Örebro HK - Showmiehen on oltava jälleen paras

SHL / Artikkeli
Nuori Joel Mustonen palaa Ruotsiin, tällä kertaa Örebrohon.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Örebron vahvuuksina uudelle kaudelle ovat vähäinen vaihtuvuus ja sarjan viime kauden paras ja viihdyttävin maalivahti. Viiden suomalaisen joukkue voi jälleen yllättää.

Viime kaudella runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Örebro jatkaa uuteen kauteen sangen maltillisin muutoksin. Viiden suomalaisen joukkue on jälleen yllätysvalmis, mutta taistelu SHL:n keskikastissa on kovaa.

Suomalaisista Ville Viitaluoma ja Joonas Jalvanti aloittavat joukkueessa toisen kokonaisen kautensa, Marko Anttila kolmannen. Mikko Lehtonen taas saapui Skellefteåsta kesken viime kauden.

Mielenkiintoinen nimi joukkueessa on nuori Joel Mustonen, joka pelasi nuoruutensa Skellefteåssa. Kahden kelvollisesti sujuneen Lahden Pelicans-kauden jälkeen 22-vuotias on palannut Ruotsiin. 

Maalivahtishow: kunnossa 

Kokenut Kent Johansson jatkaa kolmatta kautta päävalmentajana. Johanssonin onneksi joukkueessa jatkaa myös showmiehen ja ykkösmaalivahdin hommat taitava Julius Hudacek, joka valittiin viime vuonna paitsi SHL:n parhaaksi maalivahdiksi, myös MVP:ksi eli arvokkaimmaksi pelaajaksi.

- Valmentajamme loivat joukkueeseen hyvän sekoituksen kokeneempia ja nuoria pelaajia. Meillä oli hyvä henki joukkueessa ja hyviä asioita tapahtui. Tein koko ajan parhaani, ja palkinnot olivat kerma kakun päällä. Toivon, että ensi kaudesta tulee ihan yhtä hieno, kuvaili Hudacek huhtikuussa joukkueensa nettisivuilla.

Velmu slovakkimaalivahti saa joukkuekaverikseen myös pikkuveljensä Libor Hudacekin. 25-vuotias hyökkääjä on pelannut kolme kautta KHL:ää Slovan Bratislavassa, joten aivan pelkän sukunimen perusteella sopimus ei syntynyt.

Örebron pakisto on kutakuinkin ennallaan, ja sen ongelmakohta on yhä varsin rajallisessa kiekollisessa osaamisessa.

Ryanin onni - Örebron epäonni

Hyökkäyksessäkin on tapahtunut vain pieniä muutoksia. Suurin menetys on Derek Ryan, joka tuli viisi vuotta sitten Yhdysvaltain yliopistosarjasta Itävallan liigaan pelaamaan ja sai nyt Örebron kautta NHL-sopimuksen Carolina Hurricanesiin.

Ryan on vaikea korvattava jopa tilalle tulleelle taiturimaiselle Jakub Petruzalekille. Tsekki pelasi aikanaan Lukossakin, mutta on tahkonnut viime kausina KHL:ää.

Muuten hyökkäyksen muutokset menevät suunnilleen päittäin: nuorempi Hudacek korvaa Jared Aulinin ja Mustonen sekä Greg Squires uransa lopettaneen Brian Willsien.

Jos Johansson osaa säilyttää joukkueessaan yhtä hyvän tunnelman kuin viime kaudella, voi Örebro venyä jälleen mukaan kevään tosipeleihin. Maalivahti-Hudacekilta vaaditaan jälleen huippuotteita.

Jatkoaika arvioi Örebro HK:n runkosarjan sijalle yhdeksän. 

» Lähetä palautetta toimitukselle