Telia julkaisi tilaajamääränsä – Liiga-hanke on alkanut vahvasti

LIIGA / Uutinen
Telia julkaisi Liiga-pakettien tämän hetkisiä tilaajamääriään
Kuva © Arno Hämäläinen www.instagram.com/hockeygrapher/

Liigan mediayhteistyökumppani Telia julkaisi neljännesvuosikatsauksensa yhteydessä tuoreita tilaajamääriään Liigan osalta. Kansainvälisen teleoperaattorin toimitusjohtaja Johan Dennelind kertoi tilaisuudessa tilaajia olevan noin 70 000 kappaletta. Dennelind ei kertonut, onko kyse juuri tämänhetkisestä tilaajamäärästä vai tilanteesta esitellyn vuosineljänneksen lopussa. Esitelty kolmas vuosineljännes päättyi syyskuun lopussa.

Neljännesvuosikatsaus on pörssiyhtiön osakkeenomistajille tarkoitettu lakisääteinen raportointi yhtiön tilanteesta sekä tulevaisuudesta.

Telian Liiga-hankkeen alkua voi kuvailla vahvaksi, sillä tuore neljännesvuosikatsaus kattaa aikavälin heinäkuun alusta syyskuun loppuun eli vasta Liigan harjoituskauden sekä pari viikkoa syyskuun puolivälissä alkaneesta sarjakaudesta.

Tilaajista puolet on uusia Telian asiakkaita ja noin 38 500 katsojaa on tilannut laajemman Liiga-paketin, johon kuuluvat kaikkien seurojen ottelut. Paketeista vajaa puolet on myyty verkkopalvelun kautta. Kun lasketaan hyvin suuntaa-antavasti, paljonko kerrotut tilaajamäärät ovat Telian hinnoittelulla tuoneet tuloja, summa on reilut miljoona euroa. Summasta on poistettu kuluttajahinnoissa oleva arvonlisävero-osuus. Telian Liiga-hankkeen tarkka tulovirta ei ole kuitenkaan tiedossa.

Finanssitalo OP:n analyytikot arvioivat ennen kauden alkua, että Telia saavuttaa noin 70 000 tilaajaa. Tilausmäärän suhteen analyytikot olivat siis oikeassa.

Edellinen Liigan mediakumppani Sanoma jäi OP:n analyytikoiden arvioiden mukaan 45 000–65 000 tilaajaan. Telialle omat haasteensa ovat tuoneet alkukauden ongelmat, joita hankkeella on riittänyt. Muun muassa harjoituskaudella kahden ottelun televisiointi jouduttiin perumaan ja runkosarjan aikana lähetykset ovat ajoittain pätkineet pahasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle