1B MM: Hollanti otti viimein avausvoittonsa - Romania rynni kohti nousua Puola kannoillaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Puola ja Romania tappelevat sarjanousijan paikasta.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Hollanti kaatoi torstain avauspelissä Japanin hankaloittaen samalla heidän nousuhaaveitaan. Romania ja Puola voittivat omat ottelunsa ja kilvoittelevat noususta.

Hollanti esiintyi vahvasti Japania vastaan.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Japani-Hollanti 2−3

Hollanti oli saanut vahvistuksia edellisiltana joukkueeseensa Tillburg Trappersin joukkueesta, jonka kausi päättyi vasta toissapäivänä Saksan toisella sarjatasolla. Nyt joukkue pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa koko turnauksessa täydellä kokoonpanolla.

Erä menikin Hollannin hienoisessa hallinnassa ja se onnistui myös maalinteossa ylivoimalla, kun Reno de Hondt maalasi. Japanikin pääsi hallitsemaan peliä, mutta ei saanut tulosta aikaiseksi. Joukkue alkoi myös turhautua loppua kohden, joka näkyi sukelteluna ja mussuttamisena.

Toinen erä oli todella vivahteikas. Japani pelasi todella rumaa peliä ja hollantilaiset kuumenivat todella pahasti. Erässä nähtiin todella rumia taklauksia, jälkipeliä ja jopa tappouhkaus Hollannin vaihtopenkiltä, joka meni täysin ohi tuomaristolta.

Jäähyt värittivät erää myös suuresti. Kumpikaan ei saanut hyödynnettyä ylivoimiaan, mutta Hollanti meni kahden maalin johtoon alivoimalla erän 12. minuutilla Giovanni Vogelaarin maalilla.

Päätöserä oli hyvin yksipuolista pelaamista. Japani painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja Hollanti yritti pitää maalinsa puhtaana. Tunteet kävivät myös edelleen kuumina. Erän puolivälin jälkeen Japani sai viimein kavennettua, kun Hiromichi Teraon kaukoveto painui sisään.

Lopun lähestyessä Japani otti myös maalivahdin pois, mutta Hollannin Danny Stempher löi kiekon tyhjiin nopeasti. Japani kavensi vielä uudestaan Yushi Nakayashin maalilla, mutta se ei riittänyt. Hollanti otti ison voiton putoamistaistelunsa kannalta ja hankaloitti samalla Japanin nousuhaaveita.

Romania nousi todella lähelle unelmaansa.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Ukraina-Romania 1−5

Romania oli aloittanut turnauksensa huikealla kolmen voiton putkella ja lähti ennakkosuosikkina vain yhden pelin voittanutta Ukrainaa vastaan. Romania pääsi heti alussa niskan päälle, kun Balazs Peter onnistui ylivoimalla. Hallinta myös pysyi erän puolivälin tienoille saakka, mutta Ukraina hivuttautui lähemmäs.

Erän loppupuolella Ukraina sössi useamman maalipaikan ja yhden ylivoiman, kun taas Romania rankaisi toistamiseen ylivoimalla, tällä kertaa Gergo Biron maalilla kymmenen sekuntia ennen loppua.

Toisessa erässä pelin laatu sukelsi melko pahasti. Peli pyöri vähän siellä sun täällä, eikä kunnollisista maalipaikoista juuri ollut tietoa. Puolivälissä Ukraina hukkasi yhden ylivoiman, mutta tuli reilut kolme minuuttia myöhemmin maalin päähän Sergi Babynetsin osumalla. Romania vastasi tosin jo reilun kahden minuutin päästä Mircea Constantinin osuttua.

Päätöserään Ukraina sai otettua toisen erän aikana vahvistuneen taisteluilmeensä ja painoikin lujaa päälle. Romania puolusti intensiivisesti ja teki kahdeksannella minuutilla ratkaisevan oloisen neljännen maalin, kun Anton Butochnov osui.

Ukrainalle tarjottiin heti perään vielä ylivoimalla tilaisuus kaventaa, mutta sen laatu oli surkea. Lopun alkua alkoi olla jo ilmassa ja vaikkei Romania ensin ylivoimallaan osunutkaan, Ukraina rikkoi läpiajoon karannutta romanialaista rangaistuslaukauksen arvoisesti reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Szilard Rokaly iski siitä varman maalin.

Lopputulos jätti Ukrainalle jännitettävää sarjapaikkansa puolesta, kun taas Romania otti aimo harppauksen kohti nousua 1A divisioonaan.

Puola piti kiinni unelmastaan.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Viro-Puola 2−3

Viron ja Puolan välisessä ottelussa oli todella tärkeät pisteet jaossa. Puola haki vielä nousua 1A divisioonaan ja Virolla oli mahdollisuuksia niin mitalisijoille kuin putoamiseenkin. Avauserä kuvasti tätä tilannetta hyvin. Peli oli todella hermostunutta.

Avauspuolikkaalla kumpikin pääsi kokeilemaan kertaalleen ylivoimaa, mutta heikolla tuloksella. Avausmaalin iski lopulta Puola reilut viisi minuuttia ennen loppua, kun Filip Komorski osui.

Toisessa erässä hermostunut peli jatkui. Puola oli hienokseltaan hallitsevampi osapuoli, mutta Virokin sai asioita aikaan. Kummankin viimeistelytarkkuus jätti runsaasti toivomisenvaraa ja myös maalivahdit, Viron Villem-Henrik Koitmaa ja Puolan John Murray, loistivat.

Kolmannessa erässä peli alkoi vapautua. Puola meni kuudennella minuutilla kahden maalin johtoon Komorskin illan toisella maalilla. Lisää nähtiin reilu minuutti myöhemmin, kun Bartolomiej Neupauer täräytti jo kolmannen maalin.

Viro ei kuitenkaan lannistunut, vaan kavensi Puolan maalivahdin Murrayn saaman kyseenalaisen jäähyn aikana Andrei Makrovin maalilla. Tästä reilut kaksi minuuttia eteenpäin kisaisännät olivat jo maalin päässä, kun Robert Rooba huudatti Tondirabaa.

Loppu oli Viron armotonta takaa-ajoa. Puola puolusti intohimoisesti ja edes Viron aikalisä tai maalivahdin pois ottaminen eivät riittäneet. Voitollaan Puola säilytti nousumahdollisuutensa. Virolla sen sijaan riittää jännitettävää, sillä kaikki aina mitalista putoamiseen ovat mahdollisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle