“Kotijoukkue” Slovakia kohtaa hallitsevan mestarin Třinecissä – Suomen vahvuuksia osataan pelätä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Slovakia voitti sekavassa ottelussa perjantaina Kazakstanin 3-1.
Kuva © Satu Pitkänen
Slovakia voitti Kazakstanin perjantain päiväottelussa vaivalloisesti 3-1. Lauantaina samaan aikaan vastaan tulee Suomi, jolla on vastassaan joukkueen lisäksi mylvivä kotiyleisö.

Slovakia-Kazakstan -ottelua saapui Werk Arenalle seuraamaan liki 5000-päinen yleisö. Ottelun jälkeen median haastattelualue pullisteli liitoksistaan, kun monikymmenpäinen toimittajajoukko kyseli voittajajoukkueen fiiliksiä.

Viime vuoden turnauksessa Slovakia voitti Kazakstanin 11-2. Tällä kertaa ratkaisua saatiin odottaa kolmanneksi viimeiselle minuutille. Slovakia voitti lopulta 3-1 viimeisen osuman mennessä Kazakstanin tyhjään maaliin.

− Otimme Kazakstania vastaan täysin turhia jäähyjä. Suomi on osaavampi joukkue kuin Kazakstan, ja meidän on parannettava. Tämän päivän ottelua ja sen voittamista ei enää ajatella yön edellä, vaan aloitetaan normaali valmistautuminen lauantain otteluun, puolustaja Marcel Dlugoš lupasi.

Dlugoš on toinen Slovakian joukkueen pelaajista, jotka olivat mukana myös viime vuoden nuorten MM-joukkueessa. Toinen pelaajista on maalivahti Samuel Hlavaj.

− Monilla pelaajista oli edessä ensimmäinen kansainvälinen ottelu mestaruustasolla. Heillä varmaan vapisivat polvet ottelun alussa. Huomiseen valmistaudutaan kuten jokaiseen otteluun, ja koetetaan keskittyä omaan osaamiseen, Hlavaj tuumasi.

Maxim Čajkovič on Slovakian joukkueen ainoa pelaaja, joka on varattu NHL:ään. Tampa Bay Lightningin menneen kesän kolmoskierroksen varaus oli huomattavasti analyyttisempi Suomen suhteen.

− Olimme jo etukäteen puhuneet, että meillä on huono kuri. Meidän on jatkossa pidettävä mailat ja kädet kurissa, ja lopetettava jäähyihin johtavat virheet, Čajkovič kertoi.

− Suomi tunnetaan kovaa luistelevana ja taitavana joukkueena. Heillä on hyvä puolustus, niin, ja hyvä hyökkäyskin. Tarkkana pitää olla joka alueella. Valmentajat suunnittelevat meille hyvän pelisysteemin. Jos seuraamme sitä, niin voitamme, Čajkovič uskoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle