 27 sekuntia ennen loppua Andri Mikhnov avasi maalitilin.

Hollanti ei sen sijaan saanut juuri tuon taivaallistakaan aikaan, vaan ennusmerkit osoittivat huolestuttavaan suuntaan.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Hollanti pääsikin seitsemännellä minuutilla ylivoimalle ja iski tasoituksen Steven Masonin maalilla. Pelin kuva kääntyi kuitenkin heti erän puolivälissä päälaelleen, kun Hollannin peli alkoi sulaa käsiin ja Ukraina mätti neljä maalia reilussa kolmessa minuutissa.

Maalinteossa onnistuivat Danil Skrypets, Igor Merezhko, Vitali Lyalka ja Vadym Mazur. Peli muuttui myös melko rumaan suuntaan, kun fyysisyys lähti menemään yli ja kaikenlaista kähinää nähtiin puolin ja toisin jatkuvasti. Erätauon alettua Hollannin päävalmentaja Doug Mason myös jäi haastamaan riitaa vaihtopenkin päähän Ukrainan joukkueen kanssa.

Päätöserässä Hollanti ei saanut enää sitäkään vähää aikaiseksi, mitä aiemmissa erissä. Ukraina hallitsi mielin määrin ja iski kolmesta ylivoimastaan kolme maalia. Muuten erä oli silkkaa pelailua.

Japani oli vaisun pelin vahvempi osapuoli.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Japani-Viro 5-2

Peliin saatiin todellinen salama-alku, kun Japani meni johtoon jo 44 sekunnin pelin jälkeen Kazuma Iwamoton maalilla. Viro tuli melko nopeasti tasoihin reilua kahta minuuttia myöhemmin, kun Eduard Slessarevski onnistui.

Tästä alkoi kuitenkin kisaisäntien rivakka alamäki, sillä joukkue sortui jäähyihin ja kehnoon puolustus- ja maalivahtipeliin avauserän aikana ja Japani rankaisi paikoistaan armotta. Ryo Hashiba, Yushiroh Hirano ja Kotaro Yamada heiluttivat maaliverkkoa kukin vuorollaan, eikä Viro pystynyt vastaamaan.

Pelin laatu tipahti rajusti toisen erän alusta alkaen. Japanilaisten pelinrakentelu ei toiminut enää optimaalisesti, eikä Vironkaan peli noussut kummoisiin sfääreihin. Maalipaikkoja syntyi harvakseltaan ja pelissä ei ollut tasaista suorittamista juurikaan.

Kolmas erä jatkoi samaa linjaa toisen erän kanssa. Kumpikaan joukkue ei pystynyt hyödyntämään mahdollisuuksiaan ja pitkään näyttikin, että lisämaaleja ei enää nähdä. Reilut viisi minuuttia ennen loppua Japanin Kohei Sato pääsi kohentamaan joukkueensa maalisaldoa.

Reilut kolme minuuttia myöhemmin Japanin maalivahti Michikazu Hata lahjoitti Virolle toisen maalin, kun hän sähläsi Riho Embrichin laukauksen verkkoon. Japanin etumatkan kirimiseen aika ei kuitenkaan enää Virolla riittänyt.

Puola töpeksi voiton romanialaisille.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Puola-Romania 2-3 ja

Illan viimeisessä pelissä olivat vastakkain turnauksen ainoat tappioitta olevat joukkueet. Puolan menestys oli odotettua, mutta Romania on yllättänyt kaikki. Avauserä alkoi vaisusti, mutta kun Romania pääsi kahden miehen ylivoimalle erän yhdeksännellä minuutilla, verkko heilui. Szilard Rokaly pääsi viimeistelemään hienosta poikittaissyötöstä.

Peli jatkui tasaisempana maalin jälkeen ja erän loppua kohden se kääntyi Puola-merkkisemmäksi. Toisen erän alussa Romanian vaikeudet alkoivat, kun se otti kaksi peräkkäistä jäähyä. Puola ei ylivoimiaan kuitenkaan hyödyntänyt. Puolan hallinta kuitenkin edelleen jatkui, mutta Romanian puolustusmuuri kesti erän loppuun saakka.

Kolmas erä eteni vanhojen tuttujen sävelten mukaisesti. Puola vyörytti hyökkäyksiään ja Romania puolusti intohimoisesti. Pitkään tuntui siltä, että Romanian nolla pysyy loppuun saakka, mutta viimein reilut kahdeksan minuuttia ennen loppua Puolan Damian Kapica tykitti jo turnauksen kuudennen maalinsa.

Riemu loppui kuitenkin lyhyeen, kun Puolan maalivahti Przemyslaw Orobny antoi Romanialle vuosisadan lahjamaalin iskettyään kiekon suoraan oman puolustajan polvisuojan kautta omaan verkkoon. Maali merkittiin Anton Butochnoville. Erän loppu oli yhtä villiä puolustustaistelua, joka huipentui lopulta Puolan Krystian Dziubinskin tasoitukseen.

Jatkoaika oli klassista jatkoaikajääkiekkoa. Kolmella kolmea vastaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti kumpaankin päähän ja maalipaikkoja hukattiin vuoronperään. Ratkaisuksi muodostui Puolan Pawel Dronian kaksiminuuttinen koukkaamisesta reilu minuutti ennen loppua. Romania hieroi ylivoimaa aikansa ja lopulta sen tuhkimotarina sai jatkoa Pavlo Borysenkon maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle