Mestiksen kurinpito muuttuu – kurinpitäjä korvataan kurinpitoryhmällä

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä tehdään iso muutos.
Kuva © Timo Savela
Mestikseen tehdään iso muutos. Yksittäisen nimetyn kurinpitäjän malli korvataan kurinpitoryhmällä.

Mestiksen kurinpito mullistuu. Tulevalla kaudella sarjalla ei ole yksittäistä nimettyä kurinpitäjää, vaan järjestystä valvoo ryhmä. Asian vahvistaa Mestistä koordinoivan Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Tuomas Haanpää.

– Ryhmän koko on todennäköisesti neljä henkilöä, Haanpää kertoo.

Mestiksen kurinpitäjänä on työskennellyt kahdella edellisellä kaudella sarjan pelaajalegendoihin lukeutuva Pasi Järvinen. Hänen apunaan ovat olleet entiset Liiga-pelaajat Antti Hulkkonen ja Janne Hauhtonen. Kolmikkoa on kutsuttu kurinpitoryhmäksi, mutta kurinpidosta on vastannut nimetty kurinpitäjä. Nyt ryhmä korvaa kurinpitäjän.

Haanpään mukaan Järvisen sopimus ei kata ensi kautta, mutta on mahdollista, että hänet nimetään kurinpitoryhmään. Vuonna 2014 aktiiviuransa lopettanut Järvinen on Mestiksen nelinkertainen mestari. Hän pelasi yhteensä 486 Mestis-ottelua ja 90 ottelua Mestiksen edeltäjässä I-divisioonassa.

Kurinpitouudistuksesta päätti Sarjaseurojen hallitus. Hallituksessa istuvat Vesa Kutvonen, Anders Pekkanen, Olli Aro, Riku Kallioniemi, Matti Nurminen, Risto Korpela, Tommi Kerttula, Tuomas Viljamaa, Teemu Kallioniemi, Järvinen ja puheenjohtaja Haanpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle