Jokereille tappio harjoitusottelussa SKA:ta vastaan

KHL / Uutinen
Jokerien ottelu SKA:ta vastaan päättyi tällä kertaa vierasjoukkueen voittoon (arkistokuva).
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit pelasi torstaina kauden kolmannen harjoitusottelunsa Tikkurilassa Pietarin SKA:ta vastaan. SKA nappasi ottelussa lopulta 3–1-voiton.

Jokerien ja SKA:n välisessä taistossa kesäloman jäljet olivat yhä havaittavissa sekä haparoimisena että myös ajoittaisina energiapiikkeinä, jotka tuottivat tilanteita maalin edustalle.

SKA:n osalta peli oli hyvin rikkonaista, mikä kerrytti joukkueen jäähysaldoa seitsemän kaksiminuuttisen verran. Alivoima oli kuitenkin yhtä takaiskua lukuun ottamatta riittävän tehokasta pitämään kiekon maaliviivan toisella puolen.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet saivat luotua maukkaita maalipaikkoja. Muun muassa Oliver Lauridsenilla ja Nicklas Jensenillä oli mahdollisuus siirtää Jokerit johtoasemaan, mutta SKA-vahti Igor Šestjorkin onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Pelissä näkyi toisaalta myös tietynlaista alkukankeutta, joka näkyi hitautena ja varmuuden puuttumisena.

Erätauon jälkeen vierasjoukkue alkoi saada lisää virtaa. Jokerien lukuisista ylivoimatilanteista huolimatta SKA sai pidettyä otteen enimmäkseen itsellään. Ottelun avausmaali syntyi aivan erän loppuminuuteilla ajassa 38:45, kun SKA:n Nail Jakupov iski kiekon Jokerien kiekonmenetyksen jälkeen Janis Kalninsin selän taakse.

Päätöserässä Kalnins vaihdettiin Juho Ratilaiseen. Erän alku sujui melko tasaväkisissä merkeissä, mutta loppua kohden SKA tiukensi otettaan. Erän puolessa välissä Anton Belov pääsi aloitusvoitosta upottamaan kiekon toistamiseen jokeriverkkoon.

Sergei Plotnikovin istuessa jäähyboksissa Jokerien Jensen kavensi lukemiksi 2-1. Jokerien voittohaaveet murenivat kuitenkin kasaan, kun Andrei Kuzmenko niittasi vieraiden kolmannen osuman tyhjään maaliin.

– Pelasimme hyvin, mutta noista paikoista pitäisi vain tehdä. Pitää kuitenkin nostaa hattua vastustajalle, joka pelasi hyvää alivoimaa ja hyvää maalivahtipeliä, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki pohdiskeli ottelun jälkeen Jokereiden verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

Seuraavaksi Jokerit matkustaa Pietariin harjoitusturnaukseen, jossa se kohtaa Avangard Omskin torstaina 23. elokuuta.